Verenička i Partner viza - Australija

Postoji ako ste aplicirali onlajn i pod uslovom da niste isli preko advokata... Ako ste aplicirali onlajn, trebalo bi da mozes da vidis informacije o svojoj aplikaciji preko svog IMMI naloga..

A sta mislis SundayMorning za one koji nisu na taj nacin aplicirali ..da li to znaci da ne mogu da provere svoju aplikaciju?

- - - - - - - - - -

A sta se moze reci za advokate ili ti agente..kako to radi? Mozes li za nas neupucene da objasnis kako sve to izgleda?

To je ta prednost advokata :-)
Super ste prosli onda samo jos te vize da nam odobre i milina, adio Serbia

Paaaa ja bas nisam najsrecnija zbog advokata ali je dragi insistirao... Vise bih volela da znam sve licno i da znam ko vodi moj slucaj da mogu da ih licno kontaktiram itd... Ovako ne drzim ni jedan konac u svojim rukama, a meni to bas ne pada lako :)
Nisam ni sigurna da li je dobro sto me nisu zvali za intervju... :/ malo sam se i brinula oko toga...

Paaaa ja bas nisam najsrecnija zbog advokata ali je dragi insistirao... Vise bih volela da znam sve licno i da znam ko vodi moj slucaj da mogu da ih licno kontaktiram itd... Ovako ne drzim ni jedan konac u svojim rukama, a meni to bas ne pada lako :)
Nisam ni sigurna da li je dobro sto me nisu zvali za intervju... :/ malo sam se i brinula oko toga...

Ne brini se oko toga. Ti ljudi su placeni i obrazovani da to rade. Oni dobijaju i vise informacija nego sto bi ti dobila iz ambasade. Zapravo ne bi ti nista rekli kao sto i nama uvek jedno isto govore. A sto se tice intervjua, on vise nije obavezan tako da moze a i ne mora biti :-)
Sa advokatom je lakse, ne razbijas mozak na samom pocetku. Tada je najgore jer si kao "mlad majmun" nista ne znas, nemas pojma odakle da pocnes, kako da uradis pismo, ... Ma hiljadu nekih stvari. Tako da svi smo manje vise u istom samo drugacije upakovani :-)
Ne preostaje nista nego cekanje i dobra volja. Nadam se samo da krenu sa davanjem za ovu godinu

A sta mislis SundayMorning za one koji nisu na taj nacin aplicirali ..da li to znaci da ne mogu da provere svoju aplikaciju?

- - - - - - - - - -

A sta se moze reci za advokate ili ti agente..kako to radi? Mozes li za nas neupucene da objasnis kako sve to izgleda?

Mislis za one koji nisu aplicirali onlajn? Pa uvek mozes da zvrcnes ili posaljes mejl... Ali iskreno skrti su za informacije... Ogradjuju se.. I advokatima uvek kazu onaj generalni odgovor: hvala sto ste nas kontaktirali, viza je u procesu, ceka se od 9-12 meseci, dovidjenja prijatno... Zato i sedim na svim mogucim forumima, kao da mi je tako lakse... A sto se advokata tice... Sta ja znam, nisam bas primetila da imamo bolji tretman ili uslugu, samo nas je vise kostalo... Najbolje ti je da lepo pratis sva njihova uputstva sa sajtova i proucis to sve... Jel ima nesto kongretno da te interesuje?

Ne brini se oko toga. Ti ljudi su placeni i obrazovani da to rade. Oni dobijaju i vise informacija nego sto bi ti dobila iz ambasade. Zapravo ne bi ti nista rekli kao sto i nama uvek jedno isto govore. A sto se tice intervjua, on vise nije obavezan tako da moze a i ne mora biti :-)
Sa advokatom je lakse, ne razbijas mozak na samom pocetku. Tada je najgore jer si kao "mlad majmun" nista ne znas, nemas pojma odakle da pocnes, kako da uradis pismo, ... Ma hiljadu nekih stvari. Tako da svi smo manje vise u istom samo drugacije upakovani :-)
Ne preostaje nista nego cekanje i dobra volja. Nadam se samo da krenu sa davanjem za ovu godinu

Nisu ni njima nista rekli, niti oni nama nesto govore pa mi idu na zivce! :) pola sam sama pohvatali beskrajno izucavajuci sajt imigracionog i hiljade stranica kojekakvih foruma! :)
Slazem se skroz da smo u istom s...sosu :)
I ja isto jedva cekam da vise pocnu ovogodisnje da rade... Dugo nisam videla da je nekom odobreno... Jaoooj jos malo strpljenja pa da proslavimo! Valjda smo pri kraju.. :D
U koji grad ides?

Hvala ti na odgovoru:) ..ja sam u procesu za Partner ima vec 20 dana ali pre toga smo aplicirali za Verenicku Prospective Marrige i to pocetkom Jula..tako da smo sada u 4 mesecu cekanja..ja bih volela da odem kod muza i da tamo cekam Partner ..da li znas ,pored turisticke vize postoji li jos koja slicna ,sa kojom moze da se ode...na pr. Vizitor viza? Kakva je ona i sta omogucava? Potencijalni problem sa Turistickom za sve nas koji smo u procesu partner je ta sto Turisticka viza nije povezana sa na pr. Partner vizom kao sto je slucaj sa Verenickom Prospektive Marriage koje je uvod u Partner.Turisticka je zasebna i oni te posmatraju ne zavisno od Partner i traze ti da imas zadovoljavajucu zaradu (a ko to u Srbiji ima ?)..ili ako imas firmu ..kako ti posluje? ..i tu moze da nastane problem oko dobijanje te vize ..ono sto im nije vazno pri apliciranju za Partner(zarada glavnog aplikanta) u sluaju Turisticke, jeste.

Hvala ti na odgovoru:) ..ja sam u procesu za Partner ima vec 20 dana ali pre toga smo aplicirali za Verenicku Prospective Marrige i to pocetkom Jula..tako da smo sada u 4 mesecu cekanja..ja bih volela da odem kod muza i da tamo cekam Partner ..da li znas ,pored turisticke vize postoji li jos koja slicna ,sa kojom moze da se ode...na pr. Vizitor viza? Kakva je ona i sta omogucava? Potencijalni problem sa Turistickom za sve nas koji smo u procesu partner je ta sto Turisticka viza nije povezana sa na pr. Partner vizom kao sto je slucaj sa Verenickom Prospektive Marriage koje je uvod u Partner.Turisticka je zasebna i oni te posmatraju ne zavisno od Partner i traze ti da imas zadovoljavajucu zaradu (a ko to u Srbiji ima ?)..ili ako imas firmu ..kako ti posluje? ..i tu moze da nastane problem oko dobijanje te vize ..ono sto im nije vazno pri apliciranju za Partner(zarada glavnog aplikanta) u sluaju Turisticke, jeste.

Iskreno temporary visitor ili turisticka meni dodju na isto... Naravno da se gleda posebno, moras da im dokazes da neces prekrsiti njihove zakone niti uslove vize, dokle god mozes da dokazes da ces izaci iz zemlje kada viza istekne, sve je ok... Ako imas posao potrebna je potvrda iz firme o zaposlenju i da ti je odobren odmor, ako ne to onda neka nekretnina koja je na tvoje ime... Nisam stvarno sigurna jer sam ja ispinjavala sve uslove za turisticku pre godinu i po pa nisam morala da se raspitujem za alternative... Bitna stvar je da im dokazes da imas razlog da se vratis...

Iskreno temporary visitor ili turisticka meni dodju na isto... Naravno da se gleda posebno, moras da im dokazes da neces prekrsiti njihove zakone niti uslove vize, dokle god mozes da dokazes da ces izaci iz zemlje kada viza istekne, sve je ok... Ako imas posao potrebna je potvrda iz firme o zaposlenju i da ti je odobren odmor, ako ne to onda neka nekretnina koja je na tvoje ime... Nisam stvarno sigurna jer sam ja ispinjavala sve uslove za turisticku pre godinu i po pa nisam morala da se raspitujem za alternative... Bitna stvar je da im dokazes da imas razlog da se vratis...[/QUOTE

Ali ja idem kod muza koji ispunjava uslove ,zasto bih gledali moju zaradu..ja sigurno necu da padnem na teret drzave..mozda oni ako bih aplicirala za Turisticku njega ne bih tretirali kao mog muza:D

Poslednja izmena:
Iskreno temporary visitor ili turisticka meni dodju na isto... Naravno da se gleda posebno, moras da im dokazes da neces prekrsiti njihove zakone niti uslove vize, dokle god mozes da dokazes da ces izaci iz zemlje kada viza istekne, sve je ok... Ako imas posao potrebna je potvrda iz firme o zaposlenju i da ti je odobren odmor, ako ne to onda neka nekretnina koja je na tvoje ime... Nisam stvarno sigurna jer sam ja ispinjavala sve uslove za turisticku pre godinu i po pa nisam morala da se raspitujem za alternative... Bitna stvar je da im dokazes da imas razlog da se vratis...[/QUOTE

Ali ja idem kod muza koji ispunjava uslove ,zasto bih gledali moju zaradu..ja sigurno necu da padnem na teret drzave..

Pa ne predaje muz za vizu nego ti... Odakle oni znaju da neces ilegalno da ostanes, padnes na njihov twret i "krades" australijancima poslove... U tome je i poenta, upravo to treba da im dokazes da neces da uradis... Neka ti posalje on neki novac na racun i onda izvuci izvestaj od banke da vide da mozes da si priustis da odes vidis koga hoces i vratis se da cekas partnersku vizu... Kao opusteno ;) izvini na izrazu ali boli njih uvo kakvi su uslovi ovde, njihov je posao da zastite svoju zemlju i svoje interese... Iostalom na formularu za turisticku vizu mozes da navedes da imas sponzora tamo... Ima pitanje...

Pa malo ste se uspavali, morala sam da vas razdrmam! :D
Isla sam turisticki jula 2013, tako sam i upoznala dragog... ;) :D
Ali od kada smo u procesu pmv dolazio je samo on ovde... Mi ne planiramo ( za sada) da predajemo za turisticku, sve velim jos malo nam je ostalo...
Blago tebi ti je uskoro dobijas,a mi smo tek na pocetku! Veselicemo se tvom vatrometu uskoro :-D

Jasno mi je sve to vrlo dobro..samo hocu da kazem da ne bih trebalo da nas tretiraraju razlicito i kao potpuno nepoznate osobe kod T vize ..jer u oba slucaja (Partner se dobija 100% pogotovo ako je muz dobrostojeci)
onaj kod koga ides tj, garant u mom slucaju muz ,je odgovoran za mene i kao garant za T i kao muz za P vizu...

Jasno mi je sve to vrlo dobro..samo hocu da kazem da ne bih trebalo da nas tretiraraju razlicito i kao potpuno nepoznate osobe kod T vize ..jer u oba slucaja (Partner se dobija 100% pogotovo ako je muz dobrostojeci)
onaj kod koga ides tj, garant u mom slucaju muz ,je odgovoran za mene i kao garant za T i kao muz za P vizu...

Hmmmm moze muz da poseduje svet ako partner ne ispunjava uslove... Razlucite su vize, dakle razlicito se tretiraju... Blago vama sto mislite da se partnerska dobija 100% :) nije novac jedini uslov... Ali dobro da ne mracimo, samo osmeh i saljemo pozitivnu energiju...
Moj vam ve savet da proucite dobro zvanicne informacije koje daje imigraciono to vam je najsigurnije...

Poslednja izmena:
Hmmmm moze muz da poseduje svet ako partner ne ispunjava uslove... Razlucite su vize, dakle razlicito se tretiraju... Blago vama sto mislite da se partnerska dobija 100% :) nije novac jedini uslov... Ali dobro da ne mracimo, samo osmeh i saljemo pozitivnu energiju...
Moj vam ve savet da proucite dobro zvanicne informacije koje daje imigraciono to vam je najsigurnije...

SundayMorning ( podsjeti me na jednu pjesmu) :) Koja je kod tebe viza,partner ili vjerenicka?

Back