Verenička i Partner viza - Australija

Ako su ti prijatelji nasi drzavljani,tj.ako nisu australski,onda je dovoljno da napisu izjave na srpskom,ali ih ti onda trebas prevesti na engleski.Ne moraju se overiti pecatom prevodioca.A ako su priljatelji australski drzavljanii,onda oni pisu na engleskom,na formularu "statutory declarations",tacnije na form 888 i onda se overi kod JP,doktora,policije ili gde vec u Australiji.

Moji prijatelji su izjave na srpskom potpisali i ovjerili u opstini..

Hvla puno Kalimero007.na odgovoru:).. ja i moj verenik tek treba da se vencamo na jesen a za mesec-dva predajemo formu ja 47sp a on 47sp ..to je vernenicka Prospective marriage..Kada budem tamo ne znam kako ce se zvati moj status .

Ako se vencas nakon dobijanja verenicke vize onda ces posle morati da predas neke dodatne papire za partner tj da te prebace na taj status, neko je to ovde vec radio pa moze da ti kaze kako i sta ide oko toga.
Mozda je pametnije da se vencate p da predate da ne dajete iste papire a i novac dva puta za istu stvar

Ako se vencas nakon dobijanja verenicke vize onda ces posle morati da predas neke dodatne papire za partner tj da te prebace na taj status, neko je to ovde vec radio pa moze da ti kaze kako i sta ide oko toga.
Mozda je pametnije da se vencate p da predate da ne dajete iste papire a i novac dva puta za istu stvar

Hvala Milenija :)..Mi nameraamo da predamo papire u Junu 2014. i da se vencamo u Septembru-Oktobru 2014...koliko sam primetila na u ovim nasim razgvorima ovde ,da se viza ne dobija pre 8-12 meseci..

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se na mojo gresci u jednoj poruci ..moja viza je 47sp a njegova 40sp

Hvala Milenija :)..Mi nameraamo da predamo papire u Junu 2014. i da se vencamo u Septembru-Oktobru 2014...koliko sam primetila na u ovim nasim razgvorima ovde ,da se viza ne dobija pre 8-12 meseci..

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se na mojo gresci u jednoj poruci ..moja viza je 47sp a njegova 40sp

Nije bitno sta si napisala da l za tebe ili njega :-) to su svakako formulari koje je potrebno popuniti bilo da se prijavljujes za verenicku ili partner

Pozdrav, da li neko zna koji je rok za useljenje odnosno kada se odobri partner viza (309), da li sam u obavezi kada mi odrede datum prvog ulaska, trajno tamo živjeti, ili imam određeno vrijeme npr. 2 godine da se nastanim u AU?

Dobices rok od njih za useljenje,ja sam dobila 2 mjeseca,al su me nazvali i pitali mogu li do tad da udjem u AUS..i mozes da izlazis,ne moras da budes odredjen period,samo mislim prve 2 god dok ne dobijes permanent odbijaju ti svo vrijeme koje nisi bila u AUS.. Mora da prodje 2 god od predaje aplikacije za vizu da bi dobila permanent.

Pozdrav svima!

Pridruzujem vam se, mada sam nemi posmatrac vec neko vreme. Moj dragi i ja treba da se vencamo u julu, pa bih postavila pitanje u vezi dokumenta o bracnom statusu koji on treba da donese, da li neko zna u kojoj instituciji u Australiji se vadi taj dokument?
Druga stvar, ja imam srpsko i cg drzavljanstvo, pa me interesuje da li ima nekog ko je sa cg drzavljanstvom aplicirao za bracnu vizu i koliko je cekao?
Pocecu sa ovim pitanjima, a imam ih jos mnogo na umu. Nadam se da se ne ponavljam jer sam iscitala celu temu.
Znam da cemo se lepo i dugo druziti. :D Hvala svima na odgovoru, unapred. :hvala:
Pozzz

Caooo ,verenicka viza odobrena.Cekala sam godinu dana...E sad mene zanima ako neko moze da mi pomogne,sta treba od papira za vencanje u Australiji...pozz

Meni je trebao samo pasos..ali neka imas uz sebe preveden rodni list,zbog podataka o roditeljima,meni su napravili gresku pri pisanju pa dok sam dokazala kako se ko zove.
I svakako isprintanu vizu koju dobijes na mail,to za skoro sve traze.
Cestitam :)

Pozdrav svima!

Pridruzujem vam se, mada sam nemi posmatrac vec neko vreme. Moj dragi i ja treba da se vencamo u julu, pa bih postavila pitanje u vezi dokumenta o bracnom statusu koji on treba da donese, da li neko zna u kojoj instituciji u Australiji se vadi taj dokument?
Druga stvar, ja imam srpsko i cg drzavljanstvo, pa me interesuje da li ima nekog ko je sa cg drzavljanstvom aplicirao za bracnu vizu i koliko je cekao?
Pocecu sa ovim pitanjima, a imam ih jos mnogo na umu. Nadam se da se ne ponavljam jer sam iscitala celu temu.
Znam da cemo se lepo i dugo druziti. :D Hvala svima na odgovoru, unapred. :hvala:
Pozzz

Pokusala sam ti odgovoriti privatnom porukom ali nesto ne moze,
Potvrdu o slobodnom bracnom statusu vadi u njihovom maticnom uredu, a potvrdu da nema zakonskih smetnji za sklapanje braka sa drzavljaninom odredjene zemlje vadi u odjelu ministrastva inostranih poslova

Pokusala sam ti odgovoriti privatnom porukom ali nesto ne moze,
Potvrdu o slobodnom bracnom statusu vadi u njihovom maticnom uredu, a potvrdu da nema zakonskih smetnji za sklapanje braka sa drzavljaninom odredjene zemlje vadi u odjelu ministrastva inostranih poslova

Hvala puno na odgovoru. Moguće pošto sam nov član da mi još uvek nisu omogućene privatne poruke. Eto za ovu drugu potvrdu nisam ni znala. Moraću da pozovem opštinu da proverim za to. Mi bismo hteli da apliciramo odmah po venčanju. Zanima me da li ste prvo vadili dokumenta sa novim prezimenom ili to nema veze pa mogu sa postojećim dokumentima da apliciram? Pozzz

Hvala puno na odgovoru. Moguće pošto sam nov član da mi još uvek nisu omogućene privatne poruke. Eto za ovu drugu potvrdu nisam ni znala. Moraću da pozovem opštinu da proverim za to. Mi bismo hteli da apliciramo odmah po venčanju. Zanima me da li ste prvo vadili dokumenta sa novim prezimenom ili to nema veze pa mogu sa postojećim dokumentima da apliciram? Pozzz

mislim da ti je bolje da apliciras sa novim dokumentima da im ne bi kasnije dostavljala promene prezimena itd

Back