Verenička i Partner viza - Australija

Vjerovatno je tebi jednostavnije zivkati u Bg nego meni u Bec.Neka si ti saznala a i mi cemo kad dodje vrijeme.Ne vjerujem da puno puta grijese,vjerovatno su na tebi ispunili bonus:p.Meni su pogrijesili kad su trazili neki obrazac koji ne postoji,pa sam poslije mjesec dana potrage po institucijama dobila hrpu nekih drugih da izvadim,samo su se izvinuli na izgubljenomm vremenu,ali ima na to da ih podsjetim kad budem isla na razgovor.

Komuniciram samo putem emaila jer mi se desavalo da dugo cekam kada zovem. A pozivi iz Bosne za Srbiju nisu bas za dz :)

Zvala sam ambasasu, tacno je da se rezultati lekarskog cekaju, jer se prvo salju u Australiju, u neki centar u kojem obradjuju sve rezultate, za sve vrste viza, pa je potrebno vreme... A sto se tice form80 popunjavaju ga samo oni koji imaju dvojno drzavljanstvo, dakle ako ga niste dobili, to znaci da nema potrebe:) sto je dobro jer oni koji su ga popunjavali cekace na vizu mnogo duze. Srceno svima!

Zvala sam ambasasu, tacno je da se rezultati lekarskog cekaju, jer se prvo salju u Australiju, u neki centar u kojem obradjuju sve rezultate, za sve vrste viza, pa je potrebno vreme... A sto se tice form80 popunjavaju ga samo oni koji imaju dvojno drzavljanstvo, dakle ako ga niste dobili, to znaci da nema potrebe:) sto je dobro jer oni koji su ga popunjavali cekace na vizu mnogo duze. Srceno svima!

Ja nemam dvojno drzavljanstvo,a popunjavala sam ga.

Pa ni ja nemam dvojno drzavljanstvo :confused:

Ja imam dvojno drzavljanstvo, al nisam popunjavala taj form80... :)

Danas mi je sluzbenica rekla da se form80 odnosi na dvojno, odnosno na bilo sta sto je zbunnjujuce a vezano za drzavljanstvo jer sam i sama bila u slicnoj situaciji, tj imala sam razlicite podatke vezane za rubriku drzavljanstvo i dok to nisam pojasnila mucila sam se dve nedelje oko dokazivanja. Kad sam poslala sve sto sam imala, onda sam dobila ovakav odgovor : ''Sad necete morati po duzem procesu da cekate vizu i da popunjavate form80, koji je vezan za drzavljanstvo i koji dodatno oduzava dobijanje vize.''

KKengurica, jesu li ti javili sta za intervju? Ako nisu, salji im email i pitaj kada je jer ga svi moraju proci

Nista mi jos nisu javili :( Da li ima jos neko ko je cekao na POZIV za intervju skoro 4 mj osim mene i Zendeli?
Planiram da im posaljem email jer mi je zaista cudno ali ko zna po kom principu rade, a ova forma 80 me jos vise zbunjuje ako se toliko ceka ta provera a zaista nema nista sto mogu da kazem da je sumnjivo po pitanju mog drzavljanstva :confused:

Nista mi jos nisu javili :( Da li ima jos neko ko je cekao na POZIV za intervju skoro 4 mj osim mene i Zendeli?
Planiram da im posaljem email jer mi je zaista cudno ali ko zna po kom principu rade, a ova forma 80 me jos vise zbunjuje ako se toliko ceka ta provera a zaista nema nista sto mogu da kazem da je sumnjivo po pitanju mog drzavljanstva :confused:

Sad mi je malo jasnije za taj form 80.rodila sam se u Srbiji a zivim u BiH u vjerovatno to ono vide kao dvije drzave,Cekali su ljudi i duze,a ja sam predala pred Bozic i Novu godinu pa skoro da i ne racunam decebar u cekanje.

Sad mi je malo jasnije za taj form 80.rodila sam se u Srbiji a zivim u BiH u vjerovatno to ono vide kao dvije drzave,Cekali su ljudi i duze,a ja sam predala pred Bozic i Novu godinu pa skoro da i ne racunam decebar u cekanje.

A kod mene je pisalo da imam BiH drzavljanstvo, jer kad sam se rodila po zakonu o poreklu sam dobila BiH jer su mi mama i tata tada imali samo to. Iako sam rodjena ovde i oduvek sam samo u Srbiji, i imam samo drzavljanstvo Srbije. I sad je trebalo dokazati tu rubriku upisanu po zakonu o poreklu, a da nisam uspela to objasniti (jer to ne moze da se izbrise) morala bih se baviti tom form80 i cekati duze na vizu.

A kod mene je pisalo da imam BiH drzavljanstvo, jer kad sam se rodila po zakonu o poreklu sam dobila BiH jer su mi mama i tata tada imali samo to. Iako sam rodjena ovde i oduvek sam samo u Srbiji, i imam samo drzavljanstvo Srbije. I sad je trebalo dokazati tu rubriku upisanu po zakonu o poreklu, a da nisam uspela to objasniti (jer to ne moze da se izbrise) morala bih se baviti tom form80 i cekati duze na vizu.

Uf, ne znam, kod mene nema nikakve sumnje oko drzavljanstva jer od rodjenja pa do danas je jedno jedino po rodjenju :p
Ma neda mi se vise lupati glavom, kako bude bude :heart:

Pa mene nisu nista pitali a ako je to presudno za taj formular, imala sam sve dokumente kojim bi im mogla sve pojasniti.. Ali nije mala stvar cekati jos 6-9 meseci..

Pa mene nisu nista pitali a ako je to presudno za taj formular, imala sam sve dokumente kojim bi im mogla sve pojasniti.. Ali nije mala stvar cekati jos 6-9 meseci..

Ne znam stvarno, znam samo da sam se jako namucila oko dokazivanja te rubrike, i dok nisam dostavla sve to, nije prestala prica o dobijanju vize duzim procesom. Verovatno se razlikuje od slucaja do slucaja... Ko zna...

Ne znam stvarno, znam samo da sam se jako namucila oko dokazivanja te rubrike, i dok nisam dostavla sve to, nije prestala prica o dobijanju vize duzim procesom. Verovatno se razlikuje od slucaja do slucaja... Ko zna...
Ja mislim da se od previse informacija stvori konfuzija u glavi.Svaki slucaj je za sebe i da ne rade to tako viza bi se dobijala za 5 dana.Samo opusteno,pokusajte uzivati u ovom nasem proljecu,tamo je sad zima i ovde nam je ljepse:)bar sa te strane.

Ne vredi se nervirati, cekaj pa ces videti, dobices svakako, samo strpljenje. :bye:

ja sam rodjena u hrvatskoj ,deca u srbiji ..ja sam predala kao drzavljanka hrvatske a deca srbije ..cisto zbog putovnice..jer odbijena sam zimus za turisticku na srpski pasos a na hrvatski sam dobila za 5 dana...sta reci. ali hvala bogu nisu mi trazili form 80 nadam se da nece naknadno. Kengurice salji mail za intervju ..to ti je moj savet!!! Nemoguce da ti nisu odredili datum!:sad2:

Novi problem na pomolu! :( Radila sam lekarski jos u januaru, a sluzbenica iz ambasade mi kaze da oni jos nisu dobili rezultate pregleda, u medjuvremenu ja nazovem IOM da vidim u cemu je problem, a oni kazu da su poslali rezultate... i sta sad? :( Da li je neko bio u ovoj situaciji?

Beba80. Ne bih da te rastuzim ali ja kada sam otišla na ljekarski upoznala sam djevojku sto je drugi put dosla da ga uradi i morala ga je platiti jer su joj izgubili pošalju,tako da zovi ih stalno i jedne i druge dok ne saznas sta se desilo.... I to se dešava :(

Nisu jos,ocekujem ovih dana,Ni meni nije bas vjerovatno za taj 80 to sto gore pise,jer su sva pitanja iz onog glavnog formulara,sad sam i ja listala.a i ne opterecujem se,ja sam ga predala u januaru,taman je proslo vise od pola.Ja ne znam gdje ste vi predali ali ima razlike od ambasade do ambasade,Ja sam u Bec predala i kazu ta su tamo azurniji od Beograda,Moja viza je usla u preceduru 10.12.2012.Sve osim razgovora sam obavila,sad samo da se strpim i sacekam,Valjda ce sve biti u redu,

I ja sam predala u Beč,uopste mi nisu rekli za taj form 80 papire sam predala u 6mj prošle godine stim da sam zadnji dokumenat predala prije 2mjeseca samo su mi poslali mail thank you :zcepanje: zarucnik ih je zvao i rekli su mu da moramo sačekati jos 6 nedelja jer su papiri otišli za australiu i jos su rekli da nam godina dana izlazi u 6mjesecu i plus da ne dosadjujemo sa zvanjem jer nas mogu kazniti sa stopiranjem procesa od 2-5 nedelja .... Jos na razgovor nisam isla,sad čekam jos jedan mjesec da vidim sta ce biti...

Ja čekam za razgovor za par dana ce biti treći mjesec ako već i nije :eek: i ja planiram da pošaljem mali

I ja sam predala u Beč,uopste mi nisu rekli za taj form 80 papire sam predala u 6mj prošle godine stim da sam zadnji dokumenat predala prije 2mjeseca samo su mi poslali mail thank you :zcepanje: zarucnik ih je zvao i rekli su mu da moramo sačekati jos 6 nedelja jer su papiri otišli za australiu i jos su rekli da nam godina dana izlazi u 6mjesecu i plus da ne dosadjujemo sa zvanjem jer nas mogu kazniti sa stopiranjem procesa od 2-5 nedelja .... Jos na razgovor nisam isla,sad čekam jos jedan mjesec da vidim sta ce biti...

Svi papiri idu za Australiju.i to je jedan od razloga za cekanje,Meni nisu javili ni da su dobili ali sam slala EMS pa sam na internetu pratila posiljku i znam da su dobili.Kad sam poslala drugi dio papira koji su trazili i nisu mi nista javili,ja posaljem mail i pitam jesu li dobili,ne dao bog da opet sve ganjam,a on mi napise da nema vremana zbog obima posla da javlja svima da je dokumet stigao.Zato necu ni da zovem ni da pisem,,ljudi cekaju po godinu dana,a ti koji rade na odobravanjima vize vide sebe kao male bogove,pa bolje biti strpljen nego im biti dosadan.

Beba80. Ne bih da te rastuzim ali ja kada sam otišla na ljekarski upoznala sam djevojku sto je drugi put dosla da ga uradi i morala ga je platiti jer su joj izgubili pošalju,tako da zovi ih stalno i jedne i druge dok ne saznas sta se desilo.... I to se dešava :(

Zvala sam ambasasu, rezultati lekarskog se dugo cekaju, jer se prvo salju u Australiju, u neki centar u
Sidneju u kojem obradjuju sve rezultate, za sve vrste viza, pa je potrebno vreme.. Da, desava se i to. Bubamaro generacijo, hvala na savetu. :)

Zvala sam ambasasu, rezultati lekarskog se dugo cekaju, jer se prvo salju u Australiju, u neki centar u
Sidneju u kojem obradjuju sve rezultate, za sve vrste viza, pa je potrebno vreme.. Da, desava se i to. Bubamaro generacijo, hvala na savetu. :)

Prvi put to cujem,da se rezultati dugo cekaju! Ja sam radila ljekarski u Sarajevu,rekli su mi da nalaze tj. Rezultate salju direktno u ambasadu I da ih mi ne mozemo vidjeti ali ako nesto nije uredu laborant nazove I obavjesti prije nego sto ih posalju za ambasadu.Rekli su mi da ih mogu nazvati na se informisem za rezultate....

Back