Ja bih rekla da je slicna situacija i ovde mada nemam puno iskustva.
Ono sto mogu da vidim (i nemam nista protiv) je da je grad multikulturalan ali cinjenica jeste da Indijci,Kinezi i sl smanjuju cenu satnice i to moze biti problem ,ne samo u Sidneju ili Melburnu nego u celoj Australiji.
S druge strane,ako idemo sa pretpostavkom da ti ili ja nadjemo neke najgluplje poslove gde cemo stvarno zaradjivati 600-700$ nedeljno,ako tvoja supruga ili moj muz imaju dobar(dobro placen) posao ,mislim da moze lepo da se zivi ,mnogo bolje nego u istoj situaciji u Srbiji.
Muskarcima je obicno tesko da prihvate da zena zaradjuje vise,ne znam da li si ti jedan od takvih (nadam se da ne

) ali mozda u tome lezi deo problema.
Jos jedna stvar u kojoj cu se sloziti sa tobom su ta putovanja ili izleti kako si ih nazvao,od par sati leta i relativno malo para, to ce mi def nedostajati.
A opet sigurna sam da i ovde ima toliko toga da se vidi.
Ja kada sam resila da dodjem ovde (posto je odluka zaista bila samo na meni),rekla sam sebi da cu biti bez predrasuda i da cu se truditi da ne uporedjujem iako je ponekad tesko to ne raditi.
Svakako sam sigurna da cu svojoj deci pruziti iskustvo da vide i nauce nesto novo i da se oslobode stega Balkana.
Msm vidi,mi kao imigranti cemo u ovoj zemlji uvek biti stranci ali verujem da svaki covek ,ako je pozitivnog uma i stava, moze sebi da stvori dobar zivot.