Verenička i Partner viza - Australija

Nisam jos dobio 24.02. je krenuo proces i jos uvijek cekam ... supruga je bila u immigracionom u Au i tamo su joj rekli da apliciram za ovu vizu , ja mislim da nema veze sa partner vizom ova viza je ja mislim kao sam svoj sponzor to je razlika ... i naravno navedes podatke sve od partner vize ID i sve to... tako da je najbolje da se raspitas u ambasadi ili u imigracionom u Au koja viza je najbolja ...

Ok ..a da li je sve jedno da li pitam ja ovde ili on tamo?

Neverovatno neko dobije za dva sata aneko za dve nedelje..znam devojku sa foruma koja je dobila za dva sata

- - - - - - - - - -

Nisam jos dobio 24.02. je krenuo proces i jos uvijek cekam ... supruga je bila u immigracionom u Au i tamo su joj rekli da apliciram za ovu vizu , ja mislim da nema veze sa partner vizom ova viza je ja mislim kao sam svoj sponzor to je razlika ... i naravno navedes podatke sve od partner vize ID i sve to... tako da je najbolje da se raspitas u ambasadi ili u imigracionom u Au koja viza je najbolja ...

Kako si skinuo link tj form te vize ..jel ima na njihovom sajtu?

JASMIN11 reci mi molim te da li je ta vrsta turisticke subclass600 ona koju najcesce apliciraju oni sa partner vizom ?..da li si je dobio ili jos cekas?

Izvini nisam dobro procitala tvoju poruku..vidim sada da cekas:)

Veccika, da to je ta viza. To sto je JASMIN11 naveo je u stvari turisticka viza kako je mi zovemo. On rece da nema veze sa partner mozda te nije najbolje razumeo. Ti si koliko razumem pitala je li to TA turisticka viza za koju apliciraju ljudi koji su vec u procesu za partner. Da, jeste. :) Na ovom linku mozes videti 6 tipova viza kada na njihovom sajtu stavis kao razlog Visit AU znaci da posetis. Kao sto vidis ovo ostalo su sve neke druge po nekom posebnom osnovu(medical) i tako to..Subclass 600 je turisticka, jedine razlike su sto ona postoji u tri varijeteta: visitor (kada kao posecujes nekoga), sponsored(kada navodis da ti taj neko odande sve finansira) i neka za organizovanu grupu iz Kine :D sto nismo mi...Znaci svi mi apliciramo za Subclass 600, turisticku, samo neko navodi da mu drugi finansira a neko da sam finansira.... http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/...Australia&ApplyFrom=Serbia&Nationality=Serbia

Imas na netu tip vize ukucas i form skines i punis :D pokusaj i ti ovdje ako ne dobijes konkretnan odgovor neka on pokusa tamo... ma znam ali eto jos cekam pa nadam se da cu je dobiti ne mora da znaci da ce biti pozitivan odgovor znaju i da odbiju nazalost ...

- - - - - - - - - -

Veccika, da to je ta viza. To sto je JASMIN11 naveo je u stvari turisticka viza kako je mi zovemo. On rece da nema veze sa partner mozda te nije najbolje razumeo. Ti si koliko razumem pitala je li to TA turisticka viza za koju apliciraju ljudi koji su vec u procesu za partner. Da, jeste. :) Na ovom linku mozes videti 6 tipova viza kada na njihovom sajtu stavis kao razlog Visit AU znaci da posetis. Kao sto vidis ovo ostalo su sve neke druge po nekom posebnom osnovu(medical) i tako to..Subclass 600 je turisticka, jedine razlike su sto ona postoji u tri varijeteta: visitor (kada kao posecujes nekoga), sponsored(kada navodis da ti taj neko odande sve finansira) i neka za organizovanu grupu iz Kine :D sto nismo mi...Znaci svi mi apliciramo za Subclass 600, turisticku, samo neko navodi da mu drugi finansira a neko da sam finansira.... http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/...Australia&ApplyFrom=Serbia&Nationality=Serbia

:D svaka cast nisam ni ja znao to , hvala puno :D

Poslednja izmena:
Dobra im je ta opcija, kada odete na sajt immi-ja pa ima u desnom gornjem uglu: odakle se aplicira, nacionalnost pa na kraju svrha (purpose) i onda kad stavis poseta, jel...visit, onda pokaze sve moguce vize, tako ima i za partner, stavi se Live in AU. ;) takodje ima i visa type pa se izabere partner, i tu su sve moguce partner...ona koja se aplicira za vencanje tamo, onda ova kada se vencate ovde pa se aplicira, onda ta koju sam pominjao kad se ode na turisticku i venca tamo i aplicira tamo...

Poslednja izmena:

E bas ti hvala Laki sto si potrudio da mi pojasnis oko turisticke..tacno si znao nasta mislim:D...Laki nasta oni sve misle kada su troskovi u pitanju..meni ce muz da plati avio kartu..i koji sada tip vize da gledam?

Poslednja izmena:
Imas na netu tip vize ukucas i form skines i punis :D pokusaj i ti ovdje ako ne dobijes konkretnan odgovor neka on pokusa tamo... ma znam ali eto jos cekam pa nadam se da cu je dobiti ne mora da znaci da ce biti pozitivan odgovor znaju i da odbiju nazalost ...

- - - - - - - - - -

:D svaka cast nisam ni ja znao to , hvala puno :D

Nece te odbiti milion posto JASMIN11..nema razloga u procesu si Parter vize..ja sam bila na sajtu pre nego ste mi ti Laki poslali poruku i dodjem do te vize 600 al ne vidoh da mogu da skinem..idem da vidim sada na link koji mi je Laki poslao:)

Nema na cemu ;) e pa to je sad caka. Postoji i razlika u ceni, jedna je valjda 130 mislim visitor, a sponsorship 300 dolara, tako nesto. Navodno sam citao na nekim forumima jos ranije, da je bolja visitor, jer se brze dobija a opet ti moze poslati odande neko pare i platiti sve a da nigde to ne naznacis, sta oni znaju...Kada je sponsorship onda verovatno vise proveravaju partnera tamo, jer on garantuje kao finansijski za tebe. I ja sad razmisljam o obema, koju izabrati, mislim da cu visitor. Voleo bih da se jave ljudi koji su je dobili, recimo Korisnik75 ili neko drugi pa kaze koliko je platio, koju je dobio.Da ne tvrdim ja nesto jer nisam siguran, kazem isto sam procitao negde. Ali o tim razlikama imate isto tu na sajtu, ne znam koliko dobro stojite sa engleskim..(mislim na JASMIN11 i Veccika)

Nema na cemu ;) e pa to je sad caka. Postoji i razlika u ceni, jedna je valjda 130 mislim visitor, a sponsorship 300 dolara, tako nesto. Navodno sam citao na nekim forumima jos ranije, da je bolja visitor, jer se brze dobija a opet ti moze poslati odande neko pare i platiti sve a da nigde to ne naznacis, sta oni znaju...Kada je sponsorship onda verovatno vise proveravaju partnera tamo, jer on garantuje kao finansijski za tebe. I ja sad razmisljam o obema, koju izabrati, mislim da cu visitor. Voleo bih da se jave ljudi koji su je dobili, recimo Korisnik75 ili neko drugi pa kaze koliko je platio, koju je dobio.Da ne tvrdim ja nesto jer nisam siguran, kazem isto sam procitao negde. Ali o tim razlikama imate isto tu na sajtu, ne znam koliko dobro stojite sa engleskim..(mislim na JASMIN11 i Veccika)

Laki upravo sam pogledala ovu Application for a
Visitor visa – Sponsored Family stream form za mene1418 i za sponzora i vidim da i on mora da popunjava tamo...mislim da ce mi mozda vise odgovarati - Sponsorship ...sa Visitor moram da im objasnjavam i dokazujem (posto imam jedan mali frizerski salon i jedina sam zaposlena ) zaradu..a bas mi nesto ne ide u poslednje vreme ..i sada mogu da se pitaju ipak odakle mi realno parice ...kazem ja u da bolje prolaze oni koji uopste ne rade...izgleda da cu i ja da se dvoumim koju da izaberem..verujte mi da mi je muka vise od prevodjenja dokumenata..ovo mi je 3 put da treba da prikupim ponovo dokumenta..verenicka-partner i sada turisticka huh..a sto se tice engleskog Laki ceo zivot sam na level 1 i evo vec neko vreme se usavrsavam ali mnogo mi jos treba...hvala obojici.:D

- - - - - - - - - -

Eto odgovora! :D Reci mi da li si prilozio i pismo, ako si zaposlen, tvoj poslodavca i kako to otprilike izgleda sta pise u njemu?

A kako bih ja to trebalo da napisem za sebe ..ja sam samoj sebi poslodavac:think:...JASMIN11 da li tu Visitor samo ti popunjavas?

Ne znam tacno, jer stizem uskoro tek do tog dela, nadam se za do dve nedelj tako sam nesto planirao. Mislim da u tourist stream samo ti popunjavas. Ok, ako hocete moze i Sponsorship, mislim ako ti suprug tamo radi dobro, sto da ne. Ne postoji neko pravilo striktno. Kao sto sam i rekao, decko kojeg poznajem je otisao na sponsorship vizu, rece da su mu odobrili za 5,6 dana. Nema pravila...Odlucite se za onu koja vam vise odgovara, u kojoj cete bolje prikazati stanje. Sto ti kazes, ako ti ne ide bas u salonu, a njemu tamo bolje, sto da ne Sponsorship :)

Ne znam tacno, jer stizem uskoro tek do tog dela, nadam se za do dve nedelj tako sam nesto planirao. Mislim da u tourist stream samo ti popunjavas. Ok, ako hocete moze i Sponsorship, mislim ako ti suprug tamo radi dobro, sto da ne. Ne postoji neko pravilo striktno. Kao sto sam i rekao, decko kojeg poznajem je otisao na sponsorship vizu, rece da su mu odobrili za 5,6 dana. Nema pravila...Odlucite se za onu koja vam vise odgovara, u kojoj cete bolje prikazati stanje. Sto ti kazes, ako ti ne ide bas u salonu, a njemu tamo bolje, sto da ne Sponsorship :)

Da u pravu si tu tourist stream popunjavas sam izgleda..sada sam bila na sajtu da vidim ..o njoj je pricao JASMIN11 1419...ona mi je jednostavinija ,ali opet komplikovana sa druge strane ..nisam jos stigla da pogledam da li traze izvod mesecne ili godisnje zarade..on je bolji od mene ..haha nije tesko da neko bude bolji od nas u ovoj zemlji..a da li ces ti Laki da popunjavas online ili klasicno?

Da u pravu si tu tourist stream popunjavas sam izgleda..sada sam bila na sajtu da vidim ..o njoj je pricao JASMIN11 1419...ona mi je jednostavinija ,ali opet komplikovana sa druge strane ..nisam jos stigla da pogledam da li traze izvod mesecne ili godisnje zarade..on je bolji od mene ..haha nije tesko da neko bude bolji od nas u ovoj zemlji..a da li ces ti Laki da popunjavas online ili klasicno?

Ja sam za Partner aplicirao online, tako da cu najverovatnije i za ovu. MIslim da mi je brze, u smislu da mogu kad hocu da apliciram, ne moram da cekam da mi zakazu termin, a i kad vec ima sve tamo za partner na mom nalogu, kapiram da im je lakse ako i ovu apliciram online. Kada otvore moj nalog jasno vide partner i visitor :) Ti si predavala licno papire ?

Ja sam za Partner aplicirao online, tako da cu najverovatnije i za ovu. MIslim da mi je brze, u smislu da mogu kad hocu da apliciram, ne moram da cekam da mi zakazu termin, a i kad vec ima sve tamo za partner na mom nalogu, kapiram da im je lakse ako i ovu apliciram online. Kada otvore moj nalog jasno vide partner i visitor :) Ti si predavala licno papire ?

Jesam Laki..licno..mislim poslala post expresom ..to ti super i jednostavnije i sve sto si naveo..mi smo nekako krenuli na ovaj drugi nacin i mislim da cu isto i sada ako budem isla...vidis evo ovde u tekstu o tourist steam pise:

The character requirements

If anyone included in the application has served in the armed forces of any country: certified copies of their military service record or discharge papers.
Documents to show you are a visitor

Evidence of sufficient funds, such as personal bank statements, pay slips, audited accounts, taxation records or credit card limit.
If you are visiting relatives or friends, a letter of invitation from your relative or friend in Australia. If your relative or friend is paying for your visit, evidence that they have the necessary funds.
If you are visiting under the Tourist stream: Your itinerary for your stay in Australia.
Other information to show that you have an incentive and authority to return to your home country, such as:
a letter from your employer stating your intention to return to your job
evidence of enrolment at a school, college or university in your home country
evidence of immediate family members in your home country
evidence of your visa or residence status in your home country, and your right to return
evidence of property or other significant assets owned in your home country.

Ако неко укључени у пријави је служио у оружаним снагама било које земље: копије оверено служење војног рока рекордних или отпусне листе.
Документација која показује да сте посетилац

Доказ о довољним средствима, као што су лични банковних извода, платне листе, контролу рачуна, пореске евиденције или ограничење кредитне картице.
Ако сте гост рођаке или пријатеље, позив из своје рођака или пријатеља у Аустралији. Ако ваш рођак или пријатељ плаћа на посети, доказ да они имају потребна средства.
Ако сте гост под Туристичке потока: излет за вашег боравка у Аустралији.
Остале информације да покаже да ли имају подстицај и ауторитет да се врате у своју домовину, као што су:
писмо од послодавца наводећи намеру да се врате на посао
доказ о упису у школе, факултета или универзитета у матичној земљи
докази о члановима уже породице у својој матичној земљи
доказ вашег визе или боравишне статус у вашој земљи, и ваше право на повратак
докази имовине или других значајних средстава у власништву у својој матичној земљи.

vidis znaci moze da se navede realno stanje prihoda a da pri tom mozes isto tako i da navedes da ti je prijatelj ..muz ..verovatno moze i muz..ako tamo napisem da idem kod muza onda moze i on da mi plati...ako sam dobro razumela. sta ti mislis Laki da li sam ih dobro razumela?..prevod je sa google translate..izvinjavam se svima koji budu citali a znaju super engleski

Poslednja izmena:
pa da..tako pise. MIslim je najbolje mozda da prikazes ti i tvoje neko stanje na racunu ili neki papir kad si placala porez, jer imas sopstveni biznis. Uzmes od nekog meseca gde si imala ok zaradu i prikazes. MIslim da im dosta znaci kad prikazes da placas porez, sta znam...Ali najbolje pozovi ambasadu. Ja cu isto verovatno, pa se recimo moze postaviti njima pitanje Da li u ovoj tourist stream moze da se navede da ce deo platiti ili makar tamo deo troskova deliti muz, a da ne mora odmah to da bude sponsorship. Mada kao sto se vec pominjalo, kad vide da je partner u procesu, valjda nece zatezati, koji je tip... :)

Kada sam aplicirala za turističku vizu napisala sam da sam zaposlena, što i jesam bila. Nisam nijednu potvrdu o mom zaposlenju dostavila jer sam išla na family sponsored visa i njih u tom slučaju ne zanimaju tvoji lični prihodi, već prihodi člana porodice koji je sponzor. Tako da priča da je nezaposlenima lakše nema logike. :-)

Ljudi ja sam isao na vizu 600, i platila je zena 130$, nije toliko komplikovano, nikakva primanja njoj nisu trazili, vec je samo napisala da ce ona snositi sve troskove mog boravka tamo, ja sam dao potvrdu iz firme da me ceka posao u povratku, prosek plate , i stanje na deviznom racunu, i to je to , u roku od dva il tri dana su mi je odobrili niko nista nije vishe trazio samo mi je stiglo da je odobrena!!!

Ljudi ja sam isao na vizu 600, i platila je zena 130$, nije toliko komplikovano, nikakva primanja njoj nisu trazili, vec je samo napisala da ce ona snositi sve troskove mog boravka tamo, ja sam dao potvrdu iz firme da me ceka posao u povratku, prosek plate , i stanje na deviznom racunu, i to je to , u roku od dva il tri dana su mi je odobrili niko nista nije vishe trazio samo mi je stiglo da je odobrena!!!

Znači ti si aplicirao za tourist stream, ali gde piše hoce Li neko finansirati tvoj boravak i put, naveo si ženu? Ili si naveo da ćete deliti, da će ona kao pomoći samo?

Back