Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ona recenica koju sam podvukao je pomalo smesna. Ni ti, ni niko drugi ne moze da govori o dokazanim naukama da su sarlatanstvo. Ni ja ne kazem ja da je religija sarlatanstvo, vec da u religiji ima sarlatanstva, i cudim se, kako vi vernici tako lako verujete u sve to. Ovo ne govorim napamet, vec posle procitanih nekih religijskih knjiga. Ako bas hoces da se sretnes sa sarlatanstvom u religiji uzmi i procitaj prvu i drugu knjigu "Razgovori o veri", a onda, da se ponovo "sretnemo" ovde pa da diskutujemo. Knjige je napisao doktor teologije, znaci covek koji bi trebao da bude neki autoritet medju vernicima. Ako te mrzi da citas mogu ja da ti navodim primere i ne samo iz navedenih knjiga vec iz jos nekih.jane_va:Не знам заиста шта је ту шарлатанство... Ја не сматрам да су физика, хемија, математика, биологија, историја, књижевност и друге природне тј. друштвене науке шарлатанство !
Вера је вера, наука је наука; чак се и права вера и религија разликују !
Не сматрам ни да је филозофија глупост, иако се доста разликује од вере !
Не сматрам ни да је Куран бесмислица, иако ја не верујем у Алаха. Ни Будизам није глупост.
Ја у Буду не верујем, али га поштујем и никада не могу рећи да је тако нешто безвезе и да нема значаја !
dimme:Pomaze Bog
Ono sto hocu da vam kazem je da je svako od nas pozvan da se vrati Bogu kroz Hrista i da Bog svakog od nas pozove k sebi,na nama je da to prihvatimo ili odbijemo.Ali dok god zivi,gresniku je pokajanje moguce pa samim tim ni mnigi bogoborci ovde nisu izgubljeni!
dimme:Postoji velika razlika.
Alah-plod maste obicnog epilepticara koji je halucinirao u pecini.
Buda-prosvetljen.Seo pod drvo i zarekao se da nece ustati dok ne otkrije tajnu postojanja.Izlaskom zvezde Danice biva prosvetljen.(Danica=jutarnja zvezda=Lucifer)Simbolicno zar ne?
Krisna-krvozedni paganski demon.
Hrist-Ovaploceni Bog poslat na spasenje ljudi,istorijski postojao!
Uostalom tvoja stvar...
Putuj kako i sa kim hoces a dokle ces da stignes,otkrices sama...
angel 021:Dokle ću da stignem u ovakvom društvu? Odmah da ti odgovorim: nazad, do religije, pa opet, u u krug..
Što se tiče ličnog saznanja i individualnog razvoja, e, to je druga priča..
Ko šire gleda, duže i više vidi, eto i tebi teme za razmišljanje...
Ako smeš. I ako ti vera dozvoljava.
Šakal:Hrist...ovaploćeni Božidar...uuuaaaaa...može biti samo jedan...hahhahahhaaaa...:-P
dimme:Jeste smo jedan.(sveta trojica)
Tvoja negacija trojednog Boga ne znaci da on ne postoji.Meni tvoje prvobitno zanimanje za teologiju samo govori o tome da si bio pozvan od strane tvorca,da si bio iskusan i da nisi izdrzao...No,jos ziv pa ima nade i za tebe.Ja ti zelim srecu!
dimme:Uopste ne govorim o drustvu govorim o krajnjoj odrednici svakog coveka...
ČOVEČE, PA NAS DVOJE SE UOPŠTE NE RAZUMEMO, PRIČAMO NA DVA KOLOSEKA.
To, što si se bavio meditativnim tehnikama ti sigurno nije odmoglo, čak naprotiv...meditacija je ( zvaničan stav crkve ) osnov molitve..Dakle, ona te je samo vodila putem spoznaje, do nekog odredišta, koji je, možda kraj tvog puta, ali, zasigurno nije i kraj puta...Putevi do Boga su različiti, kao što smo i svi mi ljudi, različiti...put ljubavi, recimo...ili saznanja...ili vere...ili..
Ali, ja ne govorim o tome. Poštujem to što si zadovoljan putem kojim ideš...i što si pronašao sebe..To, svakako.
Ali...ODAKLE TI PRAVO da jedno sasvim lično iskustvo generalizuješ i pretvaraš u opštu istinu, i, što je još gore, u jedini mogući ispravni put?
A još gore...ODAKLE TI PRAVO da nipodaštavaš sve druge religije, a samim tim i milione ljudi koji idu drugim putem?
To nije samo neznanje. To nije samo nekultura.
TO JE, BRE PROSTAKLUK.
Jednom sam napisala, a sad i da ti ponovim: Hrišćani su u crkvama, Jevreji u sinagogama, Muslimani u džamijama...to je jedina, rekla bih lingvistička razlika.
Ostalo je sve isto.
I usput, svi oni žive istog Boga...ma kako ga zvali
Buda-prosvetljen.Seo pod drvo i zarekao se da nece ustati dok ne otkrije tajnu postojanja.Izlaskom zvezde Danice biva prosvetljen.(Danica=jutarnja zvezda=Lucifer)Simbolicno zar ne?
Uostalom tvoja stvar...
Uostalom tvoja stvar...
dimme:Dakle ja o spiritizmu nisam samo citao,ja sam ga praktikovao i bio jako dobar!
Obersturmfuehrer::shock::shock::shock::shock::shock:
ujbt....
dakle, bez uvrede, ali ovo je jedna od zescih gluposti koju sam procitao u svim raspravama sa kreacionistima i vernicima....
nego, sta ces da radis ako kad umres ti se pojavi Alah i kaze: "nevernice, goreces u paklu?"

dimme:Neki ovde misle da su mudri,da vide vise od ostalih samo zato sto su malo ceprkali po literaturi i nasli neke slicnosti medju religijama pa im je to sad sve isto.
Neki pricaju glopusti poput toga da crkva podrzava meditiranje...Koja crkva?Svejereticka ekumenska crkva?Pricas mi da ja na osnovu svog subjektivnog iskustva generalizujem...Pa sta je uradio vas prosvecini buda ako ne to isto?
Sto se puteva istine tice nemam ja tu sta da pricam....Hrist je sve rekao a ja vas samo podsecam:
"Siroki su putevi koji vode u propoast i mnogo je onih koji njima idu..."
Pogledaj samo koliko se ljudi danas bavi ovim ozivljenim paganizmom,a koliko ljudi posti i sve ce ti biti jasno!
Samo pokusaj da pricas o pravoslavlju i videces koliko se protivnika odmah stvori...
No nema veze,samozavaravajte se sopstvenim znanjem,sopstvenim iluzijama,smatrajte se mudrijim od Crkve,od svetih otaca...Uzivajte u vasem bezumlju...Sve se to svodi na pricu o Adamu i drvetu poznanja dobra i zla...I tada je covek iz svoje gordosti trazio vise nego sto moze da podnese,pa tako ni vama nije dovoljno sveto predanje nego trzite poznanje van Boga...
Ne mislite da vas osudjujem,naprotiv...Zao mi je sto se celo otkrovenje ispunjava,zao mi je sto je toliko zavedenih...
Necu da ulazim u diskusije iako bih za razliku od mnogih koji ovde pisu imao mnogo toga da kazem jer se ovim temama bavim jako dugo...
Nisam vam ja propovednik,ko ima usi da cuje-cuce ko nema,sta da radim...
Svako dobro vam zelim
dimme:Svako dobro vam zelim
dimme:Necu da ulazim u diskusije iako bih za razliku od mnogih koji ovde pisu imao mnogo toga da kazem jer se ovim temama bavim jako dugo...
Usput, čime se ti to baviš jako dugo, kad, na osnovu svega napisanog nisi mrdnuo od početka? Oslobodi se straha, i opušteno...
Imaš li ti prijatelja neke druge vere? Jesi li putovao malo po svetu da vidiš, upoznaš i osetiš kulturu i veru tih, za tebe pagana?
Ma, dobro ti je napisao Beli..usput, sve ti to piše i u Svetom pismu, samo mućni malo dok čitaš
beli_medved:Zasto gnev svoj iskazujes?
Zasto o tudjem delu i recima sudis?
Dade li ti Gospod to pravo?
Da li procita celo SVETO PISMO ili ga samo od prasine obrisa, da se vidi da ga imas, te usput i koji list otvori i odoka odmeri koji psalm????
NE SUDI DA TI SUDJENO NE BUDE!!!
COVEK JE STVOREN PO BOZIJOJ SLICI I PRILICI.
Nijedan Boziji stvor nije svojom voljom odlucio gde i kada ce rodjen biti. Svevisnji Otac Nebeski odlucuje o tome, i svi smo mi stvoreni njegovom voljom: i crni i zuti i beli.... ceo svet, svi narodi ovoga sveta... Svi smo mi NJEGOVA DECA!!!! UPAMTI TO!!!
Covek se meri po delima a ne po veri.
Isus volese nevernike a muciteljima svojijem oprosti.
U coveka gnev i jarost kada udje znaci samo jedno -Usao je NECASNI!
ZATO MOLI SE GOSPODU NASEM DA TI PODARI MIRA I LJUBAVI, IZBAVI TE OD NECISTIJEH MISLI, RECI I DELA I IZVEDE TE NA PUT KOJIM PRAVEDNICI NJEGOVI HODAJU!
BOG NEKA JE STOBOM!!!
NA CEMU SI BRATE...HA HA HA...DVE PORUKE A VEC PROZUKAO... 
angel 021:CERO,IMAS LEPE USNE NA AVATARU,IDI PRICAJ O KARMINIMA ILI PROCITAJ BAREM DVE KNJIGE PRAVOSLAVNE.... 8-)dimme:Necu da ulazim u diskusije iako bih za razliku od mnogih koji ovde pisu imao mnogo toga da kazem jer se ovim temama bavim jako dugo...
Usput, čime se ti to baviš jako dugo, kad, na osnovu svega napisanog nisi mrdnuo od početka? Oslobodi se straha, i opušteno...
Imaš li ti prijatelja neke druge vere? Jesi li putovao malo po svetu da vidiš, upoznaš i osetiš kulturu i veru tih, za tebe pagana?
Ma, dobro ti je napisao Beli..usput, sve ti to piše i u Svetom pismu, samo mućni malo dok čitaš![]()