Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
Goddess of the far east:Darvin nije bio vernik.Upisao je teologiju,ali vrlo brzo ju je napustio...
Ybt. i ja isto...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Goddess of the far east:Darvin nije bio vernik.Upisao je teologiju,ali vrlo brzo ju je napustio...

Romansa:Ja ti rekoh na onoj temi,ne mogu da razgovaram ako se sagovornik u startu postavlja kao pametniji,sa uvredljivim tonom i bez ozbiljnosti i postovanja.
Prema tome,ne moras da se pozabavis sa mnom,posto nece biti prijatno.
Hm...opet izbegavaš suštinu bre...nije bitna ni slobodna volja ni stvar izbora ni da li ili ne ti neko nameće nešto...reče ti ja da je to već druga tema...o tome možemo kasnije...nije problem...Hellen:Чекај, полако.
Хоћеш да кажеш да нам неко намеће то да ли ћемо бити верници или нећемо???
Па како ти онда ниси верник?
Да ли је вера ствар слободног избора сваког човека? Ако неко прихвати веру, или прихвати цркву и њене обичаје и правила, то је ствар његовог слободног избора!
Нико те не тера да будеш верник, нити, ако си верник, нико те не тера да идеш у цркву, нити, ако идеш у цркву, нико те не тера да плаћаш свештеника да ти долази на славу...итд...
Све је ствар слободног избора и нико ти ништа не намеће. Они, који су то изабрали ЖЕЛЕ то да раде, нико их не обавезује!
Као што не значи да сваки Цецин фан има обавезу да присуствује њеним концертима. :wink:
Romansa:Da ali je nije napustio zatoto je prestao da veruje.
Crkva i njen odnos prema svom stadu...sveštena lica i pitanje njihovog morala...to je suština ove diskusije...tako smo počeli...kasnije možemo proširiti priču i na ovo.
Krštenje i opelo i sve te crkvene stvari nisu stvar slobodnog izbora već obaveza svakog vernika Hrišćanske veroispovesti...!!!Naravno tu obavezu je nametnula crkva...to znaš ti isto kao i ja...
kjerkegor je bio budalaRomansa:Eh,naravno da je vernik,a Nicea treba uzimati ozbiljno,jer je tako jasno otkrio istinsko covekovo umovanje o Bogu,kao arhetip palog coveka.
Pa i Kjerkegor je bio vernik a i Darvin...
Prvo, zašto nam otkrivaš identitet postera Romasa?Šakal:Hm...Biserka...očigledno ti mozak nije sinhronizovan sa tastaturom...vrati se na početak...dakle,iz čista mira si upala sa svojom prilično površnom i zajedljivom opaskom u diskusiju između mene i Hellen...paa...prema tome,nemoj ti da mi kenyaš o uvredljivom tonu,poštovanju...koliko si ozbiljna to sam već ukapirao...![]()
Jedan si od retkih koji ne zna da Pahomije nije moj episkop,dapace on je jeretik jednako kao i patrijarh Pavle,izvinjavam se vernicima ekumenske crkve srbijanske,ali tako je...kad odstupis od kanona tj, zakona crkve onda si anti kanonski ili jereticki nastrojen...jeres je sjedinjenje sa drugim verama bez njihovoga pokajanja, promena mesecoslova ili ti kalendara da ne kazem na ostupanja od zapovesti Bozije da se ne naplacaju svete tajne.Greh naplate sahrane vencanja krstenja kroz tarifu,cak i racun sa pecatom crkve zove se SIMONIJA.Naravno vec su cesta pricescivanja sa inoslavnima po zapadu. A to je vrh ledenog brega sta srpski arhi jeretici rade...otud mnogo Elvina i Antuna jer neko imalo inteligentan vidi da su ti poglavari u sluzbi zla a ne dobra i da su narodni manipulatori. 8-) VAS ZILOTstnco:Ovo treba da ispricas Vladici vranjskom Pahomiju. On ce da ti objasni kako tamo gde si, sve "mirise". Samo nemoj da ga pustas iza sebe, ili bi ga rado pustio, to vec ne znam?
Ovde bih malo branio sakala.Taj divlji psic je se kroz bogosloviju toliko nagledao demoniziranih svestenika epskopa i mladih bogoslova koji su upisali bogosloviju samo da bi uletili na neku parohiju i pile krv narodu,da jednostavno je shvatio da tu obitava Bog i da on ne zeli sluziti takvom Bogu.Istina je da on nije upoznao istinskog pravoslavca i postao je od bogoljubca sakal...to je prirodan zakon Boziji..ali preporucujem mu da ne odustaje od trazenja Hrista utesitelja,Hrista spasitelja...ristob:Prvo, zašto nam otkrivaš identitet postera Romasa?
Drugo, ako hoćeš kulturno da komuniciraš, a to možeš sa svakim, pa i sa onim koji te eventualno vređa, ili se sam nađeš uvređen, zašto onda upotreblavaš vulgarne reči?
Treće, Hellen je sve lepo objasnila što se tiče odnosa vernika i Crkve pa, pošto si studirao veronauku i sam znaš, mnogo bolje nego čisti ateisti, da je sve to istina. Shvataš li svoj cinizam? Crkva te jedno vrijeme hranila. Htjela je (nesebično) da ti dade ono što je najbolje za tebe. A kako se ti prema njoj sada odnosiš? Možeš li biti, makar, uzdržan? Ni životinja nikada ne zaboravlja gospodara koji je nekada hranio.

100procentnaRomansa:Kjerkegor budala????????
Vau,odoh odavde.
DruidIzRethome:p.s. a, da... ti verujesh da hriscani nikog nisu ubili, na verskoj bazi![]()
![]()
![]()
Baš tako! Savest je najbolji dokaz postojanja Boga.ManjaAtina:Respect Sakalu
Dosla, vidim, i mala Romansa..nisam ni mislila da ce proci bez nje
Vec smo pricali na slicnu temu..bilo bi svima bolje kada bismo vise slusali savest, a manuli se dogme
ristob:Baš tako! Savest je najbolji dokaz postojanja Boga.
..da mi je samo znati..
..koji Bog je stao iza njih...Elvin:savest i lični moral imaju najviše veze sa vaspitanjem i uslovima odrastanja, ne sa bogom...
ristob:Prvo, zašto nam otkrivaš identitet postera Romasa?
Drugo, ako hoćeš kulturno da komuniciraš, a to možeš sa svakim, pa i sa onim koji te eventualno vređa, ili se sam nađeš uvređen, zašto onda upotreblavaš vulgarne reči?
Treće, Hellen je sve lepo objasnila što se tiče odnosa vernika i Crkve pa, pošto si studirao veronauku i sam znaš, mnogo bolje nego čisti ateisti, da je sve to istina. Shvataš li svoj cinizam? Crkva te jedno vrijeme hranila. Htjela je (nesebično) da ti dade ono što je najbolje za tebe. A kako se ti prema njoj sada odnosiš? Možeš li biti, makar, uzdržan? Ni životinja nikada ne zaboravlja gospodara koji je nekada hranio.
Zilot cacanski:Ovde bih malo branio sakala.Taj divlji psic je se kroz bogosloviju toliko nagledao demoniziranih svestenika epskopa i mladih bogoslova koji su upisali bogosloviju samo da bi uletili na neku parohiju i pile krv narodu,da jednostavno je shvatio da tu obitava Bog i da on ne zeli sluziti takvom Bogu.Istina je da on nije upoznao istinskog pravoslavca i postao je od bogoljubca sakal...to je prirodan zakon Boziji..ali preporucujem mu da ne odustaje od trazenja Hrista utesitelja,Hrista spasitelja...![]()