stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Valjda tvoj pravedni Bog treba da nagradi dobro a kazni zlo. Zato ovaj Bog cije osobine prilagodjavate stvarnosti, meni nije potreban. Mi ne pricamo o istom Bogu. Ja priznajem samo Boga kojeg si umislio a ne onog izvan tebe jer on NE postoji. Da on postoji nebi bilo mene, dakle ateista. Da covek pobedjuje Boga je bila moja metafora. Dakle covek objasnjava procese u prirodi cime negira Boga izvan tebe, koga si ti izmislio i kome si ti pripisao svojstva stvaraoca. Bog nije nikakav stvaralac, i iskreno se nadam da pratis nauku i da si uvideo kako je sta stvoreno.ristob:Zašto ti ne treba podjednako pravedan Bog prema svima? Kako bi onda bio pravedan? O istom Bogu pričamo - Bogu koji postoji i u nama i izvan nas i nije izmišljen. Čovjek ne pobjeđuje Boga, samo mu se može, tvorenjem Njegove volje, približiti. Ako se bori sa njim ide u propast jer čovjek nema moći da se suprostavi Bogu. I zašto bi išao protivu svog dobra?
............
Biblija se ne tumači bukvalno ali će se, jednog dana, kada se duhovno znanje popne na viši nivo, pokazati i njena bukvalna tačnost.
Ako se Biblija ne tumaci bukvalno, onda mi objasni kako tumacis sestodnev. Ajd, ne moras ceo, daj objasni mi tvoje tumacenje samo prve recenice: "I Bog stvori nebo i Zemlju".
......ali cak i oni su mi na neki nacin dragi.
ops: .I LOVE YOU ANTUNE I ELVINE