VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li šanse da se ja tu zaposlim?
bitka.gif

Ma pusti to vidis da pare i sex nemaju veze, tako da bi ispao samo sex bez para. z:)

Jehovini vedoci jesu registrovani. I to ne uprkos zakonu, jer zakon kaže:

"Član 3.
Sloboda veroispovesti ili verskog uverenja može biti podvrgnuta samo onim ograničenjima koja su propisana Ustavom, zakonom i ratifikovanim međunarodnim dokumentima..."

Takođe (isti član),
"Verska sloboda se ne sme koristiti tako da... se izaziva i podstiče verska, nacionalna ili rasna netrpeljivost."

Мислим да ваша дрскост ипак прелази све границе здравог разума:

22.децембаар 2008.године

Образлажући неке од кључних разлога због којих Јеховини сведоци нису уписани у Регистар цркава и верских заједница, Новаковић је подсетио да је Устав најзначајнији правни акт у земљи, а њиме је свим верским заједницама које не угрожавају државу дозвољено да делују слободно, без обзира да ли јесу или нису унете у поменути регистар.

Не поричући да у свакодневном животу има проблема условљених тиме што нека верска заједница није уписана у регистар за који је надлежно Министарство вера, Новаковић је подсетио да су главни разлози досадашње неке врсте неспремности да Јеховини сведоци буду унети у регистар забрана члановима ове верске заједнице да примају трансфузију крви, као и начин на који проповедају своју веру идући од врата до врата.

Представници Службеног одељења на то су одговорили да је питање трансфузије, захваљујући развоју науке и медицине, престало да буде актуелно, јер постоје апарати који омогућавају и најсложеније операције без потребе за трансфузијом, што се већ примењује у више медицинских центара у Србији. А што се тиче начина мисионарења, Јеховини сведоци на исти начин мисионаре у целом свету, што не значи да на тај начин врбују нове вернике, већ разговором желе да људима скрену пажњу да почну да размишљају и о питањима која се не тичу само стицања новца и материјалног благостања, већ да размишљају о суштини живота и постојања.

http://209.85.129.132/search?q=cach...еховини+сведоци&hl=sr&ct=clnk&cd=1&lr=lang_sr

Линк је Министарства вера Србије...

Питам се КОЈИ су разлози да се служите овако безочним лажима...

Poslednja izmena:
Оригинал поставио eremita
http://forum.krstarica.com/showpost....postcount=1328

За онога који је џабе ишао у школу, народ каже:

МАГАРАЦ У БЕЧ - МАГАРАЦ ИЗ БЕЧА !

A što si se vraćao iz Beča kad si već dobio vizu?
seljak.gif

Знаш Антонијусе, једно је зезање - а друго је вређање... па ако си ме већ у неколико постова извређао а уопште ниси био у праву него си ЛАГАО,
основни је ред да бар кажеш: извини.............

Знаш Антонијусе, једно је зезање - а друго је вређање... па ако си ме већ у неколико постова извређао а уопште ниси био у праву него си ЛАГАО,
основни је ред да бар кажеш: извини.............

Izvini gospodine mito,evo stidim se.
sramota.gif

Мислим да ваша дрскост ипак прелази све границе здравог разума:

22.децембаар 2008.године
...
Линк је Министарства вера Србије...

Питам се КОЈИ су разлози да се служите овако безочним лажима...

Ono što sam napisao, našao sam u Politici Online
http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Sekte-i-drugi-demoni/t40381.lt.html

Na dnu spiska navodi se da je članak objavljen na osnovu dokumenata Ministarstva vera iz 1997. godine.
E sad, što su od onda prohujale mnoge države, ova poslednja (i najmanja do sada) verovatno nije stigla da obnovi registar.

Nije obavezno da budu bezočne laži. Jedino ti tako želiš da ih prikažeš.

Pa sad, verni ljudi bave se svojom religijom, ali i tuđim religijama. Ponekad vrlo agresivno. :confused:
Vidim da si pun predrasuda, a pored toga i loše obavešten.
Recimo, ateistima ne smeta postojanje religije kao takve. Može im međutim smetati potojanje religije u državnim školama. A i ne mora.
Isto tako, nekome je religija sinonim za sve najnegativnije. Ali ne svima.
Neki ateisti smatraju da je psihoanaliza glupost. Neki su veliki poštovaoci psihoanalize.
Problem je u tome da loše obavešteni vernici vide nekakvu potmulu pretnju koju ne razumeju u svemu što služi nauci i napretku, ukoliko na samom početku ne priziva boga. Jasno, neko bi ovo mogao oceniti kao verku zatucanost.

атеистичка митологија је управо фанатично убеђење да је религија уливање страха.
и атеизам улива страх-страх од религије.

ево и ја, на пример тврдим да је атеизам нарцисоидна едипална жеља да Бог не постоји (зли Отац тиранин) и жеља да се дође на његово место (препаметни и свезнајући атеиста),да би се поседовала Мајка (природа).

атеистичка митологија је управо фанатично убеђење да је религија уливање страха.
и атеизам улива страх-страх од религије.

ево и ја, на пример тврдим да је атеизам нарцисоидна едипална жеља да Бог не постоји (зли Отац тиранин) и жеља да се дође на његово место (препаметни и свезнајући атеиста),да би се поседовала Мајка (природа).

Religija jeste ulivanje straha. Nema tu nikakve mitologije.
Ateizam je stav i kao takav ne može ulivati strah od bilo čega.

To što si napisao ne govori ništa o ateistima, ali govori o tebi. Kaže- ne samo da imaš hiperkaninofobiju, nego ti se već razvio hiperkaninofobija kompleks. Zato tolko režiš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back