VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to bio posao Gavrilov. On je odradio ono javljanje Danilu i ono najavljivanje Mariji i Josifu da će biti rodjen Isus.

A taj beli andjeo je najnižeg ranga jer nema ni svoje ime...

Matej 28:2...

''I gle, zemlja se zatrese vrlo; jer anđeo Gospodnji siđe s neba, i pristupivši odvali kamen od vrata grobnih i seđaše na njemu.''

e sad ne razumem..sto bi bog slao andjela najnizeg ranga da prenese najvazniju hriscansku poruku ..srz hrisanstva./.vaskrsenje?

Čovjek kad umre odvaja mu se astralno tjelo od umrloga fizičkoga tjela i nosi s sobom stečeno iz zemaljskoga života iskustvo u vidu osjećaja i spoznaja itd

A šta biva sa eterskim telom...To si zaboravio. To etersko telo nakon smrti čovekove više ne obavija ono fizičko telo kako to biva u fazi sna recimo. A prilikom smrti nestaje i onaj nosač čovekove svesti ili ti prostije rečeno ono ''JA''. No radije ne bih u priču o tome.

Pošto si toliko zaslepljen Rudolfovim učenjem evo za tebe jedne njegove...

''Besmrtnost, nerođenost ; tek onaj ko oboje shvati, razume večnost.''​
Rudolf Štajner​

I je li otkud tebi pravo da mi se obraćaš na takav način ??
Nisam ja kokičar s ulice koji s tobom priča lovačke priče.

Malo poštovanja prema meni inače nemoj se obraćati više..
Jasno??

Istina je "iznad" čoveka, data je da je čovek spozna, da u nju veruje i da je sledi, baš kao i Ljubav.

Sve dok si opsednut tvojim mantrama nikada nečeš shvatiti neke stvari. Istina nije ''iznad'' čoveka već u čoveku, u svakom čoveku. Skoro sve religije su to imale za jedno od uporišta u smislu onog da kada čovek spozna sebe time spoznaje i boga koji shodno mnogim religijskim učenjima prebiva u čoveku. Seti se onog ...duh sveti...

Nekada davno je postojalo jedno svetilište i proročište u Delfima na čijem je ulazu pisalo ono...Upoznaj samog sebe...To nije pisalo slučajno. I nije slučajno Sokrat to odatle preuzeo i izgradio svoju filozofiju o istini kao apsolutu koji se nalazi u čoveku, savakom čoveku.

Naglašavam ono u...svakom čoveku...ne slučajno. Ljudi umiru svakodnevno ali se i radjaju pa nemoj mantrati ono tipa a šta biva sa istinom kada čovek umre...

I je li otkud tebi pravo da mi se obraćaš na takav način ??
Nisam ja kokičar s ulice koji s tobom priča lovačke priče.

Malo poštovanja prema meni inače nemoj se obraćati više..
Jasno??

Na kakav sam ti se to način obratio...Hajde da promenim pa da kažem umesto onog zaslepljen ...oduševljen.

Ja jesam kokičar sa ulice ali kada sam ovde onda nisam samo kokičar sa ulice. Ne znam čime se ti baviš i ne interesuje me ali ono tvoje ...nisam ja kokičar s ulice...biva u funkciji tvog uverenja da si nešta pmnogo više...na nekom nivou, zar ne...

Ako si zabaoravio, mnogo puta si napisao neke stvari neprimerene nekom ko nije kokičar s ulice ali ti ja nikada zbog toga nisam ni zamerio a kamoli zahtevao neko poštovanje.

e sad ne razumem..sto bi bog slao andjela najnizeg ranga da prenese najvazniju hriscansku poruku ..srz hrisanstva./.vaskrsenje?

Možda je taj andjeo, mladić u beloj haljini bio lepuškast pa je bog poslao baš njega da objasni fazon onim dvema Marijama...:hahaha:

Marko 16:5...

''I ušavši u grob videše mladića obučenog u belu haljinu gde sedi s desne strane; i uplašiše se.''

Na kakav sam ti se to način obratio...Hajde da promenim pa da kažem umesto onog zaslepljen ...oduševljen.

Ja jesam kokičar sa ulice ali kada sam ovde onda nisam samo kokičar sa ulice. Ne znam čime se ti baviš i ne interesuje me ali ono tvoje ...nisam ja kokičar s ulice...biva u funkciji tvog uverenja da si nešta pmnogo više...na nekom nivou, zar ne...

Ako si zabaoravio, mnogo puta si napisao neke stvari neprimerene nekom ko nije kokičar s ulice ali ti ja nikada zbog toga nisam ni zamerio a kamoli zahtevao neko poštovanje.

Ja bih rado probala te tvoje kokice. ;)

Od svih strahova na svoj način je veoma zanimljiv strah od smrti. Da li ste tanatofobični u smislu tanatafobije kao straha od same pomisli da će doći dan za umiranje...

Ja nisam ..uopšte. Samo mi je vrlo zanimljiva i veoma čudna ideja da se sve neastavlja, ali bez mene ...
Ljudi će ići na posao, cveće će da raste, kiša da pada, neko da se voli, neko da pati, psi da trčkaraju...čudno skroz.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back