jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Ja nisam ..uopšte. Samo mi je vrlo zanimljiva i veoma čudna ideja da se sve neastavlja, ali bez mene ...
Ljudi će ići na posao, cveće će da raste, kiša da pada, neko da se voli, neko da pati, psi da trčkaraju...čudno skroz.
Sasvim je prirodno i u saglasaju sa logikom stvari da posle tebe, mene ili bilo koga, sve nastavlja da postoji. I nema tu ništa čudno. Pazi ovako. Kada legneš da spavaš i zaspiš čvrstim snom bez snova tada si u nekom stanju sličnom stanju umrlog. I dok ti tako spavaš bivajući izvan života u njemu će sve da teče svojim tokom. E sada, kako ti znaš da češ se narednog jutra probuditi i uključiti tvojim postojanjem ne nalaziš ništa čudno u tvom otsustvu zbog spavanja. Medjutim, kako isto tako znaš da nakon smrti nema ponovnog uključivanja u životnu stvarnost, to ti je kako kaza čudno. Meni se čini veoma izvesnim da upravo u tom tvom ...čudno...prikriveno čući tvoja podsvesna želja da ne bude smrti. Strah od smrti se ne stvori odjednom već se formira postepeno. A kada se formira onda dolazi ono...verovanje u večni život.