VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam ..uopšte. Samo mi je vrlo zanimljiva i veoma čudna ideja da se sve neastavlja, ali bez mene ...
Ljudi će ići na posao, cveće će da raste, kiša da pada, neko da se voli, neko da pati, psi da trčkaraju...čudno skroz.

Sasvim je prirodno i u saglasaju sa logikom stvari da posle tebe, mene ili bilo koga, sve nastavlja da postoji. I nema tu ništa čudno. Pazi ovako. Kada legneš da spavaš i zaspiš čvrstim snom bez snova tada si u nekom stanju sličnom stanju umrlog. I dok ti tako spavaš bivajući izvan života u njemu će sve da teče svojim tokom. E sada, kako ti znaš da češ se narednog jutra probuditi i uključiti tvojim postojanjem ne nalaziš ništa čudno u tvom otsustvu zbog spavanja. Medjutim, kako isto tako znaš da nakon smrti nema ponovnog uključivanja u životnu stvarnost, to ti je kako kaza čudno. Meni se čini veoma izvesnim da upravo u tom tvom ...čudno...prikriveno čući tvoja podsvesna želja da ne bude smrti. Strah od smrti se ne stvori odjednom već se formira postepeno. A kada se formira onda dolazi ono...verovanje u večni život.

Sasvim je prirodno i u saglasaju sa logikom stvari da posle tebe, mene ili bilo koga, sve nastavlja da postoji. I nema tu ništa čudno. Pazi ovako. Kada legneš da spavaš i zaspiš čvrstim snom bez snova tada si u nekom stanju sličnom stanju umrlog. I dok ti tako spavaš bivajući izvan života u njemu će sve da teče svojim tokom. E sada, kako ti znaš da češ se narednog jutra probuditi i uključiti tvojim postojanjem ne nalaziš ništa čudno u tvom otsustvu zbog spavanja. Medjutim, kako isto tako znaš da nakon smrti nema ponovnog uključivanja u životnu stvarnost, to ti je kako kaza čudno. Meni se čini veoma izvesnim da upravo u tom tvom ...čudno...prikriveno čući tvoja podsvesna želja da ne bude smrti. Strah od smrti se ne stvori odjednom već se formira postepeno. A kada se formira onda dolazi ono...verovanje u večni život.

Znam da je normalno da se sve nastavlja. Nisam u tom smislu mislio da je čudno...nije čudno, jer tako stvari funkcionišu, da ima izuzetaka onda bi bilo čudno u tom smislu. :)
Nego...ne umem da ti objasnim. Isto je sve..bilo tebe ili ne.

A možda i želim da je nema, što ti kažeš..mislim taj nagon za životom je u svima, prirodno. Svako voli da živi.

Ko bi znao to...

Znam da je normalno da se sve nastavlja. Nisam u tom smislu mislio da je čudno...nije čudno, jer tako stvari funkcionišu, da ima izuzetaka onda bi bilo čudno u tom smislu. :)
Nego...ne umem da ti objasnim. Isto je sve..bilo tebe ili ne.

A možda i želim da je nema, što ti kažeš..mislim taj nagon za životom je u svima, prirodno. Svako voli da živi.

Ko bi znao to...

Stoji da je prirodno da svako voli da živi i da niko ama baš niko neće ni pomisliti da nekim samoubistvom ode prečicom u ...večni život. Zanimljiv je odnos izmedju straha od smrti i instiktivnog nagona za životom. Da li je je strah od smrti veći ako je naygon za životom veći...:think:

San je stvarno cudna pojava, ma i spavanje bez snova, ili makar bez zapamcenih snova.

Bas bi bilo interesantno znati, ko duze spava, vernici ili ateisti?

Od svih strahova na svoj način je veoma zanimljiv strah od smrti. Da li ste tanatofobični u smislu tanatafobije kao straha od same pomisli da će doći dan za umiranje...

Postoje ljudi koji imaju samo strah od muka koje vode u smrt, ali se ne plaše smrti jer veruju da telesnom smrću ne prestaju da postoje, već odlaze, tamo gore, da budu trag svima, koji su krenuli putem večnosti.
Postoje i oni, koji se smrti najviše plaše, plaše se nestanka, zato grabe sve, ovde i sada, dok postoje, jer veruju da posle telesne smrti neće postojati.

Strah od smrti se ne stvori odjednom već se formira postepeno. A kada se formira onda dolazi ono...verovanje u večni život.

Čoveku može postepeno da u svest uđe strah od smrti, kada izgubi nevinost i čistotu, kada spozna greh i ništavilo u koje greh vodi.
Bez greha nema spoznaje straha od smrti, i tu mnogi traže spas, u nevinosti, preko oprosta grehova, to je jedini put.
Mudrost, obazrivost, oprez, u tome je ključan.

San je stvarno cudna pojava, ma i spavanje bez snova, ili makar bez zapamcenih snova.

Bas bi bilo interesantno znati, ko duze spava, vernici ili ateisti?
Da znas, postavio si najinteligentnije pitanje koje je ikada postavljeno na ovom PDF. Samo, cini mi se, neces saznati istinu, jer se ona krije u lalvirintima (citaj: "tajnim dosijeima") obavestajnih sluzbi velikih i malih sila. To ce, mozda, izaci na videlo kada dodje vreme za Strasni sud, tada ce vodje obavestajnih sluzbi odgovarati za nedela, tj. skrivanja te tako za covecanstvo znacajne istine.

Da znas, postavio si najinteligentnije pitanje koje je ikada postavljeno na ovom PDF. Samo, cini mi se, neces saznati istinu, jer se ona krije u lalvirintima (citaj: "tajnim dosijeima") obavestajnih sluzbi velikih i malih sila. To ce, mozda, izaci na videlo kada dodje vreme za Strasni sud, tada ce vodje obavestajnih sluzbi odgovarati za nedela, tj. skrivanja te tako za covecanstvo znacajne istine.

:dash:

:)

Postoje ljudi koji imaju samo strah od muka koje vode u smrt, ali se ne plaše smrti jer veruju da telesnom smrću ne prestaju da postoje

O tome ti i pričam. Imaju strah od smrti ali ga prevazilaze verom u večni život nakon smrti.

Postoje i oni, koji se smrti najviše plaše, plaše se nestanka, zato grabe sve, ovde i sada, dok postoje, jer veruju da posle telesne smrti neće postojati.

Lupetaš Djavolko, lupetaš. Ti ljudi se ne plaše smrti, izmireni su sa prostom činjenicom da nakon smrti nema postojanja i zato samo žive ovde i sada svoje živote.

Ja lose spavam i sanjam vampire :D

Dobro vece :D

Veče Dju...

P.S. Da li si skoro sanjala ovakvog...

horror_107.gif

Stoji da je prirodno da svako voli da živi i da niko ama baš niko neće ni pomisliti da nekim samoubistvom ode prečicom u ...večni život. Zanimljiv je odnos izmedju straha od smrti i instiktivnog nagona za životom. Da li je je strah od smrti veći ako je naygon za životom veći...:think:

nije, obrnuto je. ma koliko paradoxalno zvučalo...

meni je oduvek bio zanimljiv 'stav' samoubica po pitanju smrti, do poslednjeg trenutka ih 'instinktivni nagon za životom' ne pušta... neko bi pomislio da su se u jednom deliću sekunde pokajali.

Veče Dju...

P.S. Da li si skoro sanjala ovakvog...

horror_107.gif

Hehehehe ovaj vise lici na nekog gargojla :D

Ne, moji vampiri su nekako ljudskiji :D Ne bi ni znao da su vampiri da ne zrace nekom demonskom energijom... A poslednje sto sam sanjala je pre dva dana da me profesor spopada u wc-u na faksu... Nije bio vampir, ali je zracio nekom mefistofelovskom aurom... To je bio veoma ruzan san :D

nije, obrnuto je. ma koliko paradoxalno zvučalo...

meni je oduvek bio zanimljiv 'stav' samoubica po pitanju smrti, do poslednjeg trenutka ih 'instinktivni nagon za životom' ne pušta... neko bi pomislio da su se u jednom deliću sekunde pokajali.

Mene zanima šta posle nakon što povuku obarač recimo, a još nisu mrtvi....onaj milisekun...sigurno mnogo traje.
Ili dok padaju sa recimo mosta.

Siguran sam da bi se vratili...i mogu misliti paniku koja vlada tada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back