gost 304860
Buduća legenda
- Poruka
- 44.400
Ovakvim spekulacijama se relativizira sve kako bi se zadrzala i najmanja vjerovatnost u ono sto tvrdite.Ljubav je po definiciji ljudska emocija i sada mi nemojte spekulirati sa ljubavi biljaka ili ljubavi boga koji egzistira tamo u nekom svemiru i osjeca ljubav prema nekome, ne znam kome u tom dalekom svemiru.Osjetite li vi koliko ste u stanju relativizirati i spekulirati samo da bi ste zadrzali i najmanju vjerovatnocu da je tacno u ono u sta vjerujete.Interesantno mi je bilo uociti da vjernici vjeruju da je od svih silnih planeta u svemiru na kojima je moguc zivot, Bog izabrao da dodje bas na ovu ni po cemu specijalnu planetu Zemlju i to bas u vrijeme kada su ljudi egzistirali na njoj da bi zaceo svoga jedinoga sina.Ovakva vjerovanja vjernika na prvom mjestu su jako egocentricna jer stavljaju ljude odmah poslije Boga a da ne govorim koliko su malo vjerovatna.
Gospodo jeste li vi svjesni koliko planeta je Kepler pronasao samo za šest sedmica svoga putovanja.Pogledajte link:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...emlji-traga-se-za-izvanzemaljcima/503812.aspx
Pa zar zaista vjerujete da su ljudi toliko posebni da Bog dolazi da zacne svoga jedinoga sina sa zemljankom Marijom . Uz to sto je jos smjesnije i nevjerovatnije,stvorio je tolike planete i tolike zivote, razna bica, a da stvori svoga jedinoga sina trebala mu je ljudska zena.Ma dajte molim vas?!
zanimljiv ste sagovornik ali koncepcijski gresite u pristupu... ako ja posmatram to sto nazivate ljubav iz da kazem moje kvazi filozofske vizure onda vi ne mozete povremeno skretati sa jedne na drugi paralelu razmisljanja po trenutnoj potrebi argumentacije... svemir bas i nije toliko apstraktan kao emocija vec itetakako matematicki tacan... barem ono sto znamo o njemu danas, dok ono sto ne znamo tj. ne razumemo ne umemo da izmerimo da bi tom merom potvrdili nase nerazumevanju konstacijom da nam je jasno... bog nije bas toliko telesan koliko bilo koji gresni stanovnik ove planete... bog je u najboljem slucaju jedna forma fluida koja egzistira oko svakog zivog bica a sto je najlepse moze se pretvoriti u sta zeli pa ma to bila ta ruza ili covek.
ljubav nije iskljucivo ljudska emocija iz prostog razloga sto ne znamo za onostrane dimenzije naseg sveta iz kojih nas mozda vrebaju ljubavne oci neceg nepoznatog i nestvarnog...evo vam primer...mi smo na netu vi pisete sa mnom i ne znate ko sam, da li sam preprogramirani algoritam koji izbacuje samo suve sofizme da zbuni sagovornika ili pak covek od krvi i mesa i kroz citanje onoga sto napisem mozete osetiti bilo kakvu emociju dobru ili losu. zato sam i uzeo metaforicki primer ljubavi biljke sto se verovali ili ne moze izmeriti...mislim ne ljubav kao sto je imao obicaj da kaze vrli kolega sizif
vec uticaj sto vi kazete talasa u ovom slucaju muzickih na primarno prijatno i primarno neprijatno kod njih... a to je itekako dobro za neki pocetak... inace vas kompletan koncept poimanja same sustine boga i bozanskog principa i nastanka zivota na zemlji su u totalnoj koliziji.
Poslednja izmena od moderatora:
Pa zar nije samo njih osmoro izabrano da se spasu potopa...A ostali...onako milostivo podavljeni u potopu...