OK, shvatila sam: smešna ti je teorija profesora psihologije i istraživača, Martin Hofmana.
Borčice, zašto robuješ autoritetima ...I zašto nisi objasnila šta dotični profesor psihologije podrazumeva pod
veštinom empatičkog osećanja...Na osnovu čega dotični profesor iznosi svoju pretpostavku u tom smislu a ti je meni na neki način spočitavaš kao aksiom koji se ne može dovesti u sumnju.
Pa zar je potrebno da otac ili majka prema svojoj deci i jedno prema drugom uče veštinu empatičkog osećanja...Zar je potrebno da ljudi koji žive u bliskom okruženju jedni sa drugima uče veštinu empatije da bi jedni sa drugima saosečali...
I kakve veze ima takav empatički odnos prema bližnjima sa sledjenjem nekih moralnih normi...
A zašto ništa nisi napisala u vezi Dejvidove Emocionalne inteligencije u kontekstu sa onim...
Empatičko ponašanje predstavlja deo moralnosti, pošto moralne dileme uključuju i moguće žrtvovanje
Zašto ne sroči ni jedno slovo u vezi odnosa altruizma i empatije...
Šta bi mirekla ako kažem da je altruizam u osnovi čist egoizam...Hajde da to razmenom mišljenja raspravimo...
(Uzgred, danas se u svetu nad prestupnicima problematičnog mentalnog sklopa u zatvorima primenjuje terapija učenja prepoznavanja sopstvenih i tuđih osećanja. Ono što smo gledali u filmu "Paklena pomorandža" nije više samo u domenu sc
Uzgred rečeno neki imaju neka iskustva u zatvorskim uslovima pa nešta znaju iz doživljavanja.
Ako se, kojim slučajem, provuče odgovor na moje pitanje, rado ću ga prokomentarisati. Do tada ću se povući, kako moje učešće ne bi bilo okvalifikovano kao skretanje s teme (što vidim kao mogućnost).
Zašto bi se povlačila...Na ovoj temi je skoro nemoguće skrenuti sa teme jer skoro sve može da se podvede da li se u nešta veruje ili ne. A kada razmenimo konkretna mišljenja u vezi sa altruizmom u kontekstu sa empatijom, možemo pričati i o temeljima morala.
I samo da te podsetim. U nekom prehodnom postu si napisala ovako...
Ljubav prema drugima (altruizam) i sposobnost saosećanja (empatija) su koreni morala.
I sada kada treba to da razjasnimo, ti bi se povukla...uz suvislo opravdanje da češ rado prokomentarisati mogući odgovor na tvoje pitanje ...
Pa dobro, a šta su temelji morala?