VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto pitao sam te i pitam.
Imaš neki konkretan primjer kad se vatra i voda sjedinjavaju??
Baš te ne razumem. O jedinstvu vode i vatre možemo pričati u smislu Heraklitovskog vidjenja. Ima i ono jedinstvo vode i vatre u taoističkom smislu manjeg nebesksog toka. No to nije zanimljivo za tebe.

No ima i ono kabalistično da se sin čovečiji rađa iz Vode i Vatre, gde je voda seme a vatra duh.

A ima i ono u vezi sa kundalini energijom ali to je mnogo komplikovano. Zaboravi sve ovo. Pa kako bi Mona rekla...idemo dalje...

Baš te ne razumem. O jedinstvu vode i vatre možemo pričati u smislu Heraklitovskog vidjenja. Ima i ono jedinstvo vode i vatre u taoističkom smislu manjeg nebesksog toka. No to nije zanimljivo za tebe.

No ima i ono kabalistično da se sin čovečiji rađa iz Vode i Vatre, gde je voda seme a vatra duh.

A ima i ono u vezi sa kundalini energijom ali to je mnogo komplikovano. Zaboravi sve ovo. Pa kako bi Mona rekla...idemo dalje...

Mislio sam da imaš neki konkretan primjer no dobro ...
Idemo dalje.

Ali sutra

Laku noč

Mislio sam da imaš neki konkretan primjer no dobro ...
Idemo dalje.

Ali sutra

Laku noč

A za laku noć vidi ovo u smislu hladnoće i...toplote...

hladnoca.jpg

A da se ne smrznu...malo vatrice...

aniflame1.gif

poceli o veri a zavrsili sa mitologijom koja naginje okultizmu :lol:

sveti duh se izmedju ostalog ochitava i u poz. energji kojom je neka osoba ispunjena... mis' ne treba biti bas kao simeon a ni neki kvazi intelektualni elitista da bi se osetila snaga misli, reci, slova ili dela....

poceli o veri a zavrsili sa mitologijom koja naginje okultizmu :lol:

sveti duh se izmedju ostalog ochitava i u poz. energji kojom je neka osoba ispunjena... mis' ne treba biti bas kao simeon a ni neki kvazi intelektualni elitista da bi se osetila snaga misli, reci, slova ili dela....

A u koje bi ti okvire omedjila pojam vere...:think:

I da te pitam...zar mitološko nije osnov svake religije...

Da je bog opušten ne bi stvarao jer stvaranje nastaje iz eksplozije...
Ali je isto točno da je onda se smirio odmarao je meditirao ...

ne znam da li si slusao predavanje atanasija zahumskog na bogoslovskom... retko mudar i pametan covek. veru mozes definisati samo sa nekoliko reci bez ikakvog misticizma, zavlacenja, filozofije, patetike, proseravanja... kad se setim da sam o ovoj temi pisao traktate na religiji sad me stid od samog sebe.

ne znam da li si slusao predavanje atanasija zahumskog na bogoslovskom... retko mudar i pametan covek. veru mozes definisati samo sa nekoliko reci bez ikakvog misticizma, zavlacenja, filozofije, patetike, proseravanja... kad se setim da sam o ovoj temi pisao traktate na religiji sad me stid od samog sebe.

Ja bih mogao na tone dokaza da dam čak i kiršćanstvo je proizvod eksplozije.
Uništenja starog da novo ugleda svjetlo dana..

Dakle opuštenost da do jedne mjere no onda kad treba djelovati se rađa gibanje onda nastaju promjene.
Mirovanje ne donosi promjene.

Možeš li u par crta reći što je Kršćanstvo dobroga a što Islam donio na globalnom nivou gibanja??

ovo tvoje pitanje ko u bertolucijevom kineskom caru :lol: freska o pu jiu, o njegovom zivotu, stradanju, o kineskoj kulturi, o kinesko japanskom ratu i danas dodju turisti sa vodicem koji koristi megafon i samo kaze e ovde je sedo pu ji poslednji kineski car...rodjen tad i tad i umro tad i tad :rotf:

u par crta ne mozesh da opishesh ni shta je ovo zimsko vreme prouzrokovalo danas u beogradu a kamoli da uzmesh samo dah i krenesh u opis dve hiljade godina...

mislio sam da se ispod toliko iskustva krije shvatanje vrlo proste sustine vere bez da se ide u nonsens mitologije....omedjio bi u okvir spoznaje boga ako se to uoste moze nazvati okvirom

Tamo ti piše ono...Pol-Muški a pišeš u ženskom rodu. I sada ne znam kako da ti se obratim.

Shvatanje suštine vere teško da može da se definiše ako se ne zadje mnogo unazad u vreme kada su ljudi verovali u razne mitološke priče. U suštini se veruje na isti način danas kao i pre neku hiljadu godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back