VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo tvoje pitanje ko u bertolucijevom kineskom caru :lol: freska o pu jiu, o njegovom zivotu, stradanju, o kineskoj kulturi, o kinesko japanskom ratu i danas dodju turisti sa vodicem koji koristi megafon i samo kaze e ovde je sedo pu ji poslednji kineski car...rodjen tad i tad i umro tad i tad :rotf:

u par crta ne mozesh da opishesh ni shta je ovo zimsko vreme prouzrokovalo danas u beogradu a kamoli da uzmesh samo dah i krenesh u opis dve hiljade godina...

Izvlačiš se...

No dobro neću da silujem naučio sam na njhovim greškama..

haha

Tamo ti piše ono...Pol-Muški a pišeš u ženskom rodu. I sada ne znam kako da ti se obratim.

Shvatanje suštine vere teško da može da se definiše ako se ne zadje mnogo unazad u vreme kada su ljudi verovali u razne mitološke priče. U suštini se veruje na isti način danas kao i pre neku hiljadu godina.

ma nije moj nik jeroh... mrzi me vishe da ih otvram pa mi chovek ljubazno posudio, ne, malo da zvuchim kao hrchak :lol:

za veru jeroh ti ne treba veliko poznavanje mitologije ili religija vec samo razumevanje principa obozhenja, svetog duha i naravno vishe od svega chisto srce. sve ostalo je nebitno.

naravno, samo opusten i spontan covek moze da dozivi bozansko prosvetljenje

Ja sam opušten i spontan i nešto nema...božanskog prosvetljenja...
Mora da sam previše opušten i spontan...

A možda i zbog onog što držim do onoga da bih radije živeo jedan dan poput lava nego 50 godina puzao na kolenima...
Pointing_Character_8294.GIF

ma nije moj nik jeroh... mrzi me vishe da ih otvram pa mi chovek ljubazno posudio, ne, malo da zvuchim kao hrchak :lol:

za veru jeroh ti ne treba veliko poznavanje mitologije ili religija vec samo razumevanje principa obozhenja, svetog duha i naravno vishe od svega chisto srce. sve ostalo je nebitno.

Da treba čisto srce ne bi Marija Magdalena postala najvjerniji učenik...

Dapaće ti s naukom o ćistoćama su uvjek bili najveći proganjatelji "nečistih"...

ne znam da li si slusao predavanje atanasija zahumskog na bogoslovskom... retko mudar i pametan covek. veru mozes definisati samo sa nekoliko reci bez ikakvog misticizma, zavlacenja, filozofije, patetike, proseravanja... kad se setim da sam o ovoj temi pisao traktate na religiji sad me stid od samog sebe.

Misliš na onog što nekada kaza...da se slast greha grehom izbija...

I ova mu je zaista mudra...prihvatlajiva meni samo tako...:hahaha1:

Misliš na onog što nekada kaza...da se slast greha grehom izbija...

I ova mu je zaista mudra...prihvatlajiva meni samo tako...:hahaha1:

jok jeroh nisam ja od tog... :lol: moj marlon je vise nalik na grigorija palamu koji pokusava da svojim duhovnim vidjenjem oplemeni ovaj virtuelni prostor koji je zagadjen jer vidi ono shto mnogi ne vide... uzaludan posao jer svako sam treba da nadje ono izgubljeno u sebi

ovo tvoje pitanje ko u bertolucijevom kineskom caru :lol: freska o pu jiu, o njegovom zivotu, stradanju, o kineskoj kulturi, o kinesko japanskom ratu i danas dodju turisti sa vodicem koji koristi megafon i samo kaze e ovde je sedo pu ji poslednji kineski car...rodjen tad i tad i umro tad i tad :rotf:

u par crta ne mozesh da opishesh ni shta je ovo zimsko vreme prouzrokovalo danas u beogradu a kamoli da uzmesh samo dah i krenesh u opis dve hiljade godina...

Biva tako nekako.

Malopre kada u tvom postu pročitah ono...bertolučijev kineski car...sve sam skapirao...

smeshan si ko cirkus sa postavljenim pitanjem jer si njime sebe sveo na jako losheg forumskog provokatora ili totalnog amatera koji nimalo ne poznaje istoriju a umetnost pogotovo..... a ti se nadji kojoj grupi pripadash.

Ovo je pdf religije a ne istorije i umetnosti tako da imalo intelegentan čovjek bi to trebao apriori da ima na umu kad vidi pitanje koje dobro je donijelo to dvoje ??'

Sad znaš gdje pripadaš..

Ovo je pdf religije a ne istorije i umetnosti tako da imalo intelegentan čovjek bi to trebao apriori da ima na umu kad vidi pitanje koje dobro je donijelo to dvoje ??'

Sad znaš gdje pripadaš..

aj prekrsti se, pa kad prodjes pored neke svetinje, bilo hriscanske bilo islamske, razmisli dobro gledajuci tu arhitekturu koliko ima ili nema istorije u njoj a pogotovo umetnosti :lol:

bolji si kao provokator, nemo' se sramotish oko elementarnih stvari.... a mozda i ne razumesh :lol:

aj prekrsti se, pa kad prodjes pored neke svetinje, bilo hriscanske bilo islamske, razmisli dobro gledajuci tu arhitekturu koliko ima ili nema istorije u njoj a pogotovo umetnosti :lol:

bolji si kao provokator, nemo' se sramotish oko elementarnih stvari.... a mozda i ne razumesh :lol:

Vidim tko je provokator no nije mi jasno što te pokrenulo..

Nešto sam rekao što je okinulo u tebi naglo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back