Veliki pad cena nekretnina u Beogradu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni meni nije jasno zasto je tema premestena . Jako bi voleo "canada" da si upravu kad saljes ovakve postove ali licno mislim , kao zrtva jedne od 117346 agencija za prodaju nekretnina u Beogradu, da se u Srbij pere prljav novac i da cena nece pasti. Veci su oni skotovi nego sto mi mislimo , za njih je i ova svetska ekonomska kriza mala !

Upravo tako. To je najjaci biznis gde se pere lova i to ne samo kod nas vec i u svetu.Poznato je da su kod nas u vecini slucajeva ti "investitori " kriminalci

NAS kriza ne može da pogodi jer smo MI kriza za sebe.
Kako nešto može da te pogodi kad si već u tome?

Mi krizu nemožemo osetiti kad živimo sa njom već mnogo godina.
Cena nekretnina će pasti prividno ali zbog prevelke potražnje za stanovima
kojih ionako nema dovoljno kod nas ,sve će to da se vrati na svoje,ipak smo mi zemlja
gde ništa nije kao kod drugih.

Upravo tako. Kod nas ako dodje do te famozne krize to ce biti vestacki napravljeno da bi se ovi sto vladaju jos malo nakrali. Ako i padne cena stanova to ce biti kratkorocno da bi lopurde nakupovale nekretnine za manje pare a potom ce se cene istih ponovo dici u nebo.

Pogledajte samo najnovije izjave Kace Lazarevic i Aleksandre Kon iz agencije Alka na B92 one su do juce bile najaktivnije u "spinovanju" cena nekretnina a sada daju potpuno oprecne izjave. Ili su se dozvale pameti ili je svest potrosaca konacno zazivela i rezultirala bojkotom njihove agencije. Mislim da je u pitanju ovo drugo i da njih svakako treba ignorisati. Ipak kod nas se uvek sve dogadja u ekstremima pa je sigurno da ce sada i nekretnine ekstremno pojeftiniti, ako je prebivaliste "doktora" Dabica bilo dovoljan razlog da nekretnine u tom bloku poskupe kakve li samo efekte moze doneti svetska kriza ovih razmera.

Ja sam licno od onih koja bi pre zivela u manjem stanu u centru nego u vecem na periferiji..
Tako]e.

Mozda je sve stvar navike.
Ma nije, nego, neću da sam u polururalnom ambijentu.

Ja jednostavno volim zvuk prvog jutarnjeg tramvaja i ostale stvari koje mnogi mrze
:ok: :klap: Sem toga, ja volim tramvaje kao ideju uopšte. Gradovi s tramvajima imaju mi nekakvog dodatnog "šmeka".

Ja sam licno od onih koja bi pre zivela u manjem stanu u centru nego u vecem na periferiji.
Mozda je sve stvar navike.
Ja jednostavno volim zvuk prvog jutarnjeg tramvaja i ostale stvari koje mnogi mrze.

ima tramvaja i na nbgd-u i kad krenu izjutra...samo me bude.... 'ko ih napravi.....
i dobro - koliko je sad kvadrat u blokovima? zna li ko?

Pogledajte samo najnovije izjave Kace Lazarevic i Aleksandre Kon iz agencije Alka na B92 one su do juce bile najaktivnije u "spinovanju" cena nekretnina a sada daju potpuno oprecne izjave. Ili su se dozvale pameti ili je svest potrosaca konacno zazivela i rezultirala bojkotom njihove agencije. Mislim da je u pitanju ovo drugo i da njih svakako treba ignorisati. Ipak kod nas se uvek sve dogadja u ekstremima pa je sigurno da ce sada i nekretnine ekstremno pojeftiniti, ako je prebivaliste "doktora" Dabica bilo dovoljan razlog da nekretnine u tom bloku poskupe kakve li samo efekte moze doneti svetska kriza ovih razmera.

Slusao sam neke guske danas ali ne znam da li je to to na sta ti mislis u svakom slucaju pricale su kako nije normalno da je kvadrat stana na NBGD skuplji od centra recimo Dimitrija Tucovica......sto je glupost pa normalno da NBGD treba da je skuplji posto je to sada centar,na NBGD za sada jos nema problema sa parkiranjem,ulice su sire, ima vise parkova i igralista za decu koliko hoces,skoro svi shoping centri su na NBGD,tu je Sava i Dunav........a sta nudi Dimitrija Tucovica?????

Onda kao da je nelogicno da stari stanovi vrede koliko i nova gradnja .......pa normalno da vrede vise kada nova gradnja je tesko smece.U zivotu stan u novogradnji ne bi uzeo.Za sada par prijatelja koji su uzeli stan u novogradnji svi su se pokajali....izolacija nula,drvenarija nula...jednom recju sve je na nuli.

Sta vise volis , vilu u predgradju ili garsonjeru u centru ? Srbi su ipak pacijenti ,pre ce se gusiti u Vracarskom smogu nego ziveti u svojoj kuci na cistom vazduhu ! Kada nestane takvih pacijenata , da ne spominjem odakle su dosli , onda ce cena stanova pasti !

Upravo tako. Juce sisli sa planine i nista osim centra ne prihvataju.Radije bi u supi u centru ziveli nego sto ti rece u vili u predgradju a dosli iz neke selende gde ni asfalta nisu imali.

Upravo tako. Juce sisli sa planine i nista osim centra ne prihvataju.Radije bi u supi u centru ziveli nego sto ti rece u vili u predgradju a dosli iz neke selende gde ni asfalta nisu imali.

Pa nije to bas tako.

Po meni je veci seljak onaj ko ode iz trosobnog stana u centru i napravi "vilu" u Jaincima, sa 10 soba i 4 kupatila da bi zadivio goste.

I da znas jos nesto...........nekad davno je moj deda "sisao sa planine" , zavrsio fakultet i jos mnogo toga i postao jedan od najcenjenijih ljudi u svojoj struci. A cesto i gladan i zedan i bez dinara u dzepu.

Dzaba se neko rodi u Knez Mihajlovoj i ne uradi nista u zivotu.

Juce sisli sa planine i nista osim centra ne prihvataju.Radije bi u supi u centru ziveli nego sto ti rece u vili u predgradju a dosli iz neke selende gde ni asfalta nisu imali.
Ti što su sišli s planine su druga priča, briga me za njih, ja sam rođena u centru Beograda, i odrasla, valjda je prirodno da mi se sviđa tu i da i dalje živim. :think:

Pa nije to bas tako.

Po meni je veci seljak onaj ko ode iz trosobnog stana u centru i napravi "vilu" u Jaincima, sa 10 soba i 4 kupatila da bi zadivio goste.

I da znas jos nesto...........nekad davno je moj deda "sisao sa planine" , zavrsio fakultet i jos mnogo toga i postao jedan od najcenjenijih ljudi u svojoj struci. A cesto i gladan i zedan i bez dinara u dzepu.

a ti? jesi li vredna kao tvoj deda?:lol:

Pa nije to bas tako.

A zasto mislis da je taj prodao stan u centru da bi kupio vilu u Jajincima da bi zadivio goste. Mozda je taj kupio kucu u Jajincima zato sto je tamo lepsi zivot,mirniji,cistiji vazduh,zato sto ce imati dvoriste a ne da mora da vodi decu u neki od bednih parkova u centru koji su svi zasrani psecim izmetom. Da si nekada imala priliku da odes dalje od ovog BGD sto je za seljake u ovoj Srbiji vrh videla bi da u svetu svako ko ima grama mozga gleda da kupi kucu u predgradju a uglavnom oni koji jos nemaju porodicu i poslovni ljudi zive u centru.Ali malogradjanstina je u Srbiji na vrhuncu pa bi eto neki pre ziveli u poljskom WC-u na Terazijama nego u vili u Jajincima ili sl.
Pa sta je tvoj deda uradio kad je gladan i zedan i bez dinara u dzepu??? Bolje da je ostao u planini verovatno ne bi bio gladan i zedan.

Poslednja izmena:
Za ovakve nisam cuo u BG. Znam za takve po selima gde zive u nekoj raspaloj kuci a pored nje imaju ganc novu za pokazivanje ali u BG za takve slucajeve jos nisam cuo mada ne znaci da ih nema.
Pa sta je tvoj deda uradio kad je gladan i zedan i bez dinara u dzepu??? Bolje da je ostao u planini verovatno ne bi bio gladan i zedan.

Htela sam reci da je to bio dok je studirao.......... :)

27 Oct 2008. 07:24
Cijene stanova u Beogradu pale za 10 odsto

Skuplji stambeni krediti, kao jedna od posljedica svjetske finansijske krize, već su uticali na cijene nekretnina u glavnom gradu, dok u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu one stagniraju.

Cijena kvadrata u posljednjih nekoliko nedjelja u Beogradu je pala za 10 odsto, a očekuje se da će već za koji mjesec stanovi pojeftiniti i za 20 odsto.

U Novom Sadu ovakav trend moguć je za pola godine, dok se u Nišu, a naročito u Kragujevcu, zbog dolaska „Fijata“ očekuje rast.

Od 1. septembra ponuda stanova u Beogradu drastično je povećana i može se izjednačiti sa ponudom u prvih devet mjeseci ove godine. Vlasnici nekretnina žure sa prodajom, jer ne žele da osjete teže posljedice svjetske finansijske krize koja bi, prema nekim procjenama, već za pola godine mogla direktnije pogoditi Srbiju.

”Vlasnici nekretnina masovno zovu i sami traže da spustimo cjenu kvadrata i za 10 odsto. Uglavnom se prodaju stanovi slabijeg kvaliteta i manje kvadrature. Vlasnici većih nekretnina ostaju čvrsto pri starim cijenama. Ipak, očekujem da će za koji mjesec cene pasti i za 20 odsto”, kazala je za Blic Kaća Lazarević, suvlasnik agencije za nekretnine Alka.

Nebojša Nešovanović, sarukovodilac Odjeljenja za procjene u kompaniji za nekretnine King Sturge smatra da treba sačekati još šest mjeseci, najkasnije do polovine 2009, kada će cijene stanova biti u padu.

”Kako sam informisan, znatno je manje zahtjeva za stambene kredite. Cijena kapitala na tržištu je u porastu i sada nije trenutak za kupovinu stana. To se odnosi i na one koji se zadužuju kod banaka i na one koji imaju keš”, kaže Nešovanović.
--------------------------
http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=39&news=50442

koliko je sad kvadrat u blokovima? zna li ko?[/QUOTE:
mozda ce nekome biti interesantno ... oktobar 2006 - cena kvadratu u bloku 23oko 1200-1300, decembar 2007 cena kvadrata u bloku 23 1700, danas halo oglasi kazu cena kvadrata u bloku 23 preko 2100.....svi stanovi identicni, manje vise...dakle sve cene sam vam dala iz pouzdanih izvora i to su placene cene od strane mojih prijatelja i rodbine osim ovih koje su u oglasima danas i za koje ja znam da ima stanova koki se prodaju od juna jula ove godine jer sam ih licno gledala.....bavim se kupovinom stana u poslednjih par godina i ono sto mogu da kazem jeste da su cene do sada samo isle gode...u decembru prosle godine sam uzela odmor i pogledala oko 100 stanova u centru grada gde sam zelela da budem....za jedan sam dala ponudu gde se ispostavili da su papiri necisti...ostalo je sve dzubre..kada vise nije bilo sta da se pogleda, presla sam na NBG...htela blok 23....nigde stanova...kada se jedan pojavio bilo je nekoliko kupaca isti dan i prodao se prvi dan prvom kupcu...dakle, jeste, skupo, ali nema i kome treba stan, kao sto sam ja, mora doneti odluku.... e sada jeste belville je po meni skup, nije zavrsen, nije uknjizen itd....ali je dostupan tj trenutno imam opciju da ga kupim jer sam napravila rezervaciju prvih dana...ono sto me muci jeste hoce li cene pasti....belville je specifican i ne mora se ponasati po istim pravilima kao ostatak trzista nekretnina...i to je jos jedna nedoumica....dosta je takodje iritirajuce da su banke podigle kamata sto znaci 100-200e vise mesecno...i jos promenljiva marza....bezobrazluk....ali opet sta se moze, ko ne moze da ceka? tj ako ceka nece proci nista bolje a mozda za par meseci nece biti vise stanova u ponudi ni u belvillu....dakle, moj strah je ne da udjem u kredit , ne da se mucim da ga otplatim..sa tim sam se pomirila...strah je da necu imati sta da kupim ili cu morati da biram ono st mi se ne svidja kao i da li cu cekanjem da padne cena u belvillu izgubiti mogucnost da kupim stan i po sadasnjoj ceni od 2000?

A zasto mislis da je taj prodao stan u centru da bi kupio vilu u Jajincima da bi zadivio goste. Mozda je taj kupio kucu u Jajincima zato sto je tamo lepsi zivot,mirniji,cistiji vazduh,zato sto ce imati dvoriste a ne da mora da vodi decu u neki od bednih parkova u centru koji su svi zasrani psecim izmetom. Da si nekada imala priliku da odes dalje od ovog BGD sto je za seljake u ovoj Srbiji vrh videla bi da u svetu svako ko ima grama mozga gleda da kupi kucu u predgradju a uglavnom oni koji jos nemaju porodicu i poslovni ljudi zive u centru.Ali malogradjanstina je u Srbiji na vrhuncu pa bi eto neki pre ziveli u poljskom WC-u na Terazijama nego u vili u Jajincima ili sl.

Upravo sam sa Vracara ( gde sam odrastao ) pobegao u Batajnicu ! Imam tri devojcice i ne mogu da ih gledam kako iz dana u dan strpljivo gledaju u mene i zenu i cekaju ko ce da ih izvede na sat vremena u smrdljivi Tasmajdan. Ovako , mars u dvoriste i tamo se igrajte.
A opet blizi mi je Zemun nego Slavija kad bi ziveo u Mirijevu,Miljakovcu.....a sta to ima Slavija sto nema Zemun.
Ja vise volim da me bude petlovi nego tramvaji .

Poslednja izmena:
Pad cena nekretnina - tabu tema???
Realno prenaduvano!
Naime dok god na nasem trzistu kao agenti rade ``strucnjaci`` koji ne znaju osnovne pojmove gradjevine, o lokacijama grada da i ne pricam i svojim ``procenama`` kvaliteta diktiraju cene iste nece pasti ni za izdavanje ni za prodaju( stan na slaviji 67m2 realno vredi 140.000 ``kolege`` procenile na 240.000).
Da bi se to desilo - mora da se donese zakon o nekretninama koji ce odrediti ko i kako moze raditi posao, zakon o oglasavanju i na prvom mestu zakon o privatnoj svojini.
Rupa u Majke Jevrosime od 18m2 koju ``beograTska gospoDZa`` izdaje za 380 eura ( o uslovima tipa: za samo jednu devojku, zaposlenu, nepusaca, manje tezine da ne dodje do ostecenja kreveta, kojoj niko nece dolaziti) jer je elem u centru, je nesto sa cim se svakodnevno suocavamo.
Kad se takvima stavi veto i ti njihovi uslovi dodatno oporezuju, onda ce mozda i cene nekretnina pasti.
Pod uslovima da se agencijama koje rade svoj posao omoguci da to i cine, a ne da svako u ovom gradu glumi agenta.
Shodno tome, agencije s pravom i jesu na crnoj listi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back