Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Ne lupaj. Naravno da nije bubreg.
Fetus je neodvojivi deo zene iz prostog razloga sto ne moze samostalno da funkcionise,nije covek,jos uvek,prema tome,zena,jedino ona,ima pravo da odluci sta zeli da uradi sa sobom,svojim telom i svojim zivotom.
Vladane,vreme kad se Crkva pitala za sve i imala udela u svim sferama drustva je ooodavno proslo.

:ok:

pop.gif

kako bi ti to ispravio?

pa sebe ne bih doveo u takvu situaciju....a po tvojim postovima ti gledas to kao da je to list papira i da ga pocepas....imam uticaj da na neki nacin nisi svesna da je to tvoje dete, i da ga ti ubijas jer je to tvoja volja imajuci ni trunku obzira da u najgorim mukama ubijas dete koje nista nije krivo....ti tim putem pokazujes najgori cinizam, a povrh svega toga su i zakoni koji se donose....

Sta tacno ne mozes da verujes?
Da nisam za zabranu abortusa?Sta mislis da cete resiti tako nekim zakonom?
Nateraces nekoga da rodi dete iako ne zeli? :neutral: Veruj,snacice se.
Primorala bi klinku od 14,15 godina na nezeljenu trudnocu? Zasto?Zato sto je sama kriva,ko je terao da ima sex i napravi gresku zbog koje ce ispastati ceo zivot? I ona i to dete.
Ne radi se o tome da se vi mnogo brinete za prava dece,nego jednostavno zelite da "spalite vestice",da se osecaju krivim,da ih kaznite.
Resenje je prevencija i sexualno obrazovanje a ne zatvor ili privremeno mesto u ''Lazi'',gde ce biti zavezana za krevet dok se ne porodi.
Ne mozes nikoga ubediti silom da rodi dete!
Zamili to na trenutak.
To sto ti ne bi pristala,zaista,ali zaista...nema veze sa ostatkom populacije,koja bi.
ooo fu.ck.
to mi je najtuzznije..shto klinke od 14, 15 god uopshte imaju sexualne odnose..to su bre deca! ali ok, toga ima, i yebiga!
ja samo pricham u svoje ime, ne bih nikad imala sex sa nekim sa kim ne pozzelim da imam i dete.. da sam zatrudnela posle prvog sexa, rodila bih sa 19. to sam ja.
zzene koje stupaju u sexualne odnose, a ne misle da se zashtite, da, da, nismo u 12 veku, postoje raznee metodee... nego sve olako shvataju, zakon sigurno nece primorati da ne abortiraju..nece im promeniti mozzdanu strukturu..svaka zabrana, shto se mene tiche, stvara josh veci revolt..
tuzzno mi je shto to bice koje raste u nekome umire, jer one tako zzele.

Jok,nego je tvoja stvar. :lol:
:hahaha:
E neka si mi rekla :hahaha:
U konkretnom slucaju,abortusu,posto je to tema,jeste samo moja stvar.
Iskreno se nadam da nije tvoja stvar...nije bila niti će ikada da bude...
Zena odlucuje da li zeli ili ne zeli da rodi dete.
Što je naravno pogrešno, ipak bi to dijete možda imalo oca...kad već nema majku.
Ne znam o kakvim vakcinama sad govorish,malo si promashio :(
Prisilno vakcinisanje...? Nisi čula za to?
Čisto sam htio da ti ukažem da neće baš uvijek biti tvoje tijelo tvoja stvar...jer ako tvoje tijelo prenosi opasne bolesti, možda postane i stvar društva tj. okoline.
Kao i neka druga deca,bolesna,kao i stariji,nesposobni ljudi...opet promashio si temu. Tema je uskracivanje prava na slobodno odlucivanje i planiranje porodice.
Opet tvoje usko gledanje na temu.
Znam,nista ne brini,ali opet...nema veze sa temom.
Osim ako i on moze da radja,jer tema je abortus.
A ti misliš da je lijepo kršiti prava muškarca da imaju porod?
Ili samo želiš da nipodaštavaš ulogu muškarca...mislim, zar ne bi trebao i otac djeteta, pardon, fetusa nešto da se pita?

P.S. Nadam se da shvataš da neki ljudi mogu da prošire malo diskusiju da bi se sve bolje sagledalo...probaj, možda ti pomogne :(

pa sebe ne bih doveo u takvu situaciju....a po tvojim postovima ti gledas to kao da je to list papira i da ga pocepas....imam uticaj da na neki nacin nisi svesna da je to tvoje dete, i da ga ti ubijas jer je to tvoja volja imajuci ni trunku obzira da u najgorim mukama ubijas dete koje nista nije krivo....ti tim putem pokazujes najgori cinizam, a povrh svega toga su i zakoni koji se donose....

Alo. Nisam ja tema. Mozes li da se fokusiras na neki konkretan predlog i ideju vezano za temu?
Lepo te pitam sta bi ti uradio,kako bi ispravio?
Nemas pojma,vazno da si napisao po koju "mudru" i prikacio mi imaginarne zlocine,valjda se osecas bolje,sta li?
Inace,nikada ne bih izvrsila abortus.Ali smatram da svako ima pravo da odlucuje o svom zivotu.

Прво абортус јесте убиство,нико нема право да убије нови живот
може неком да падне на памет да каже да беба почиње да живи тек кад проговори

Друго доктори који га врше су кривци и злочинци над природамо и хуманошћу

Треће неко је рекао да неможе фетус да живи без мајке ,то само даје још већи степен монструозности јер се убија немоћно дете

Четврео и мушкарци сносе огромну кривицу јер су пзде и јајаре које немају одговорност за своје поступке

Пето неможе нико да одлучује о убиству детета кад смо укинули смтрну казну за убице

Шесто како ми се чини да "право на бортус" на то убиство највише бране оне које га не би починиле?

Прво абортус јесте убиство,нико нема право да убије нови живот
може неком да падне на памет да каже да беба почиње да живи тек кад проговори

Друго доктори који га врше су кривци и злочинци над природамо и хуманошћу

Треће неко је рекао да неможе фетус да живи без мајке ,то само даје још већи степен монструозности јер се убија немоћно дете

Четврео и мушкарци сносе огромну кривицу јер су пзде и јајаре које немају одговорност за своје поступке

Пето неможе нико да одлучује о убиству детета кад смо укинули смтрну казну за убице
Ne radi se o tome.
Nego se radi da je Vladan otvorio temu o demonsktarcijama katolika, a ovamo seče vene na Pravoslavlje. neće da odgovorio da li prizbaje da li Vatikan ima ispravan stav:)

Alo. Nisam ja tema. Mozes li da se fokusiras na neki konkretan predlog i ideju vezano za temu?
Lepo te pitam sta bi ti uradio,kako bi ispravio?
Nemas pojma,vazno da si napisao po koju "mudru" i prikacio mi imaginarne zlocine,valjda se osecas bolje,sta li?
Inace,nikada ne bih izvrsila abortus.Ali smatram da svako ima pravo da odlucuje o svom zivotu.

mislim na neku vrstu edukacije.....i dobro si predlozila za ipak neko obrazovanje tog tipa.....da se ipak malo skrene paznja na sve to....pa hehehe najkonkretniji je poci od samog sebe, ne?? ipak navesti sebe da to takve situacije ne dodje....pa povezi sad ovo i eto....

Ne radi se o tome.
Nego se radi da je Vladan otvorio temu o demonsktarcijama katolika, a ovamo seče vene na Pravoslavlje. neće da odgovorio da li prizbaje da li Vatikan ima ispravan stav:)

Ацо пратио сам тему и твоја прича је тотално депласирана ,да имају исправан став и шта сада?

maaa...znate kako "gospodo"
kad vam niknu maternica i jajnici imatjete...argumente...ko iz bajke...
no, dok se to ne dogodi,
kao i
dok ne porastu alimentacije,
dok se ne smanji broj samohranih majki ciji su..."partneri" zapalili po novine,
kao i broj abortusa na koje se odlucuju zene u brakovima...cesto i pod prisilom "supruga"...
i sigurne kuce ne ostanu puste...

bolje da manje...propovijedate...
nije bas umjesno...

Posto se ovde insistira na pravu majke da ubija, ja bih zeleo da se stvari izjednace prema nasim pozitivnim zakonskim normama te i da ocevi dobiju ravnopravnu mogucnost da ubijaju.

Vitae necisque potestas - otac je u Rimu imao zakonsko i apsolutno pravo zivota i smrti nad onima koji su mu bili sub manu, dakle pod rukom. Tu se pre svega misli na decu, od novorodjencadi do odraslih sinova i kceri koji nisu zasnovali sopstvene porodice i bili emancipovani od oceve vlasti.

Pravda za oceve.

Back