Велика вежба руске морнарице

Пресретач

Buduća legenda
Poruka
36.527
901941716.jpg

среда, 02. јан 2013, 20:52 -> 10:10
Велика вежба руске морнарице

Уз учешће свих својих главних флота, руска Ратна морнарица крајем месеца одржаће велику вежбу у Средоземном и Црном мору. Вежба тих размера одржаће се "први пут после неколико деценија", истиче се у саопштењу руског Министарства одбране.
Ратна морнарица Русије ће крајем овог месеца имати велику вежбу у Средоземном и Црном мору, уз учешће свих својих главних флота, саопштило је руско Министарство одбране.

Вежба ратних бродова из Северне флоте, Балтичке, Црноморске и Пацифичке флоте, треба да "побољша команду, осигура и увежба вишенаменску интеракцију снага флота у далеким поморским зонама".
Морнаричка Служба за штампу каже да ће се вежба тих размера одржати "први пут после неколико деценија".
Додаје се да се вежбом која је у складу са планом борбене обуке Оружаних снага Русије за 2013. годину жели заједничко извођење задатака свих флота, као јединствене морнаричке групе.
Датуми почетка и заврштека вежбе нису још познати. Снаге ангажованих флота сада плове ка одредиштима вежбе, преносe РИА Новости.
Морнаричка пешадија и падобранци из снага са Северног Кавказа биће укрцани у амфибијске бродове, а вежбаће и остало особље Ратне морнарице да би стекло неопходне морнаричке вештине, наводи се у саопштењу.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1240854/Велика+вежба+руске+морнарице.html

753199392.jpg

Kaд сам ја овде писао пре 3 године да је руска ратна морнарица најјача у Европи и да Турци страхују приликом сваког руског пролаза кроз Босфор, онда су ме на овом форуму разноразни војни стручњаци критиковали.
Но данас 2013. године се могу и сами уверити у стварну моћ руске морнарице, а и у реакцију НАТО пакта.

To je veliki trosak.
Када сам питао једног руског поморског официра поводом катастрофе подморнице Курск чија је вредност била 1 милијарда долара, да ли се Русији исплати да граде тако скупе поморске јединице, одговор је био ДА исплати се јер ми знамо шта са њеима имамо да бранимо.

Pa mi imamo samo reke, kako mozemo mi tu da ucestvujemo?
Не знам да ли постоји још 82. Поморски центар најелитнија јединица у некадашњој Југославији, мислим да су из Дивуља, затим Кумбора пресељени у Нови Сад где су и раније имали један од својих центара.
Тако да би та јединица евентуално могла да узме учешће заједно са руским Црним береткама.z:)

Не знам да ли постоји још 82. Поморски центар најелитнија јединица у некадашњој Југославији, мислим да су из Дивуља, затим Кумбора пресељени у Нови Сад где су и раније имали један од својих центара.
Тако да би та јединица евентуално могла да узме учешће заједно са руским Црним береткама.z:)

Ali to je racna flota, a to ne moze da se meri sa prekookeanskom?

Back