Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Лепо је сањати о великој Србији, али вратите се у стварност. Сачувајмо оно што имамо и развијајмо економију. Ако сад повећамо наталитет и оформимо јаку војску онда можда за неких 100-150 година остваримо ту велику Србију.

To je realno, mada istini za volju, muka mi je od te sinagme Velika Srbija.Mada, Srbi žive u svakoj balkanskoj državi.

Možda, ali Hrvati bi rado da mi to uzmu.Zašto?

Pričaš općenito o konkretnom.

Vlasnik si neke parcele u RH? Imaš vlasnički list? Dokumente o tome?
Provjerila si stanje? Netko je to prisvojio?
Nije?
U RH imaš sve institucije (koje konačno funkcioniraju) i koji će na pravedan i zakonit način rještiti tvoj problem.

Ako problem postoji.

Ma dajte ljudi prvo da se napravi diskontinuitet za pocetak sa ovom politikom.
Ali glavno je pitanje kada ce da drzavno kormilo preuzme neko kome je motiv bavljenja politikom spasavanje ovo sto nam je od drzave ostalo.

ne moze se preko noci preci iz ovog stanja u stanje prihvatanja da je nase ono sto je bilo 1940 i 1991.
Treba se povratiti stati na put raspadanju drzave pronaci saveznike napraviti nova saveznistva ako smo mi uopste nekome potrebni u ovakvom stanju za saveznika.
Ja tebi ti meni "dil" sa Rusijom za fizicku bezbednost ovoj teritoriji sto je od drzave ostala, dakle tu mislim na Republiku Srbiju u granicama kakva je priznata u UN.
Samo treba izmoliti tu zemlju i naterati je da pronadje interes za nase spasavanje.
Oko im damo razloga da se zainteresuju previse za nas onda imamo dobre sanse.
Rusija je sve veca sila i pogotovu ona moze da se "dogovara" Nemackom i .. i ..

Aj nek neko iznese sta treba da se desi i koliko je realno da skorije izadjemo iz ovog okupatorskog i samoubilackog/bezalternativnog bunila?
Da li vec postoji politicka opcija za uslovno receno spas Srbije ili takva tek treba da se napravi/pojavi. ?

...a sto se velike srbije tice ja bih voleo da je dozivim u "sastavu" Crne Gore,Srbije i Republike Srpske u okviru svojevrsne drzavne zajednice.
Naravno da ne mislim ni na kakvu okupaciju ili rat vec na ono sto je prirodno i sto ce se i desiti samo ako sto brze napustimo evroatlantski brod koji tone(i u moralnom i u ekonomskom i u svakom drugom smislu).

Zanimljiva tema, volim citat ZF bajke. :ok: :mrgreen:

Zao mi je sto te moram razocarati, ali perspektive ostvarenja Velike Srbije u blizoj, ali i daljoj buducnosti su vam nikakve. Razumijem da ti nije lako gledati krutu realnost u kojoj je Srbija sve manja i manja, pa trazis utjehu u fantaziji, ali od maste se ne zivi. Velika Srbija je utopija, a ne nekakva bliza ili dalja realnost i mogucnost. Hrvati vam NIKADA NECE DOZVOLIT da gradite svoje mastarije na hrvatskoj zemlji. To mozes odmah zaboraviti, a cisto sumnjam da bi bila drugacija stvar sto se tice Makedonaca, Bosnjaka pa cak i Crnogoraca. Jedino sto Srbi mogu dobiti u tom slucaju je novi balkanski rat u kojem bi se sve okolne zemlje udruzile protiv Srbije i podijelile je medjusobno. Vjerujem da ti to nije interes, zar ne? ;) Pozdrav. :bye:

Napisah gore, za Hrvatskom smo zavrsili. Verujem da retko ko vise masta o RSK, jer takve granice stvarno nemaju nikakvu perspektivu. Nezavisnost RS-a je vec nesto drugo. To ima potencijal i verujem da je ostvarljivo u narednom periodu. KIM tesko, osim ako se ozbiljno ne promeni konstelacija snaga, tj da nam daju zeleno svetlo da vratimo pomenuto pod ustavni i pravni poredak Srbije.

Napisah gore, za Hrvatskom smo zavrsili. Verujem da retko ko vise masta o RSK, jer takve granice stvarno nemaju nikakvu perspektivu. Nezavisnost RS-a je vec nesto drugo. To ima potencijal i verujem da je ostvarljivo u narednom periodu. KIM tesko, osim ako se ozbiljno ne promeni konstelacija snaga, tj da nam daju zeleno svetlo da vratimo pomenuto pod ustavni i pravni poredak Srbije.

To vrijedi i za ove studente, koje ste prije 2 mjeseca hvalili na sva zvona zbog njihove proaktivnosti?

studenti-u-beogradu-protestovali-protiv-haskog-suda-foto.jpg

Dovoljno je od ušća Cetine do ušća Bojane, ovo ostalo nek nose Žabari.
Doviljno je napisati 3 a more bit i četvrtu molbu, da postanete pomorska zemlja
Crna Gora, Bosnai Hercegovina i Hrvatska jedva čejau da ih riješe.
Ako "slučano" molbe ne budu usvojene od nadležnuh, kao rezervne varijante obratite se Turcima 500 godina ste bili saradnici ili Japanu Srbija do Tokija,

Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Kakva bre VELIKA Srbija? Sta ti je to velika Srbija?
Pa ceo Balkan da je Srbija, ne bi bila velika. Sta se glupirate?

Ne treba nam ni velika ni mala Srbija nego NORMALNA SRBIJA;
Normalna drzava s normalnim ljudima.

Doviljno je napisati 3 a more bit i četvrtu molbu, da postanete pomorska zemlja
Crna Gora, Bosnai Hercegovina i Hrvatska jedva čejau da ih riješe.
Ako "slučano" molbe ne budu usvojene od nadležnuh, kao rezervne varijante obratite se Turcima 500 godina ste bili saradnici ili Japanu Srbija do Tokija,

Lose smo saradjivali cim ne pokupismo/prodadosmo veru i iimena, za razliku od nekih, koji im se i dan danas okrecu i sanjaju o zelenim transferazalama. Pomorska zemlja smo trebali da postanemo jos 1912, ali ne dadose Veliki. Napravise Albaniju i sjebase koncepciju!

Back