Zazi.
Poznat
- Poruka
- 7.129
E sad... Kučetom, mačetom, šipkom, krstom... sve je to isto jer dovodi do istog rezultata.
Pravno: nesrazmerna sila pri uterivanju religija u narod.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E sad... Kučetom, mačetom, šipkom, krstom... sve je to isto jer dovodi do istog rezultata.
проблем са атеизмом је у томе што у атеизму нема лепоте. а идеја без лепоте.. коме то треба.
Kakvu li lepotu ti vidiš u molitvama rođače? U molitvama koje niko ne sluša a kamo li da ih analizira i po njima postupa.
Ivo Andrić ,naš jedini nobelovac,je bio ateista...
A svakako mislim da to ima veze s tim koliko je duhovno čovek božanstven,a ne njegova poza
velikog vernika...
Naime,ima nešto božanstveno u poeziji Mike Antiča,a Mika bio ********* koji samo pomalo
flertovao (kako je on to objasnio,aja slučajno prisluškivao šta govori Peri,dakako Zupcu) s
Plavom zvezdom...Ih Mikin bas kroz Ilije Ognjanovića iz Orača...Yebote Pero,kako to ne znaš!
Ko da Bog sam progovara!![]()
ниси ме схватио.
ништа уметнички лепо није написано у славу атеизма. чак и даровити атеисти свој дар нису расипали на ту идеју. значи да та идеја и нема неку вредност, јер никоме не служи као уметничка инспирација. чак ни атеистима.
Procitaj Niceovog Zaratustru![]()
рекао бих да ти ниси разумео Ничеа.
ниси ме схватио.
ништа уметнички лепо није написано у славу атеизма. чак и даровити атеисти свој дар нису расипали на ту идеју. значи да та идеја и нема неку вредност, јер никоме не служи као уметничка инспирација. чак ни атеистима.
milijarde molitvi dnevno
a lako bi bilo svemogucem da donese mir ili bar drasticno smanji nasilje na zemlji
otkloni iz ljudskih glava mrznju i alavost
i eto
Jos kad bi rekao zbog cega bi to rekao, bio bi pravi![]()
mislis da je nesto umetnicki kad neko utripuje nesto u svom mozgu
ima vizije ili nesto drugo
pa to zapise kao odu
kakvu zanesenost ateizmom ocekujes . ateisti su ozbiljni ljudi, pisu umetnicke stvari a ne o tome da oni znaju da neceg nema
Englezi samo prednjače u ateizmu i agnosticizmu. Naravno pošto je Englez napsiao priložen tekst, tako sam onda i komentarisao. NAravno da je to pitanje univerzalno i pripada svima, s'toga pomenuh i Nimorda. Čovek iz istorije koji se pobunio protiv Boga, tvrdio je da iznad čoveka Bog ne postoji, tako nešto dešava se u slučajevima kada čovek zaista zastrani i ne želi da posotji bilo ko " Pa ni Bog", koji stoji na putu njegovoj volji. Jer ako neki " Nimrod", smatra za ispravnim da neko delo koje se do tada važilo kao nemoralnim, počini a on autokrata koji ne uvažava nikakve i ničije vrednosti sem svojih, automatski to njegovo delo prelazi u moralno ili ti ispravno, jer je on tako učinio.Mislim da je "presuda" haosa i slučajnosti daleko češća...Izmiće mu previše toga...
Kao da se smorio više...
- - - - - - - - - -
Englezi i sad koriste sile haosa!
Nešto je na tim ostrvima zaostalo od kuge...
No ,ne treba se sladiti budućom njihovom nesrećom...Meni je tih englesćića pomalo i žao...
Nije lako budalesati ceo svoj vek...
Teološko pitanje je sledeće,s tim u vezi:umiru li redovno i uredno ti angli?![]()
nista je sve
није Ниче дигао свој глас против бога, него против хришћанског Бога. и још више против хришћанског човека. тог је човека он презирао. ваљда зато што га је гледао у себи. а ко ће од свог демона побећи.
за тебе свакако. то ти је највиши домет.
Koliki je Bog?
Prezirao je tzv hriscanski moral, a sve sto je bilo van razuma za njega je bilo lazno ... pocev od emocija. Kako god, ako bi mogao navesti neko dijelo koje ima veliku umjetnicku vrijednost a u svom korijenu ima ateizam, to bi svakako bilo Tako je govorio Zaratustra
Prezirao je tzv hriscanski moral, a sve sto je bilo van razuma za njega je bilo lazno ... pocev od emocija. Kako god, ako bi mogao navesti neko dijelo koje ima veliku umjetnicku vrijednost a u svom korijenu ima ateizam, to bi svakako bilo Tako je govorio Zaratustra
па већ ти рекох, није Ниче устао против бога, него против хришћанског Бога, тј. етичких стега којим хришћанство спутава човека, како је он мислио. он дакле није био атеиста. оне је био побуњеник. у неку руку и паганин.
па већ ти рекох, није Ниче устао против бога, него против хришћанског Бога, тј. етичких стега којим хришћанство спутава човека, како је он мислио. он дакле није био атеиста. оне је био побуњеник. у неку руку и паганин.
Oboženje?A šta je ideja o Nadčoveku ,ako nije ideja o oboženju,ali ne na ortodoksni,molitveno-paćenički,već na paganski-pobedničkineka je ko lajbnicova monada, za nas je kao vasiona
- - - - - - - - - -
mislim da je nice prezirao samog sebe jer svaka filozofija polazi od licnosti... zato je poredio crva sa covekom ne shvatajuci osnovnu potku sto mi u pravoslavlju nazivamo obozenjem