Veličina Boga

Bog je izmišljena kategorija kako bi kasta u mantijama lagodno živela na račun naroda.

Neverovatno učinkovita i neverovatno efikasna šema da se lepo i lagodno živi bez znoja, bez rada, bez brige za budućnost.

Zašto bi se mantijaši brinuli, dok ima glupih ljudi koji još uvek veruju da se žena može oploditi duhom i roditi sina koji nosi Y hromozom (koji žene nemaju).

Ako je nešto duhovno, znači da je nematerijalno. Otkud onda nematerijalnom duhu, materijalan Y hromozom ? Znamo da bez njega nema muškog potomstva.

Svima je jasno da je ovo napred navedeno NEMOGUĆE. Da se radi o običnoj bajci.

Prosto je neobjašnjivo koliko ima ljudi koji eto veruju u neverovatno ?

Da li je to osobina pametnih ili glupih ljudi ?

Kakvu li lepotu ti vidiš u molitvama rođače? U molitvama koje niko ne sluša a kamo li da ih analizira i po njima postupa.

па рецимо, књижевну.

а признаћеш, у атеизму нема ни књижевне лепоте. мислим, постоји и уметност ружног, али нисам фан тог правца. мада капирам да има вас који јесте.

Ivo Andrić ,naš jedini nobelovac,je bio ateista...
A svakako mislim da to ima veze s tim koliko je duhovno čovek božanstven,a ne njegova poza
velikog vernika...:hahaha:
Naime,ima nešto božanstveno u poeziji Mike Antiča,a Mika bio ********* koji samo pomalo
flertovao (kako je on to objasnio,aja slučajno prisluškivao šta govori Peri,dakako Zupcu) s
Plavom zvezdom...Ih Mikin bas kroz Ilije Ognjanovića iz Orača...Yebote Pero,kako to ne znaš!
Ko da Bog sam progovara!:hahaha:

Ivo Andrić ,naš jedini nobelovac,je bio ateista...
A svakako mislim da to ima veze s tim koliko je duhovno čovek božanstven,a ne njegova poza
velikog vernika...:hahaha:
Naime,ima nešto božanstveno u poeziji Mike Antiča,a Mika bio ********* koji samo pomalo
flertovao (kako je on to objasnio,aja slučajno prisluškivao šta govori Peri,dakako Zupcu) s
Plavom zvezdom...Ih Mikin bas kroz Ilije Ognjanovića iz Orača...Yebote Pero,kako to ne znaš!
Ko da Bog sam progovara!:hahaha:

ниси ме схватио.

ништа уметнички лепо није написано у славу атеизма. чак и даровити атеисти свој дар нису расипали на ту идеју. значи да та идеја и нема неку вредност, јер никоме не служи као уметничка инспирација. чак ни атеистима.

ниси ме схватио.

ништа уметнички лепо није написано у славу атеизма. чак и даровити атеисти свој дар нису расипали на ту идеју. значи да та идеја и нема неку вредност, јер никоме не служи као уметничка инспирација. чак ни атеистима.

Procitaj Niceovog Zaratustru :D

ниси ме схватио.

mislis da je nesto umetnicki kad neko utripuje nesto u svom mozgu

ima vizije ili nesto drugo

pa to zapise kao odu

kakvu zanesenost ateizmom ocekujes . ateisti su ozbiljni ljudi, pisu umetnicke stvari a ne o tome da oni znaju da neceg nema

milijarde molitvi dnevno

a lako bi bilo svemogucem da donese mir ili bar drasticno smanji nasilje na zemlji

otkloni iz ljudskih glava mrznju i alavost

i eto

ти би да други ради твој посао?
лакше је закерати?
лајање на звезде...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Jos kad bi rekao zbog cega bi to rekao, bio bi pravi :D

није Ниче дигао свој глас против бога, него против хришћанског Бога. и још више против хришћанског човека. тог је човека он презирао. ваљда зато што га је гледао у себи. а ко ће од свог демона побећи.

- - - - - - - - - -

mislis da je nesto umetnicki kad neko utripuje nesto u svom mozgu

ima vizije ili nesto drugo

pa to zapise kao odu

kakvu zanesenost ateizmom ocekujes . ateisti su ozbiljni ljudi, pisu umetnicke stvari a ne o tome da oni znaju da neceg nema

види, од тебе не очекујем ништа. јер и то ништа је већ превише.

Mislim da je "presuda" haosa i slučajnosti daleko češća...Izmiće mu previše toga...
Kao da se smorio više...:sad2:

- - - - - - - - - -

Englezi i sad koriste sile haosa!
Nešto je na tim ostrvima zaostalo od kuge...
No ,ne treba se sladiti budućom njihovom nesrećom...Meni je tih englesćića pomalo i žao...
Nije lako budalesati ceo svoj vek...

Teološko pitanje je sledeće,s tim u vezi:umiru li redovno i uredno ti angli?:mrgreen:
Englezi samo prednjače u ateizmu i agnosticizmu. Naravno pošto je Englez napsiao priložen tekst, tako sam onda i komentarisao. NAravno da je to pitanje univerzalno i pripada svima, s'toga pomenuh i Nimorda. Čovek iz istorije koji se pobunio protiv Boga, tvrdio je da iznad čoveka Bog ne postoji, tako nešto dešava se u slučajevima kada čovek zaista zastrani i ne želi da posotji bilo ko " Pa ni Bog", koji stoji na putu njegovoj volji. Jer ako neki " Nimrod", smatra za ispravnim da neko delo koje se do tada važilo kao nemoralnim, počini a on autokrata koji ne uvažava nikakve i ničije vrednosti sem svojih, automatski to njegovo delo prelazi u moralno ili ti ispravno, jer je on tako učinio.

није Ниче дигао свој глас против бога, него против хришћанског Бога. и још више против хришћанског човека. тог је човека он презирао. ваљда зато што га је гледао у себи. а ко ће од свог демона побећи.

Prezirao je tzv hriscanski moral, a sve sto je bilo van razuma za njega je bilo lazno ... pocev od emocija. Kako god, ako bi mogao navesti neko dijelo koje ima veliku umjetnicku vrijednost a u svom korijenu ima ateizam, to bi svakako bilo Tako je govorio Zaratustra

neka je ko lajbnicova monada, za nas je kao vasiona

- - - - - - - - - -

Prezirao je tzv hriscanski moral, a sve sto je bilo van razuma za njega je bilo lazno ... pocev od emocija. Kako god, ako bi mogao navesti neko dijelo koje ima veliku umjetnicku vrijednost a u svom korijenu ima ateizam, to bi svakako bilo Tako je govorio Zaratustra

mislim da je nice prezirao samog sebe jer svaka filozofija polazi od licnosti... zato je poredio crva sa covekom ne shvatajuci osnovnu potku sto mi u pravoslavlju nazivamo obozenjem

па већ ти рекох, није Ниче устао против бога, него против хришћанског Бога, тј. етичких стега којим хришћанство спутава човека, како је он мислио. он дакле није био атеиста. оне је био побуњеник. у неку руку и паганин.

па већ ти рекох, није Ниче устао против бога, него против хришћанског Бога, тј. етичких стега којим хришћанство спутава човека, како је он мислио. он дакле није био атеиста. оне је био побуњеник. у неку руку и паганин.

Nice je bio ateista, to je bar lako proguglati, ako nista :D

brate, nice je bio lud ybt.. da budemo iskreni :lol:

neka je ko lajbnicova monada, za nas je kao vasiona

- - - - - - - - - -

mislim da je nice prezirao samog sebe jer svaka filozofija polazi od licnosti... zato je poredio crva sa covekom ne shvatajuci osnovnu potku sto mi u pravoslavlju nazivamo obozenjem
Oboženje?A šta je ideja o Nadčoveku ,ako nije ideja o oboženju,ali ne na ortodoksni,molitveno-paćenički,već na paganski-pobednički
način!
Ničeov Zaratustra govori "iz sveg glasa" okupljenom narodu o pobedničkom moralu Nadčoveka!
Naravno da je dominantan nad svakim bogom taj njegov Nadčovek...
Hristovo učenje je u osnovi Budino i tu se vide tragovi njegovog boravka u Indiji ili bar učenja od Budističkog gurua...
Ova geneza je dobro poznata u teologiji kao budistička paradigma Hristovog učenja-morala.

Back