vegetarijanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme bo!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh,nikad ne bih mogla da budem vegetarijanac !!! Bez povrca mogu,al bez mesa nikako !!! Svakodnevno ga jedem,a ukoliko ga slucajno nemam na meniju,to mi je kao i da nisam jela !!! Meso je zakon !!! Nista bez njega !!! Ali svaka cast onima koji mogu da izdrze da ga ne jedu !!! ;)

Postoje razlicite grupe vegetarijanaca, oni koji jednu ribu, koji jedu jaja, mleko i ml. proizvode itd. Znam dosta istrazivanja koja pokazuju da njihov nacin ishrane uopshte ne shteti organizmu vec i koristi shta vishe. Postoji takode studija da deca koja koriste vegetarijansku hranu rastu sporije ali dostizu istu visinu kao i vrsnjaci. Ja licno mislim da sa vegetarijnastvom treba poceti tek od 18-20 godine, jer se u ribi nalaze omega 3 kiseline vazne za zdravlje. Iako se one takode mogu dobiti iz oraha badema itd. nemoguce je da ih organizam pretvori u aktivni oblik sve do 18 godine.

Jedini problem kod vegetarijanaca na naesm podrucju jeste cinjenica da se povrce dosta prska i da na taj naicn u sebe vegetarijnaci unose velike kolicine pesticida.

Vegetarijanska dijeta (u bukvalnom smislu) nije optimalna dijeta, sto znaci da ne sadrzi sve sto je ljudskom bicu potrebno za optimalan zivot.

Ali svakako izmedju prosecne i vegetarijanske dijete biram vegetarijansku.

A nekim ljudima izgleda da tesko padaju dijetalne promene. :roll: Pretpostavljam da vecina ne razume pomenutu spekulaciju da je vegetarijanska dijeta 'nezdrava', pa bih zamolio da se verovanja bez licnog pokrica ne iznose. Lakse je poverovati da vecina ne moze da zivi bez mesa, teze je poverovati da vecina razume negativnu stranu vegetarijanske dijete u potpunosti.

Kako ste glupi vi poklonici mesa kao "zdrave" ishrane ja nemam rechi...odnosno ne glupi...nego ne znate dovoljno a prichate...

Da li vi znate da parche ribe jednom svake 1-2 nedelje obezbedjuje SASVIM dovoljno proteina...
Ovo naravno ne vazi ako se napucavate u teretanama isl...ali da li je iko ikad rekao da je to zdrav zivot...?

Vegetarijanci dobijaju sasvim dovoljno proteina narochito ako jedu ribu.

Ne, nisam vegetarijanac ako se neko pita

Kao dijeta - može.
Kao način ishrane na duže vreme - apsolutno nikako. Izgleda da se danas svi razumeju u prirodne potrebe bolje nego sami lekari, a pojma nemaju kakve efekte ostavlja nedostatak hranljivih materija dostupnih samo u životinjskim produktima.

Da li vi znate da parche ribe jednom svake 1-2 nedelje obezbedjuje SASVIM dovoljno proteina...
Ovo naravno ne vazi ako se napucavate u teretanama isl...ali da li je iko ikad rekao da je to zdrav zivot...?
Da, dovoljno je ako dnevno prelaziš 5 do 7.2 m peške.

Poslednja izmena:
JAAOOOOOOOOOOOO

E na listi najglupljih odvala na svetu this just "takes the cake"!

Vegetarijanac pa jede ribu pa jeste li vi normalni?!

To se zove post za sve vas neoliberaliste koji volite pojmovima da se gadjate a nemate pojma o chemu prichate!!!

Vegetarijanstvo nije samo hir kao ono probudish se jednog dana i kazesh: E ajde vishe da ne jedem meso nije IN!!!

Uz vegetarijanstvo ide i odredjeni mentalni sklop!

Tako da svim pseudovegetarijancima SAGNETE MI SE!

JAAOOOOOOOOOOOO

E na listi najglupljih odvala na svetu this just "takes the cake"!

Vegetarijanac pa jede ribu pa jeste li vi normalni?!

To se zove post za sve vas neoliberaliste koji volite pojmovima da se gadjate a nemate pojma o chemu prichate!!!

Vegetarijanstvo nije samo hir kao ono probudish se jednog dana i kazesh: E ajde vishe da ne jedem meso nije IN!!!

Uz vegetarijanstvo ide i odredjeni mentalni sklop!

Tako da svim pseudovegetarijancima SAGNETE MI SE!
kao što reče bernardblack, postoje različite grupe vegetarijanaca.

za ovo boldirano se apsolutno slažem...
i ako može da mi objasni neki vegetarijanac, koja je svrha to da ne jede meso?

Uh,nikad ne bih mogla da budem vegetarijanac !!! Bez povrca mogu,al bez mesa nikako !!! Svakodnevno ga jedem,a ukoliko ga slucajno nemam na meniju,to mi je kao i da nisam jela !!! Meso je zakon !!! Nista bez njega !!! Ali svaka cast onima koji mogu da izdrze da ga ne jedu !!! ;)

ja bas obrnuto. ne mogu bez povrca, a bez mesa mogu ...!
mogla bih bez problema da postanem vegetarijanac, ali necu, bar ne sad, jer se i u mesu takodje nalaze hranljive materije...:cool:;)

Vegetarijanstvo je ok.
Ali, ne znam... mozda bi neko trebao od pocetka zivota to da boode ili nesto...

Jer coveku, bar ja mislim, je potrebno meso.
Ne znam, ima hranljive materije, blah, blah...

to je bre preseravanje,nije ni zdravo a ni normalno ne jesti nikad meso(jeste da su to zivotinje al *** takav je zivot,tako se zivi sta sad neko tu ima da menja)zato su svi vegeterijanci onako anemicni!
ma uzas

Hm zanimljiva tema
Ja sam bash predproshlog meseca sa drugaricom pravila eksperiment jedan mesec bez mesa (osim ribe ali i toga malo)majka se ukljuchila pa je spremala puno jela bez mesa,i nije loshe s obzirom da sam istrazila sve detaljno broj proteina,kalorija i drugih stvari.
Zakljuchak:mogu da zivim bez mesa ali hrana nije samo za utoljivanje gladi vec i za uzivanje a ja u mesu uzivam ^^

skroz bezveze...sta da jedem ako ne meso?!

vegeterijanci ne jedu samo crveno meso, ostalo jedu. znaci jedu belo meso, morske plodove i ribu. takodje jedu sve mlecne proizvode i hleb(jer je hleb biljka). ne puse, ne pije i ne drogiraju se. ja i onako ne volim skoro nista od crvenog mesa, prezirem drogiranje, opijanje i naravno cigarete (pusace bi na lomacu). i da, 3 dana sam vegeterijanac, imam jak karakter. inace i ako to traje samo 3 dana osecam se mnoooogo bolje. nije upitanju nikakva dijeta, jer sam mrsava, jednostavno zelim da popravim svoj nacin zivota.:D (nadam se da cu uspeti...)

Back