Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
Mimi, imas li informacije o biljnim sirevima, koji su dobri, kako se krecu cene i sl. Kod mene pojavio se neki ruski ali bez deklaracije, ne znam sadrzi li kazein.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao da sam im ja kriva što su ćoravi, pa ne čitaju pažljivo deklaracije.
Bez deklaracije? Hm... Potpuno bez deklaracije ili...? Ne bi smeo ni u ludilu. Znam da je jedna kocka onog Alnatura organskog tofua u DM 215 dinara, a da su po biošopovima jeftiniji ali ih mahom ima tek kad počne post. Zato sam juče kupila, sinoć potopila i danas ću da meljem sojino zrno, da sama pravim tofu. Uljaricin od suncokreta je bio simpatičan, ako se dobro sećam, i nema kazeina, ova žena u čijoj radnji te stvari kupujem baš vodi računa. Videla sam i ja neku novu vrstu, ima ga i u komadu i u listićima, deklarisan je kao posan, ali ostatak deklaracije je suviše sitan, ne mogu u vitrini da vidim ima li kazeina i palminog ulja.
Što me podseti, joj, kako me ljudi, naročito žene, zamrze kad budem "the a**hole you can count on to tell you the truth" kad traže po prodavnicama posne kačkavalje!Kao da sam im ja kriva što su ćoravi, pa ne čitaju pažljivo deklaracije.
![]()
A jesi razmišljao da probaš sam da praviš sireve? (Ako je problem, neka kolege obrišu linkove.)Naročito obrati pažnju na ovaj yt i na ovaj poslednji.

... i taj sa indijskim orahom zvuci interesantno.
Manly boobs su izraženije kod siroždera-svaštojeda jer krave em imaju svoj estrogen, em ga unose iz soje.
Zrno ne treba da se kuva pre potapanja jer je poenta potapanja da nabubri i da se pritom, kod menjanja vode, oslobodi i eliminiše što više alkaloida svojstvenih svim mahunarkama. Neko praktikuje da samelje zrno sa vodom i sve zajedno prokuva, pa tek ondaprocedi, ja sam cedila, pa kuvala i ostala mi je sirova okara koja danas ide u pljeske sa šampinjonama, javljam rezultate i recept. I ima vrlo zanimljivih recepata sa okarom (pulpom koja ostane posle ceđenja mleka), evo jedne grupice: http://www.messyvegetariancook.com/tag/okara/ Pogledajte obavezno i komentare ispod, ljudi su napisali i šta su konkretno menjali u receptima, to može da bude korisno. A moj tofu je ispao nedoceđen za tvrdi sir, a preceđen za namaz, ali nije loš. Moje mačke ga neće, ali nema veze, više meni.Inače, dok mi se mleko hladilo pre sirenja, uhvatio se čak i tanak sloj kajmaka.
![]()

dajte mi neki savet za picu, šta da nastavljam odozgo?
danas sam pravio i stavio sam paradajz sos iz tetrapaka (između ostalog), ali mi je nekako kiseo ukus ispao
Zbog cega se ljudi opredeljuju na tako nesto, da jedu biljke?
proizvodnja sira je uspesno zavrsena. Kolicina nije kako oni navode ali sam zadovoljan. Ukus prva liga.