Vegetarijanac- da ili ne?

Zgibnjev, prijatelju, reci mi šta konzumiraš od hrane?
Ono, čisto da znam šta da izbjegavam..:)
Skoro svakog dana jedem isto: ramstek, anntrikot, La Bonnotte, albino kavijar, corba od lastinog gnezda, vagu stek (japanski), iberijska sunka, sjenicki sir (sa Pestera), od znacina koristim safran i beli tartuf. A uz to konzumiram sampanjac: Henri IV Heritage Cognac Grande Champagne. Desert mi nije toliko obilan tako da pretezno budu izrealske urme.
Uz italijanski fudbal se pije Kopi Luwak kafa.
Nisam ja kao vi, ne znam ni kako da vas nazovem...

rekla ja pre par dana a danas saznah da moram na operaciju

nisam ni sigurna sta mi je nesto kvrcnulo u kicmi tek treba da prevedem ovi Kinezi mi svasta napricase

btw meso nisam jela evo nedelju dana i ne trazi mi se
Јави како си, надам се да не мора операција :heart:
А месо једи кад будеш пожелела...

Nema potrebe da postaješ vegeterijanac ni vegan, ni iz zdravstvenih, ni iz etičkih razloga, naprotiv, jedi više mesa

Naboj koji osećaš i želiš da kanališeš u pozitivne promene, možeš okrenuti ka agrikulturi, jer je ona izvor sveg zla, aka degradacijd ljudskog zdravlja i životnog okruženja u poslednjih... pa, od kad postoji

Nema potrebe da postaješ vegeterijanac ni vegan, ni iz zdravstvenih, ni iz etičkih razloga, naprotiv, jedi više mesa

Naboj koji osećaš i želiš da kanališeš u pozitivne promene, možeš okrenuti ka agrikulturi, jer je ona izvor sveg zla, aka degradacijd ljudskog zdravlja i životnog okruženja u poslednjih... pa, od kad postoji

sto da ne?

ova zena je 70 o vegan je
https://www.youtube.com/watch?v=97tFn6vYW1I

ja nisam bas za te ekstreme ali zena izgleda odlicno

sto da ne?

ova zena je 70 o vegan je

ja nisam bas za te ekstreme ali zena izgleda odlicno
Pa za početak, video koji sam ostavila, u njemu baš apeluje da je pravljenje veze između reduktarijanstva i ekologije ne samo netačno, nego i opasno

Doduše, nisi napisala da li želiš iz zdravstvenih ili etičkih razloga (mada je u oba vegeterijanstvo/veganizam neispravan izbor)

To "ima 70 godina i izgleda odlično a hrani se samo pvc-om" je anegdotalni dokaz

A i žena je crnkinja, uporedi njeno evolutivne nasleđe sa svojim

Pa za početak, video koji sam ostavila, u njemu baš apeluje da je pravljenje veze između reduktarijanstva i ekologije ne samo netačno, nego i opasno

Doduše, nisi napisala da li želiš iz zdravstvenih ili etičkih razloga (mada je u oba vegeterijanstvo/veganizam neispravan izbor)

To "ima 70 godina i izgleda odlično a hrani se samo pvc-om" je anegdotalni dokaz
nista ja ne dokazujem

razlozi koje sam navela nisu ni eticki ni strogo zdravstveni osim sto mi se meso smucilo iz nepoznatog razloga

otkako sam pocela da brojim kalorije ,Izgubila sam i apetit. Sasvim lagano napravim meni za 1000 kalorija dnevno. S obzirom da mirujem jer cekam sta ce biti s operacijom nisam gladna jer se slabo krecem..a mozda i zbog stresa ne mogu da jedem
Jos se nije resilo oko operacije?
Da,sve ti se skupilo ustvari...ali mislim da ti je 1000 malo, pa mozak skoro da vise potrosi ( kod tebe on radi, nije u hibernaciji).

Jos se nije resilo oko operacije?
Da,sve ti se skupilo ustvari...ali mislim da ti je 1000 malo, pa mozak skoro da vise potrosi ( kod tebe on radi, nije u hibernaciji).
nadam se da ce doktor hteti da me operise ovo je neizdrzivo mentalno

ali hiljadu nije malo

znaci 300+400+300

potpuno je realno napraviti meni
uzmi da je dorucak 2 banane sto je dosta
200 kalorija
rucak za 400 Kalorija moze pristojno da se jede
I za veceru 300
potpuno ok

koliko mislis da je realno?

povrce -Brokoli , krastavci , karfiol je u kalorijskom smisla NISTA
jedino bas zasiti avokado ,banana, leblebija

Ja razmisljam da postanem vegetarijanac. Sta mislite o tome?
Ima li takvih na forumu?

Znam puno vegetarijanaca.

Ne preporučujem. Nije zdravo, dem ako se ne radi o izuzetno ograničenim periodima.

Ljudi su ili biološki takvi od rođenja, ili se teško privikavaju na takav ritam, a posle nekog vremena ili odustanu ili imaju zdravstvene probleme.

Povremeni post, to da. Vegetarijanstvo, a posebno vegunstvo, nikako.

Ja razmisljam da postanem vegetarijanac. Sta mislite o tome?
Ima li takvih na forumu?
Otisao sam u suprotnom smeru, povecao sam kolicinu masti i proteina u ishrani.
Maslac, svinjska mast, slanina, sve vrsta mesa, jaja, jogurt.
Smanjio sam ugljene hidrate, hleb, pirinac i krompire.
Salate i voce jedem kao i ranije.
Izbacio sam skoro sve sa puno secera, slatkise, bombone, cokolade, kole i slicno. Povremeno uzmem tamnu cokolodu, toblerone sa crnom cokoladom ili nesto slicno.
Izbacio sam i sve sa previse soli, kao sto su cipsevi.

Za sada sam ok, videcemo sta ce cukarac reci za neku godinu.

Pa super, to vegetarijanci jedu.
Vegani su oni ekstremisti.
Vegetarijanci jedu i ribu i morske plodove, jedino se ne hrane crvenim i bijelim mesom.
Jeste, vegani su ekstremisti. Naravno ne svi, ali puno njih sire mrznju prema mesozderima i time promasuju cilj, a to je nenasiljstvo.
Oni si samo vegetarjanska frakcija. Inace u zadnjih 10 i vise godina ljudi iz pomodarstva su ufillmovali razna vrsta vegetarijanaca, da ih ne nabrojavam.
Vegetarijanci ne jedu nista sto je bilo zivo. I jaja su iskljucene. Mleko i mlecne produkte su ukljucene. Ono u cemu vegani iskljucuju mlecne produkte je danasni mederni nacin cuvanja krava kao masine za mleka koji na kraju zavrsavaju znamo kako.

Back