- Poruka
- 89.439
ja kad racunam na prste ako je broj veci od 10 koristim i prste na nogama![]()
Zar nije zabavno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja kad racunam na prste ako je broj veci od 10 koristim i prste na nogama![]()
Pitali matematičara zašto je izabrao baš da studira matematiku a on im odgovorio: Znate nikad nisam bio dobar sa brojevima.Cifre su samo cifre. Ako neko smisli lakši način igranja sa ciframa, a da se dobijaju
tačni rezultati, onda to jeste matematika.
A odakle im da je 3*2=6
Zar nije zabavno?
Meni je ovaj metod najprivlačniji, batali sve ostale12. pomoću pukog promatranja
evo ti mister bin matematikaA odakle im da je 3*2=6
Meni je ovaj metod najprivlačniji, batali sve ostale![]()
kad sam upisivao fakultet posle masinskog meni je drugi pik na draftu bila matematikaPitali matematičara zašto je izabrao baš da studira matematiku a on im odgovorio: Znate nikad nisam bio dobar sa brojevima.
Cifre su samo jedan od nacina da se opise broj. A i sa ciframa, jedan te isti broj se moze opisati na vise nacina.Cifre su samo cifre. Ako neko smisli lakši način igranja sa ciframa, a da se dobijaju
tačni rezultati, onda to jeste matematika.
Koliko si se interesovao za Vedsku matematiku? Da li si proučio sve formule?Cifre su samo jedan od nacina da se opise broj. A i sa ciframa, jedan te isti broj se moze opisati na vise nacina.
Koliko ljudi, zapravo, zaista razume sta je to broj, i zasto je on opisan bas tako kako je opisan? Jako malo.
Kao sto rekoh - matematika nije igranje sa ciframa ili brojevima, matematika je prvenstveno razumevanje procesa i odnosa.
Kada se matematika nauci kako treba, sve druge nauke koje su tesno vezane za matematiku, se jako lako nauce.
Ovo sabiranje i mnozenje po nekim sablonima je okej kao igre koje podsticu pamcenje (poput ukrstenih reci), ali ne postize se ono sto je svrha matematike.
Pogledao sam ovo sto si šerovala i dovoljno je.Koliko si se interesovao za Vedsku matematiku? Da li si proučio sve formule?
Dobro. Onda je od tebe o vedskoj matematici dovoljno.Pogledao sam ovo sto si šerovala i dovoljno je.
Napisao sam već svoje razloge.
Znači, do 21 znaš matematikuja kad racunam na prste ako je broj veci od 10 koristim i prste na nogama![]()
ja imam 21 bez prstijuZnači, do 21 znaš matematiku![]()
Nadam se da i on imaja imam 21 bez prstiju
20 u prstima i 1 ekstraNadam se da i on ima![]()
E, da ne čekaš više, ja pitala čat dži pi tija i kaže ovako..Razveselila si me od jutros
Čekam ovo...
sad opet da kadim..20 u prstima i 1 ekstra![]()
evo ti mister bin matematika
tako valjda deca u kini uce da racunaju.
zbrajaju cvorisa preseka![]()
По чему се ово разликује од „нашег” уобичајеног одузимања?--Kako izgleda primena forumule sve od 9 i zadnji od 10
1000 - 357 = 643
9-3=6
9-5=4
10-7=3
Svaka cifra se oduzima od broja 9 i poslednja od broja 10.
10000-1049=8951
9-1=8
9-0=9
9-4=5
10-9=1
Kad imamo više nula nego cifara u broju koji oduzimamo, kao
na primer
1000-83
ispred dodamo nulu
083
1000-083=917
9-0=9
9-8=1
10-3=7
Može li biti lakše?
А код згодне учитељице и поинтер ти је стално оверфлоу.ja kad racunam na prste ako je broj veci od 10 koristim i prste na nogama![]()
И таблицу множења мораш научити напамет да би с тим што си научио напамет могао рачунати сложеније ствари. У сваком случају, нешто се мора знати и напамет, с празном главом не иде.Učenje napamet , bez razumevanja. Besmisleno bubanje nekakvih pravila. Sve kontra onoga što matematika jeste.