VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Kako svrha zivota nije da ga dam drugome?Sta to znaci raditi na sebi?Ja i u ovim mojim godinama radim na sebi,istrazujem,citam,sticem novi pogled na zivot itd,ali jedinu srecu i radost mi ipak pruzaju moja deca!One su moj najveci uspeh i ja uzivam u tom uspehu.Ako toga nema u vecnosti,moj zivot bi ubrzo bio dosadan da samo radim na sebi.
To nije svrha zivota...Svrha tvog zivota je tvoj zivot... ako ne zelis da radis na sebi i svojoj duhovnosti ti i ne moras da zivis...
tvoja volja

tako sto je Sveti duh Bozija volja koja izvrsava Bozije namere za koje je posalje :)

Hulis tako sto vredjas Sveti duh ruganjem na primer :mrgreen:

Zalostis ..kada ne ispunjavas Boziju volju a sveti duh ti pomaze u tome ..a ti odbijas ..etc. :)

Ne mislim na tebe licno :manikir:

Ako je Sveti Duh samo sila, kako onda ona može da se žalosti, tj. da ima neko osećanje?

Efescima 4,30 I ne ožalošćavajte svetoga Duha Božijega, kojijem ste zapečaćeni za dan izbavljenja.

I kako možeš da huliš na tu silu, ako ona nije svesna?

Ako je Sveti Duh samo sila, kako onda ona može da se žalosti, tj. da ima neko osećanje?

Efescima 4,30 I ne ožalošćavajte svetoga Duha Božijega, kojijem ste zapečaćeni za dan izbavljenja.

I kako možeš da huliš na tu silu, ako ona nije svesna?

Ti ne razumes ..Sveti duh je Aktivna Bozija Sila ....ona je umesto Boga ..tj Duh od Boga

Na primer Bog ne mora da ode nigde da bi nesto obavio ...samo posalje Sveti Duh i on izvrsava Boziju nameru :)

Zato se kaze da Hula na Svetog Duha nece se oprostiti nikada ..jer je ona predslika Boga licno :)

Ti ne razumes ..Sveti duh je Aktivna Bozija Sila ....ona je umesto Boga ..tj Duh od Boga

Na primer Bog ne mora da ode nigde da bi nesto obavio ...samo posalje Sveti Duh i on izvrsava Boziju nameru :)

Zato se kaze da Hula na Svetog Duha nece se oprostiti nikada ..jer je ona predslika Boga licno :)

Pa ako ta sila izvršava nešto onda to znači da ima svest, odnosno ličnost.

Pa da ima .. Sveti Duh je ta licnost :) Sveti Duh ima je kao Hologram Boga ..iste osobine ..samo sluzi Bogu i izvrsava namere koje Bog zamisli ;)

Ako je Sveti Duh ličnost, onda je on različita ličnost od Oca, jer onda ne bi pisalo "Otac, Sin i Sveti Duh" nego samo "Otac i Sin".
A što se tiče izvršavanje namera, Sveti Duh ne služi Ocu nego je ravnopravan sa njim, i donosi odluke po svojoj volji:

1.Korinćanima 12,11. A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.

Ako je Sveti Duh ličnost, onda je on različita ličnost od Oca, jer onda ne bi pisalo "Otac, Sin i Sveti Duh" nego samo "Otac i Sin".
A što se tiče izvršavanje namera, Sveti Duh ne služi Ocu nego je ravnopravan sa njim, i donosi odluke po svojoj volji:

1.Korinćanima 12,11. A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.

Normalno da je ravnopravan kada je to Duh od Boga :lol:

Otac je Bog

Sin je Isus

Sveti Duh je Duh Boziji

Sta je nejasno ? :aha:

Back