I, gle, pristupi jedan čovek i reče Isusu: Učitelju, kakvo ću dobro da učinim da imam život večni? (Matej 19:16)
I svaki koji radi imena moga ostavi kuću svoju ili braću svoju, ili sestre svoje, ili oca svoga, ili mater svoju, ili ženu svoju, ili decu svoju, ili njive svoje, primiće sto puta toliko, i naslediće život večni. (Matej 19:29)
I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni. (Matej 25:46)
Kad se Isus krenu na put, pritrča neko, i kleknuvši pred njim pita ga: Učitelju dobri, šta mi treba činiti da dobijem život večni? (Marko 10:17)
koji neće primiti sad, u ovo vreme, sto puta onoliko kuća i braće i sestara i otaca i matera i dece i zemlje, u progonjenju, a na onome svetu život večni. (Marko 10:30)
Ustade tad jedan čovek od zakona i, iskušavajući ga, reče: Učitelju, šta ću učiniti da dobijem život večni? (Luka 10:25)
Jedan glavar ga zapita: Učitelju dobri, što da učinim da bih dobio život večni? (Luka 18:18)
koji neće primiti mnogo više u ovom veku a u budućemu veku život večni. (Luka 18:30)
da svaki koji u njega veruje ima život večni. (Jovan 3:15)
Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni. (Jovan 3:16)
Ko veruje u Sina, ima život večni, a ko ne veruje u Sina, neće videti
života, nego gnev Božji ostaje na njemu. (Jovan 3:36)
a ko pije od vode koju ću mu ja dati, neće nikad ožedneti, nego voda koju ću mu ja dati, biće u njemu izvor vode koja teče u život večni. (Jovan 4:14)
Koji žanje prima nagradu i sabira plod za život večni, da se raduju zajedno i koji seje i koji žanje. (Jovan 4:36)
U istinu, u istinu vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji me posla, ima život večni, i ne dolazi pred sud, nego je prešao iz smrti u život. (Jovan 5:24)
Starajte se ne za hranu koja propada, nego za onu koja ostaje za večni život, a koju će vam dati Sin čovečji, jer njega potvrdi Otac, Bog, pečatom svojim. (Jovan 6:27)
Volja je Oca moga da svaki koji vidi Sina i veruje u njega, ima život večni, i ja ću ga uskrsnuti u poslednji dan. (Jovan 6:40)
U istinu, u istinu vam kažem, ko veruje u mene ima život večni. (Jovan 6:47)
Ko jede moje puti i pije moje krvi, ima život večni, i ja ću ga uskrsnuti u poslednji dan. (Jovan 6:54)
Ja im dajem život večni, i one nikad neće propasti, niko ih neće oteti iz ruke moje. (Jovan 10:28)
Ko ljubi život svoj izgubiće ga, a ko ne mari za život svoj na ovome svetu, sačuvaće ga za život večni. (Jovan 12:25)
Ja znam da je zapoved njegova život večni. Zato ono što govorim, onako govorim kao što mi Otac reče. (Jovan 12:50)
kao što si mu dao vlast nad svim ljudima, da svakome koga si mu dao, da život večni. (Jovan 17:2)
A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista. (Jovan 17:3)
Čuvši to, radovahu se paganci i slavljahu reč Božju, i primiše veru svi koji behu određeni za život večni. (Dela 13:48)
spremajući život večni onima koji, ustrajući u dobrim delima, traže slavu, čast i besmrtnost, (Rimljanima 2:7)
da bi, kao što zavlada greh na smrt, tako i milost zavlada pravdom na život večni, po Isusu Kristu, Gospodu našemu. (Rimljanima 5:21)
Ali sad, oslobodivši se greha i postavši služitelji Božji, imate kao plod svoje posvećenje, a kao kraj život večni. (Rimljanima 6:22)
Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu,
Gospodu našemu. (Rimljanima 6:23)
Jer ko seje u svoju put, od puti će trulenje požnjeti, a ko seje u duh, od duha će život večni požnjeti. (Galatima 6:8)
Ali ja bejah zato pomilovan da na meni prvome pokaže Isus Hristos celu ustrpljivost svoju, pa da ja postanem ugled onima koji bi verovali u njega za život večni. (1. Timotiju 1:16)
Bori se u dobroj borbi vere, uhvati se za večni život, na koji si pozvan i za koji si učinio dobro priznanje pred mnogim svedocima. (1. Timotiju 6:12)
(i život se javi, i videsmo, i svedočimo, i javljamo vam život večni, koji beše u Ocu i javi se nama) (1. Jovanova 1:2)
A obećanje koje nam on učini, to je život večni. (1. Jovanova 2:25)
I to svedočanstvo je u ovome: da nam je Bog dao život večni, i da je ovaj život u Sinu njegovom. (1. Jovanova 5:11)
Ovo pisah vama, da znate da imate život večni vi koji verujete u ime Sina Božjega. (1. Jovanova 5:13)
A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
i sami sebe održite u ljubavi Božjoj, očekujući milosrđe Gospoda našega Isusa Hrista za život večni. (Juda 1:21)
Vi pisma proučavate, jer mislite da imate u njima život večnii A baš ona svedoče za mene. (Jovan 5:39)