VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

covek je zaista jedna geometrijska poluprava koja ima pocetak a nema kraja jer mu je kraj beskrajTo je Bog beskrajni i sveizvorni.Beskrajni izvor novih radosti bica i zivota.Stvoren je po liku bozijem,sa naznacenjem da postane bogocovek..Adam nije uspeo ali zato nam se Hrist kao bogocovek javio kao prava mera coveka.
Isus Hrist je taj koji nas otkupljuje od greha...

Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni. (Jovan 3:16)

Jovan Krstitelj je rekao da Isus “odnosi greh sveta”

Jovan 1:29 “29 Sutradan je ugledao Isusa kako dolazi k njemu i rekao je: “Evo Jagnjeta Božjeg koje odnosi greh svet

1 Jovanova 2
1 Dečice moja, ovo vam pišem da ne biste počinili greh. No ako tko i počini grijeh, kod Oca imamo pomoćnika — Isusa Hrista, pravednika.
2 On je pomirbena žrtva za naše grehe, i ne samo za naše nego i za grehe celoga sveta.

1 Jovanova 4:14
A sami smo videli i svedočimo da je Otac poslao svog Sina kao Spasitelja sveta.

Matej 20:28 Tako i Sin čovječji nije došao da mu služe, nego da služi i da svoj život dade kao otkupninu za mnoge.” se odnosi na ISUSA HRISTA

U Postanju 1:27 stoji : "Tada je Bog stvorio coveka po svojoj slici, stvorio ga je po Bozjoj slici -stvorio je muskarca i zenu". Posto je Bog savrsen a stvorio
coveka prema svojoj slici ili oblicju, jasno je da je Adam stvoren kao savrsen.
Postao je nesavrsen nakon greha. Dalje u stihu 31 istog poglavlja kaze:
"Posle toga, Bog je pogledao sve sto je nacinio i bilo je veoma dobro".
Tako je,

hvala ne komentaru :heart:

napisi koji stih tumacis inace to si nesto napamet napisao

Dobar poznavalac biblije zna na koji mislim.
No naravno to ti nisi, pa cu ti dati stih.

1. Коринћанима, глава 15

50. А ово говорим, браћо, да тело и крв не могу наследити царство Божије, нити распадљивост нераспадљивости наслеђује.

1. Коринћанима, глава 15

50. А ово говорим, браћо, да тело и крв не могу наследити царство Божије, нити распадљивост нераспадљивости наслеђује.
Trazila sam ti citat jer je bitan ceo kontekst...

kasnije cu ti odgovoriti...

ali kao sto rekoh to se odnosi na nebesko uskrsenje...

a ne da Covek telesni ne moze biti u Bozjem Kraljevstvu, to je netacno...

Svi ljudi ce na Zemlji ziveti VECNO pod Bozjom Vladavinom...

1. Коринћанима, глава 15

Jel Bog stvorio raspadljivost?

Trazila sam ti citat jer je bitan ceo kontekst...

kasnije cu ti odgovoriti...

ali kao sto rekoh to se odnosi na nebesko uskrsenje...

a ne da Covek telesni ne moze biti u Bozjem Kraljevstvu, to je netacno...

Svi ljudi ce na Zemlji ziveti VECNO pod Bozjom Vladavinom...

Hoce zivece, ali u duhovnom telu ne u ovom od ilovace.
A kada ovo raspadljivo ne moze naslediti carstvo nebesko onda je logicno zakljuciti da nije savrseno.
Dakle Adam je od ilovace i nije savrsen jer njegovo telo a ni jedno jedino raspadljivo ne moze naslediti carstvo nebesko.
Eto, ako moze ti me ubedi i ja cu promeiti misljenje,ali biblija lepo govori samo je treba slusati.
Inace Adam jeste stvoren bez mane tako i eva, ali nisu savrseni jer to savrsenstvo su trebali da steknu postovanjem jedine zapovesti.

Hoce zivece, ali u duhovnom telu ne u ovom od ilovace.
A kada ovo raspadljivo ne moze naslediti carstvo nebesko onda je logicno zakljuciti da nije savrseno.
Dakle Adam je od ilovace i nije savrsen jer njegovo telo a ni jedno jedino raspadljivo ne moze naslediti carstvo nebesko.
Eto, ako moze ti me ubedi i ja cu promeiti misljenje,ali biblija lepo govori samo je treba slusati.
Inace Adam jeste stvoren bez mane tako i eva, ali nisu savrseni jer to savrsenstvo su trebali da steknu postovanjem jedine zapovesti.
Naveo ti je lepo malo pre ovaj Bella ili kako se zove.
Sve si u pravu osim sto ti nedostaje jedan momenat, a to je da Adam pre i Adam posle pada u greh nije bio isti.

Naveo ti je lepo malo pre ovaj Bella ili kako se zove.
Sve si u pravu osim sto ti nedostaje jedan momenat, a to je da Adam pre i Adam posle pada u greh nije bio isti.

Znao sam da ce to pitanje neko postaviti pre ili kasnije, jer sam se i ja malo mucio oko toga.
Ali opet, Adam je ostao isti telesno,sao se promenio po pitanju znanja jer je stekao znanje dobra i zla. i potpao pod greh i prokletstvo ostalo je isto.
Jer adam nije imao duhovno telo nego od ilovace i pre i posle,sto ne menja sustinu.

Znao sam da ce to pitanje neko postaviti pre ili kasnije, jer sam se i ja malo mucio oko toga.
Ali opet, Adam je ostao isti telesno,sao se promenio po pitanju znanja jer je stekao znanje dobra i zla. i potpao pod greh i prokletstvo ostalo je isto.
Jer adam nije imao duhovno telo nego od ilovace i pre i posle,sto ne menja sustinu.

A kako objasnjavas to da su tek posle pada u greh videli da su goli i osetili stid?
Kod:
1. Mojsijeva 3,10    A on reče: čuh glas tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.
1. Mojsijeva 3,11    A Bog reče: ko ti kaza da si go? da nijesi jeo s onoga drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?
ko ti kaza da si go?
zasto Adam nije znao da je go pre nego je pao u greh? da li je bio go pre nego je pao u greh?

A kako objasnjavas to da su tek posle pada u greh videli da su goli i osetili stid?
Kod:
1. Mojsijeva 3,10    A on reče: čuh glas tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.
1. Mojsijeva 3,11    A Bog reče: ko ti kaza da si go? da nijesi jeo s onoga drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?
ko ti kaza da si go?
zasto Adam nije znao da je go pre nego je pao u greh? da li je bio go pre nego je pao u greh?

Neznam zasto ovo pitas, kad sam jasno napisao da se Adam promenio po pitanju znanja dobra i zla,tako da je pitanje suvisno, jer ja ti pisem da se telesno nije promenio.
A ako nije onda nije savrsen jer telo i krv ne nasledjuju carstvo bozije.

Neznam zasto ovo pitas, kad sam jasno napisao da se Adam promenio po pitanju znanja dobra i zla,tako da je pitanje suvisno, jer ja ti pisem da se telesno nije promenio.
Pogresno shvatas savrsenstvo...

Covek moze biti i savrsen i nesavrsen...

kao sto je Adamn bio savrsen pa je posle zgresio i postao nesavrsen...

Isus je rekao svima da se mole za dolazak Kraljevstva...

Zasto bi ako ga ne mogu naslediti...

Pa upravo zato sto jeste bio savrsen pre pada u greh. Bio je telesan ali savrsen. I drvece je na primer bilo savrseno i lisce nikad nije opadalo, cvece nikad nije venulo, a sve je imalo isto telo kao i danas, ali savrseno.
A pavle kaze da cemo biti preobrazeni. I dalje cemo imati tela, ali slavna tela, proslavljena, savrsena. Isto onakva kakva su imali Adam i Eva pre pada u greh.
Inace, Adam i Eva nisu bili goli pre pada u greh. Imali su odecu od svetlosti, od Bozije slave.

Back