VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Vecni zivot nije produkt nekih racunica. Tesko se moze odgovoriti na ovo pitanje. Mozda i nije moguce dati odgovor. Tesko da se odgovor moze naci van svetotajinskog iskustva. Ljudska spekulacija je ogranicena po sebi i ne moze da prodre u bozanski svet ukoliko Bog to ne dopusti po svojoj promisli. No, valja znati da nema povlascenih religija niti pojedinaca. Bozija Rec je prva i poslednja. Neka nam Gospod pomogne.:)

Ako i ti sam znas sta si hteo reci,to je pravo bozije cudo!

Ja mogu shvatiti što znači da nema povlaštenih religija ,
ali pojedinci iz religija mogu dobiti vječni život ,
ako pokazuju vjeru u Isusovu otkupnu žrtvu.
Što znači riječ povlašten!?

Prvo treba razjasniti šta se podrazumeva pod večnim životom, da li se misli na večni život individue, u telesnom obliku na Zemlji, ili je u pitanju večni život duha istine na nebu, baš kako je propovedao Isus ili je nešto treće, kroz reinkarnacije itd.

Vecni zivot nije produkt nekih racunica. Tesko se moze odgovoriti na ovo pitanje. Mozda i nije moguce dati odgovor. Tesko da se odgovor moze naci van svetotajinskog iskustva. Ljudska spekulacija je ogranicena po sebi i ne moze da prodre u bozanski svet ukoliko Bog to ne dopusti po svojoj promisli. No, valja znati da nema povlascenih religija niti pojedinaca. Bozija Rec je prva i poslednja. Neka nam Gospod pomogne.:)
Nekima je zaista potrebna pomoc eksperta za ljudsku psihu. Inace, vecni zivot se nalazi u glavama lakovernih ljudi, i bice aktuelan sve do odlaska sa ovoga sveta. Sa onog sveta se jos niko nije javio, niti ce. Mozda i hoce, ali tek kada se pronadje specijalna elektronska sprava koja ce povezivati ovaj svet sa onostranim.

Jovan Krstitelj je rekao da Isus “odnosi greh sveta”

Jovan 1:29 “29 Sutradan je ugledao Isusa kako dolazi k njemu i rekao je: “Evo Jagnjeta Božjeg koje odnosi greh sveta!

Isaija 53 govori prorocanski o Isusu
7 Tlačili su ga, a on je puštao da mu bol nanose i nije otvorio usta svoja. Odveli su ga kao jagnje na klanje. Kao ovca, nema pred onima što je strizu, nije otvorio usta svoja.
11 Zbog patnje duše svoje on će videti plodove truda svojega i bit će zadovoljan njima.
Znanjem će svojim pravednik, sluga moj, pravednost dati mnogima,i prestupe njihove na sebe će uzeti.

Jovan 6:51 Ja sam živi hleb koji je sišao s neba. Ako tko jede od ovog hleba, živeće večno. A hleb koji ću ja dati telo je moje koje ću dati za život sveta.”

1 Jovanova 2
1 Dečice moja, ovo vam pišem da ne biste počinili greh. No ako tko i počini grijeh, kod Oca imamo pomoćnika — Isusa Hrista, pravednika.
2 On je pomirbena žrtva za naše grehe, i ne samo za naše nego i za grehe celoga sveta.

1 Jovanova 4:14
A sami smo videli i svedočimo da je Otac poslao svog Sina kao Spasitelja sveta.

Jevrejima 9: 14 koliko će više krv Hrista, koji je po večnom duhu samoga sebe neokaljana prineo Bogu, očistiti našu savest od mrtvih dela kako bismo služili živome Bogu?

Na osnovu zrtve Isusa Hrista imamo oprostenje greha, i temelj vecnog zivota...

Brisu se gresi koji su deo nase nesavrsenosti...

Matej 20:28 Tako i Sin čovječji nije došao da mu služe, nego da služi i da svoj život dade kao otkupninu za mnoge.”

I sta predstavlja ta otkupnina?

1 Jovanova 4 : 9 U ovom se ljubav Božja očitovala na nama: Bog je poslao svog jedinorođenog Sina u svet da bismo preko njega dobili život.

10 Ljubav je u ovome: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao je svog Sina kao pomirbenu žrtvu za naše grehe.

Isus je svojom smrcu omogucio nama da mozemo iako nesavrseni i gresni dobiti spasenje i vecni zivot...
Bez Hristove zrtve mi po nesavrsenosti zasluzujemo samo smrt...

Naravno spasenje ce dobiti samo oni koji iskazuju veru u tu Hristovu otkupnu zrtvu i koji slede njegov put...

Poslednja izmena:
Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica…
Savrsenstvo podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu, duhovnom ,psihickom i telesnom…
Ono je znacilo i njihovu mogucnost vecnog zivota…
Njihov vecni zivot bi zavisio od njihove poslusnosti Bogu.
U 1 Mojsijevoj Bog Jehova kaze…
1 Mojsijeva 2 : 15-17
15 I Jehova Bog uzeo je čovjeka i smjestio ga u vrt edenski da ga obrađuje i da se brine o njemu.
16 Tada je Jehova Bog zapovjedio čovjeku: “Sa svakoga drveta u vrtu slobodno jedi do sita.
17 Ali s drveta spoznaje dobra i zla ne smiješ jesti, jer u onaj dan u koji okusiš s njega, sigurno ćeš umrijeti.”
Zapovest je bila jasna I ispit njihove lojalnosti I vernosti Bogu…

Takodje Bog kaze “ u onaj dan u koji okusiš s njega, ćeš umrijeti.”
Sto znaci da njihov vecni zivot je bio uslovljen poslusnoscu...

Da su bili poslusni toj zapovesti ne bi okusili smrt i ziveli bi vecno…

To je logicno…
Jer ZIVOT je sam po sebi vecan…

SMRT je uvedena kao KAZNA za greh.
Ako nema greha nema ni SMRTI.

U Rimljanima 6:23 pise “ Jer je plata za greh smrt… “

Zgresivsi, ljudi su izgubili pravo na vecni zivot I tu nesavrsenost su preneli na svo potomstvo…
Zato danas ljudi oboljevaju I umiru…
A sto je zapisano u Rimljanima 5:1212
{b] Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše... [/b]

Medjutim BOG OBECAVA ljudima VECNI ZIVOT…
Pitanje je kako I na koji nacin to on moze ostvariti…

Biblija daje odgovore na to…
Ova tema ce se time baviti…
Kako je moguce da ljudi ponovo zive vecno… kada I gde…
I na koji nacin je Bog to omogucio ljudima…

:hvala:

Ja se ne bih slozio sa tim da su Adam i Eva bili savrseni.
Tacnije je po mome misljenju da su bili stvoreni da napreduju ka savrsenstvu.

Adam i Eva su stvoreni savrseni, bez greha. Ne samo Adam i Eva nego sve sto je bilo stvoreno bilo je savrseno. Kao sto je i dan danas savrseno sve ono sto je stvoreno a nije nikad palo u greh.

Bog govori.Da stvorimo coveka po liku nasem i po podobiju nasem.Sta znaci slika a sta podobije.Slika je nacrt,nesto zavrseno.A podobije ili prilika je nesto sto treba da se dogodi u buducnosti.
Bog je naznacio coveka da mu bude slika kao nacrt na pocetku ali ziva slika koja treba da raste da uci da se razvija i tek onda da bude ziva prilika svoga oca.

Ja se ne bih slozio sa tim da su Adam i Eva bili savrseni.
Tacnije je po mome misljenju da su bili stvoreni da napreduju ka savrsenstvu.
Sve sto je Bog stvorio je savrseno...
Zasto bi Bog stvarao nesto sto je nesavrseno?

Ako su nesavrseni ne bi mogli da napreduju ka savrsenstvu...

Kao savrseni ce se usavrsavati... i vecno ziveti...

A po nesavrsenstvu umiru...

Adam i Eva su stvoreni savrseni, bez greha. Ne samo Adam i Eva nego sve sto je bilo stvoreno bilo je savrseno. Kao sto je i dan danas savrseno sve ono sto je stvoreno a nije nikad palo u greh.

Ja cu ti dati jedan citat koji ce mozda da pokaze da sam u pravu kada sam napisao onaj post.

1. Коринћанима, глава 15

45. Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.
46. Али духовно тело није прво, него телесно, па онда духовно.
47. Први је човек од земље, земљан; други је човек Господ с неба.
48. Какав је земљани такви су и земљани; и какав је небески такви су и небески.
49. И како носимо обличје земљаног тако ћемо носити и обличје небеског.

Eto toliko o savrsenstvu zemljanog coveka.

Poslednja izmena:
Sve sto je Bog stvorio je savrseno...
Zasto bi Bog stvarao nesto sto je nesavrseno?

Ako su nesavrseni ne bi mogli da napreduju ka savrsenstvu...

Kao savrseni ce se usavrsavati... i vecno ziveti...

A po nesavrsenstvu umiru...

Imas iznad citat koji ti objasnjava ovo o cemu govorim.
Inace ako je neko savrsen nema potrebe da napreduje vise jer sve ima sve zna sve poseduje.

Bog govori.Da stvorimo coveka po liku nasem i po podobiju nasem.Sta znaci slika a sta podobije.Slika je nacrt,nesto zavrseno.A podobije ili prilika je nesto sto treba da se dogodi u buducnosti.
Bog je naznacio coveka da mu bude slika kao nacrt na pocetku ali ziva slika koja treba da raste da uci da se razvija i tek onda da bude ziva prilika svoga oca.

Kod:
1. Mojsijeva 1,26    Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
1. Mojsijeva 1,27    I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih.

Ja cu ti dati jedan citat koji ce mozda da pokaze da sam u pravu kada sam napisao onaj post.

1. Коринћанима, глава 15

45. Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.

Nakon greha postao je nesavrsen...
Svi Adamovi potomci su nesavrseni... jer je on zgresivsi postao nesavrsen i to nesavrsenstvo preneo na sve ljude...

Rimljanima 5:12

12 Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše...

1. Коринћанима, глава 15

Kod:
1. Mojsijeva 1,31    Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Sigurno bi savrseni Bog koji mrzi greh rekao nesto slicno posle stvaranja da je postojalo greha ili mane u tome sto je stvorio. Inace Bog je savrsen i sve sto radi, cini, stvara takodje je savrseno, naravno. Ako ti mislis da ljudi nisu bili savrseni kada su bili stvoreni onda ponizavas i umanjujes Boga i Njegovo savrstenstvo i svemoc.
A u stihovima koje si naveo iz 1. Korincanima 15. poglavlja, Pavle govori i objasnjava ljudima pitanje vaskrsenja. I kakvo telo cemo da imamo posle vaskrsenja.

Nakon greha postao je nesavrsen...
Svi Adamovi potomci su nesavrseni... jer je on zgresivsi postao nesavrsen i to nesavrsenstvo preneo na sve ljude...

Rimljanima 5:12

12 Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše...

Ako neko moze da zgresi onda nije savrsen.
Adam je bio na probi dobio je zapovest koju je trebao da sacuva i ispuni ali nije i tako je pao pod prokletstvo i sva tvorevina sa njim, ali nije bio savrsen savrsen je covek Gospod sneba i takvii treba da budemo.
Dakle adam je stvoren od zemlje ilovace,i nije savrsen, ali je mogao da uzraste u savrsenog da je ispostovao zapovest i uzrastao u punotu koja mu je bila namenjena.

Adam je bio na probi dobio je zapovest koju je trebao da sacuva i ispuni ali nije i tako je pao pod prokletstvo i sva tvorevina sa njim, ali nije bio savrsen savrsen je covek Gospod sneba i takvii treba da budemo.
Dakle adam je stvoren od zemlje ilovace,i nije savrsen, ali je mogao da uzraste u savrsenog da je ispostovao zapovest i uzrastao u punotu koja mu je bila namenjena.

Opet pogresno. Sama Biblija kaze da je Lucifer bio pecat savrsenstva a onda se u njemu nasao greh. Jer je pao. Itd.

Kod:
1. Mojsijeva 1,26    Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
1. Mojsijeva 1,27    I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih.

ja nemam da ti dokazem ovaj moj citat ali nije izmisljen.(bila bi onda stvarno genije da tako nesto pametno smislim)..vi imate sve spremno pa vam je lakse...a pronacicu pa cu ti poslati ...

Kod:
1. Mojsijeva 1,31    Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro bješe veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Sigurno bi savrseni Bog koji mrzi greh rekao nesto slicno posle stvaranja da je postojalo greha ili mane u tome sto je stvorio. Inace Bog je savrsen i sve sto radi, cini, stvara takodje je savrseno, naravno. Ako ti mislis da ljudi nisu bili savrseni kada su bili stvoreni onda ponizavas i umanjujes Boga i Njegovo savrstenstvo i svemoc.
A u stihovima koje si naveo iz 1. Korincanima 15. poglavlja, Pavle govori i objasnjava ljudima pitanje vaskrsenja. I kakvo telo cemo da imamo posle vaskrsenja.

Naravno da govori o vaskrsenju ,ali iz ovog citata se jasno vidi da zemljani naspram nebeskog coveka nije savrsen, nemoj da to zanemarujes.
Adam je stvoren takav da uzrasta napreduje ka nebeskom coverku ali nije uspeo,dakle nije savrsen.

Da li znas kako je covek stvoren? Da li znas da covek ima slobodnu volju?
Da li znas da Covekovo savrsenstvo podrazumeva slobodnu volju....
Time i moze da pogresi...
SAVRSEN JE JER ODRAZAVA OSOBINE TVORCA...

A 1 Korincanima 15 govori o nebeskom uskrsenju....

Adam je stovren savrsen i tek nakon greha je POSTAO GRESAN I NESAVRSEN i tako kaze BIBLIJA....

Da Nije zgresio ostao bi SAVRSEN I ZIVEO BI VECNO NA ZEMLJI.

Back