VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

E ovo si u pravu. Samo sto ne znas jos nesto. 90% ljudi su slepi by default.
Kad ti se otvore oci onda ces razumeti ;)
U j-b-t u pravu si. Hej, uopšte nisam obratio pažnju na oči. Bio sam kao u snu. Verovao sam da su mi oči otvorene a zapravo sam sanjao. Gle, otvorio sam oči. Zaista sam otvorio. Ja gledam! Ja vidim! Sada razumem. Kao film se vreća sve ono što sam gledao ali nisam umom video. Pa ovo je fantastično Božje delo i Bog je u svemu. Kako sam bio slep, a tako malo je trebalo.
Ljudi, ovaj čovek mi je otvorio oči. On je za mene svetac, prosvetitelj.
O Bože oprosti mi sve moje grehe i moju skepsu prema tebi.
Biću doveka tvoj verni sluga.
Bože, kako je dobra ova trava.

Ja svakako ne mogu uciniti da i ti progledas. Ali ti mozes uciniti. Pa, poradi na tome i dobices odgovore na sva pitanja, druze.

Nismo razgovarali o mom progledavanju, već o Tvom.
A Ti kažeš da si progledao, pa zašto bih npr. sledio Tebe, ugledao se na Tebe, to me zanima.
A da odgovor ne bude, zato što znam da jesam, jer to isto može da kaže i onih 90%.
Kapiraš?

Nismo razgovarali o mom progledavanju, već o Tvom.
A Ti kažeš da si progledao, pa zašto bih npr. sledio Tebe, ugledao se na Tebe, to me zanima.
A da odgovor ne bude, zato što znam da jesam, jer to isto može da kaže i onih 90%.
Kapiraš?

Pa u tome i jeste fora, da ne treba da sledis mene :) Jer da ja mislim da treba da sledis mene onda bih ti ja svasta napricao ovde.

A da bi dobili vječni život,
trebaju dobro upoznati tebe,
jedinog pravog Boga
i onoga koga si poslao,
Isusa Krista.
(Ivan 17:3 )

Jer Bog je toliko ljubio svijet
da je dao svog jedinorođenog sina
da nitko tko vjeruje u njega
ne propadne,
nego da ima vječni život.
( Ivan 3:16 )

Tko vjeruje u Sina,ima vječni život,,
Tko nije poslušan Sinu neče vidjeti život,
nego srđba Božja ostaje na njemu.
( Ivan 3:36 ).

Nitko ne može doči k meni
ako ga ne privuče Otac koji me poslao...
(Ivan 6:44 )

Ja se slazem sa izjavom da mozemo biti savrseni ali samo uz Boziju pomoc. Sami po sebi smo nula :)
Zasto se ti ne bi ogranicio da govoris samo u svoje ime. I ko je taj koji je postao savrsen uz boziju pomoc?

Da jesam je celu procitao. Neke delove vise puta.
Bez vere nije moguce ugoditi Bogu. Ako zelis da upoznas Boga znaci da vec imas ideju i nameru i cilj. Tako da sa tim ciljem mozes pristupiti citanju Biblije. A Bog kaze: trazite i naci cete, kucajte i otvorice vam se, istite i dace vam se...
Niko nije dobar osim Boga.
Kako ti znas da niko nije dobar osim tog imaginarnog bradatog starca. Da si procitao Bibliju znao bi da je to jedan od najzlobnijih bogova ikada osmisljenih.

CrniĐavo:
Zašto misliš da Ti ne spadaš u tih 90%?
Ne mislim nego znam. A zasto: zato sto nekad jesam spadao.
Covek ne pita da li znas ili ne znas, vec zasto mislis da ne spadas u tih 90%

Pa to ti je odgovor. Ne mislim da sada ne spadam, nego znam da sada ne spadam. A znam zato sto nekad jesam spadao.
Kod mene ne postoje nivoi iznad i ispod. Nego stanja: slep i progledao.
Drugim recima, crno/bela tehnika.

Poslednja izmena:
Kako ti znas da niko nije dobar osim tog imaginarnog bradatog starca. Da si procitao Bibliju znao bi da je to jedan od najzlobnijih bogova ikada osmisljenih.

Drugim recima, crno/bela tehnika.

Po tebi, neko je preko hiljadu godina osmišljavao Boga Biblije?
Zaista, je li ima još neki sličan primer, kod "pojave" drugih Bogova? Hiljadu godina raditi na jednom "izmišljenom!" projektu. Fascinantno!

Po tebi, neko je preko hiljadu godina osmišljavao Boga Biblije?
Zaista, je li ima još neki sličan primer, kod "pojave" drugih Bogova? Hiljadu godina raditi na jednom "izmišljenom!" projektu. Fascinantno!
Da li znas o cemu pises. Ko je pominjao "preko hiljadu godina osmsljavanja Boga Biblije?" Medjutim, ima tu i trunke istine, Biblija nije od boga, nego je bog od Biblije. Koliko je ta jevrejska biblija bila osimisljavanja - iskreno receno, nije mi znano. Ali da je taj bog kompiliran iz raznih religija to je jasno svakome.

Da li znas o cemu pises. Ko je pominjao "preko hiljadu godina osmsljavanja Boga Biblije?" Medjutim, ima tu i trunke istine, Biblija nije od boga, nego je bog od Biblije. Koliko je ta jevrejska biblija bila osimisljavanja - iskreno receno, nije mi znano. Ali da je taj bog kompiliran iz raznih religija to je jasno svakome.

Ti, ko bi drugi.
Kažeš da je Bog osmišljen, onda je osmišljen u Sv. Pismu koje je pisano preko hiljadu godina.

Vecni zivot nije produkt nekih racunica. Tesko se moze odgovoriti na ovo pitanje. Mozda i nije moguce dati odgovor. Tesko da se odgovor moze naci van svetotajinskog iskustva. Ljudska spekulacija je ogranicena po sebi i ne moze da prodre u bozanski svet ukoliko Bog to ne dopusti po svojoj promisli. No, valja znati da nema povlascenih religija niti pojedinaca. Bozija Rec je prva i poslednja. Neka nam Gospod pomogne.:)

Back