VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Postigao? Sta im as od toga kada umres?
Ljudi su daleko od savrsenstva i kada budu postigli savrsenstvo ucice od Boga u vecnosti...
Ljudi su stvoreni da zive vecno...
To je nacin da odrazavaju Bozanska svojstva... i d ase priblize Bogu u vecnosti...

Valjda da zivis, ne zelis valjda vise smrt od zivota?

Sta imas od vecnog zivota?Ti bi da postanec Boginja Bes?
U tvom postu preovladava koristoljublje,a to mu dodje greh?

Prijatna su za ljude i životinje koje tamo žive. Amazonska prašuma je bila puna Indijanaca, ako nisi znao. Dok nisu došli hrišćani da ih usreće genocidom, bolestima, alkoholom, sečom šume, robovskim radom...

A ovo prvo ne vidis sto je napisano m ? :lol:

Znaci covek moze da zivi sa Tigrovima lavovima sasvim prijatno u Prasumi, Dzungli etc. po tebi ? :ceka:

ahaha vidim raspisali ste se ali nekako vam najdraze ovo u paklu je ekipa, ne znam zasto ste se uhvatili za to kao pijan plota? :dontunderstand: nesvesno projektujete svoje potajne gresne misli....ironija je sto se ljudi uzdaju u taj vrecni zivot i misle da samo ako se pomole, odu u crkvu, zapale svecu i naprave pogacu za slavu (o poreklu ovog obicaja necemo ovaj put :roll:) i obezbedice sebi mesto u raju...ako covek samo sedi na jednom mestu i trudi se da ostane neprimetan, da se ne mesa durigma u zivot pa makar im komsija sa nozem u ledjima zakucao na vrata okrenuce glavu, gledati svoja posla, pomoliti se za komsu i reci bog je taj koji sudi.zar stvarno mislite da ce se pomaci sa tog mesta kad odapne??? inace postovi su vam super, izvoli, hvala, smajli, smajli...bas ste reciti...:think: ah da bitno je da se prica nije bitno sta.....i to jos nazivate argumentima ccc
http://2.***************/-lwWsbRiNKPA/TaN2m2VVnDI/AAAAAAAAIsw/m1km_4cLAiQ/s320/Waiting...%2BWeds.jpg

A ti to pricas o sebi kakva si ..pa tako zamisljas sve ljude ? m ? :lol:

Nisu svi ljudi losi niti isti ...neki su takvi kao gore opisani a neki su dobri i pomazu ljudima kad mogu ..jer nisu bogovi da cine cuda :mrgreen:

И имају телеса небеска и телеса земаљска: али је друга слава небеским, а друга земаљским. 1.Korincanima 15,40.

Овај цитат не спомиње никакву одећу која покрива голотињу првих људи :think:
Цитат каже да постоје небеска и земаљска тела и да се разликују по слави. Та слава није никаква одећа.

Evo samo ukratko:

Pa ta slava, svetlost Bozja, je pokrivala njihovu golotinju.

Kada su zgresili izgubili su slavu Bozju i nestalo je te slave koja ih je pokrivala.

Rim 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Брате, стих каже да су сви изгубили славу Божију, сви смо грешни. Нисмо изгубили никакву одећу кад смо згрешили. Чак је супротно, добили смо одећу кад смо згрешили. Стид је грех, тј реакција тела на грех, јер кад нешто погрешимо, ми се стидимо. Стидети се свог тела и својих гениталија је грех. Иначе, свака слика са Адамом и Евом је предстабљена овако:

adam-i-eva.jpg

http://2.***************/-ojxw_dfDLbo/TmjxHfh2-eI/AAAAAAAABBk/Z-9aaiU03HY/s1600/adam-und-eva-1513.jpg

I ja .:)

Dakle vratimo se na temu...
Pitanje je kako je Bog omogucio ljudima da zive vecno...

Jovan 3:16

16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Nakon sto su prvi ljudi zgrezili Bog je nasao nacin da tu gresku ispravi i da svoju prvobitnu nameru ispuni...
A to je da stvori covecanstvo ljudi koji ce ziveti vecno na Zemlji...

Zato je poslao Svog Sina Isusa Hrista da da zivot za otkup greha covecanstva...

Kao sto je zapisano u Rimljanima 5

12 Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše...

15 Ali s darom milosti nije kao s grehom, jer kad s greha jednoga pomreše mnogi, mnogo se većma milost Božja i dar izli izobilno na mnoge, milošću jednoga čoveka, Isusa Hrista.

17 Ako je za greh jednoga, preko njega samoga, zavladala smrt, tim pre će oni koji primaju izobilje milosti i dar pravde vladati u životu preko samoga Isusa Hrista.

18 Zato dakle kao što po grehu jednoga dođe osuđenje na sve ljude, tako isto po delu pravde jednoga dođe na sve ljude opravdanje na život.
19 Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka postaše mnogi grešni, tako će poslušanjem jednoga mnogi postati pravedni.

20 Zakon dođe da se uveća greh, ali gde se uveća greh, tu je još veća milost bila,

21 da bi, kao što zavlada greh na smrt, tako i milost zavlada pravdom na život večni, po Isusu Kristu, Gospodu našemu.

:heart:

Poslednja izmena:
PRVOBITNA BOZJA NAMERA

Biblija kaže da je smrt ’ušla u svet‘, što znači da ljudi nisu trebali umirati.

To što ljudi stare i umiru posljedica je toga što se prvi čovek pobunio protiv Boga.

S druge strane, životinje nisu bile stvorene s mogućnošću da večno žive (1. Mojsijeva 3:21; 4:4; 9:3, 4).

Ljudi su stvoreni drugačije od životinja.

Mi smo viši oblik života od životinja, kao što su anđeli viši oblik života od nas ljudi (Jevrejima 2:7).

Čovek je stvoren ”na sliku Božju“, dok životinje to nisu (1. Mojsijeva 1:27, St).

Osim toga, Adam je, za razliku od životinja, u Bibliji nazvan ’sinom Božjim‘ (Luka 3:38).

Stoga imamo razloga verovati da Bog nije želio da ljudi stare i umiru.

Bog ne umire i zato nije ni svoje sinove stvorio da umiru (Habakuk 1:12;

Rimljanima 8:20, 21
20 Jer stvorenje je podloženo ispraznosti — ne svojom voljom, nego po onome koji ga je podložio — ali je pritom pružena i nada

21 da će i samo stvorenje biti oslobođeno robovanja raspadljivosti i dobiti slavnu slobodu djece Božje

Da bismo bolje razumjeli kako je Bog prvobitno zamislio ljudski život, osvrnimo se na istorijske izveštaje o prvim ljudskim naraštajima.

U to vrijeme ljudi su živjeli po nekoliko stotina godina. Adam je živeo 930 godina.

Nekoliko naraštaja nakon njega Noi se rodio sin Sem, koji je živio 600 godina, i unuk Arfaksad, koji je živio samo 438 godina (1. Mojsijeva 5:5; 11:10-13).

Kasnije se rodio Abraham, koji je živio 175 godina (1. Mojsijeva 25:7). Posljedice greha sve su više uticale na dužinu ljudskog života.

Što su se ljudi više udaljavali od prvobitnog savršenstva, to su kraće živjeli. No čovek je zapravo bio stvoren da živi večno.

Stoga se sasvim logično nameće pitanje: ’Da li Bog još uvek želi da ljudi večno žive na Zemlji?‘

Poslednja izmena:
I meni zao vas.jer nada vam uzaludna.Umesto da zivite zivot,vi mastate o vecnosti,na kraju cete dobiti duplo prazno.
Potpuno pogresan rezon,
Vecni zivot je sada...
Sve dok nema smrti...
To je vecni zivot... zivot koji se nestavlja u beskonacnost...

Ko veruje nista ne gubi nego dobija...
A ko ne veruje gubi...

Poslednja izmena od moderatora:
Gluposti. Ne verujem u Raj i stroga načela propisana Biblijom, tj. ko zna koliko tačnom interpretacijom/prevodom iste.
Ali verujem u večni život, na neki način. Verujem da kada telo umre, poslednji put zatvorimo oči, to nije kraj naše svesti/duše.
Možda se ponovo rodimo, otvorimo oči i počnemo život iznova, bez sećanja na stari. I to je savršen koncept.
Ne verujem u neki izmišljeni Raj ili Pakao u kom smo svi natrpani zauvek. Nije logično.
F u c k, postajem Budista. :lol:
Držim se i Hrišćanskih načela - voli bližnjeg svog. Mislim da je to jedina stvar koja vam je potrebna iz Hrišćanstva.
Nisam religiozan. Paljenje sveća, crkva, slave, običaji, sve mi je to bezveze.
Ako bih se već držao Biblije, iskreniji je Judaizam.
Izavini previdoh tvoj post:)
Kazes "Ali verujem u večni život, na neki način. Verujem da kada telo umre, poslednji put zatvorimo oči, to nije kraj naše svesti/duše.
Tako je...
Mi smo u Bozjem secanju... SMRT nije kraj naseg zivota...
Bog na moze ponovo vratiti u zivot i to se zove vaskrsenje...
Pakao ne postoji... to je crkva izmislila...
Takodje treba se drzati hriscanskih nacela, voleti ljude...

A religiozni obicaji koji se namecu nisu potrebni...
Biblija to ne nalaze..

Ja se drzim Biblijskog hriscanstva..
pozdrav:)

Potpuno pogresan rezon,
Vecni zivot je sada...
Sve dok nema smrti...
To je vecni zivot... zivot koji se nestavlja u beskonacnost...
Za razliku od vas koji ne verujete mi imamo i u buducnosti zivot a vi samo smrt...

Ko veruje nista ne gubi nego dobija...
A ko ne veruje gubi...

Je l?Znaci svi koji veruju,idu u vecnost?
Lepo ti rekoh,al izbrisase,ucini dobro delo,da te svet pamti,i ziveces vecno!Ali tebi samo stalo do sebe,pa di je tu vera?

Izavini previdoh tvoj post:)
Kazes "Ali verujem u večni život, na neki način. Verujem da kada telo umre, poslednji put zatvorimo oči, to nije kraj naše svesti/duše.
Tako je...
Mi smo u Bozjem secanju... SMRT nije kraj naseg zivota...
Bog na moze ponovo vratiti u zivot i to se zove vaskrsenje...
Pakao ne postoji... to je crkva izmislila...
Takodje treba se drzati hriscanskih nacela, voleti ljude...

A religiozni obicaji koji se namecu nisu potrebni...
Biblija to ne nalaze..

Ja se drzim Biblijskog hriscanstva..
pozdrav:)

Извини срећо, али ако верујеш у Свето Писмо, онда би требало да проналазиш ове стихове:

17 Vratiće se u pakao bezbožnici, svi narodi koji zaboravljaju Boga;

23 I u paklu kad beše u mukama, podiže oči svoje i ugleda izdaleka Avraama i Lazara u naručju njegovom,

24 I povikavši reče: Oče Avraame! Smiluj se na me i pošlji mi Lazara neka umoči u vodu vrh od prsta svog, i da mi rashladi jezik; jer se mučim u ovom plamenu.

25 A Avraam reče: Sinko! Opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svom, i Lazar opet zla; a sad se on teši, a ti se mučiš.

26 I preko svega toga postavljena je među nama i vama velika propast, da ovi koji bi hteli odovud k vama preći, ne mogu, niti oni otuda k nama da prelaze.

A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Извини што је латиница, али сам копирао са сајта. Колико ја видим овде се спомиње пакао, огњено језеро, некакав сумпор итд. Црква није измислила пакао, ево га овде, у Библији.

Само још ово да те питам, али без љутње. Да ли припадаш некој секти, рецимо Јеховиним сведоцима?

Bog je rekao mnozite se i napunite Zemlju... a ne prepunite...
Znaci Bog kontrolise to...
Namera je da se Zemlja napuni ljudima sto je i ucinjeno...
Razmnozavanje je u tu svrhu do odredjene mere, a ne vecno...

Naravno da ne večno, jer kao glodari kad se prenasele u nekoj oblasti hrane nestane i populacija se svede na mnogo manju i prihvatljiviju :) Tako ćemo i mi ljudi kad nam broj bude prešao granicu koju priroda dozvoljava pokosiće nas neka prirodna katastrofa u najboljem slučaju, a u najgorem umiraćemo od gladi kao Afrikanci danas samo u mnogo većem stepenu :)
To ti je Bog, pušta smrt da bi ostvario prirodni balans :)

Cim kazes da bi bio zadovoljan nekih 200 300 godina imas dobara stav prema vecnom zivotu...
ali opet kada bi dosao blizu te brojke jos bi ti se zivelo...
Prirodno je da zelimo da zivimo...
Losi uslovi zivota to otezavaju ali opet i to nije razlog da ne zelimo da zivimo...
Razlog za velikom željom za životom u ovom obliku je ljudski strah od nepoznatog, naime nama je drugi oblik postojanja apsolutno stran, jer smo navikli da mislimo da je jedino bivstovanje moguće u ovom obliku u kom ga mi doživljavamo :D I kamen jeste al na drugi način. Život samo predstavlja jedan prirodan koncept bića, od mnogih.
Bog obecava u buducnosti savrsene uslove zivota i tada ce ljude dovasti postepeno do savrsenstva...
Kao savrsena bica moci cem odazivimo vecno...
I to je dobra vest o kojoj je Hrist govorio ljudima...
O uspostavi Bozje vladavine nad celom Zemljom - Bozjeg Kraljevstva...
Pod kojim ce nam Bog omoguciti savrsenstvo i vecnost...
Na Zemlji...

Jel imaš ti neku definiciju savršenstva ili trabunjaš u prazno? :)

Ne sudim ja tebi,vec kazem,ucini dobro delo,nesto po cemu ce te pamtiti,tad bih ti licno skinula kapu i rekla,svaka cast,pravi si vernik!

Da razjasnimo nesto ... pravim vernicima je vazno da u Bozjim ocima cine dobra dela prvenstveno ..jer od njega ocekuju platu i nagradu i na nebesima skupljaju blago svoje umesto na zemlji :manikir:

Kako je isus rekao:

Kada cinis dobro delo ne trubi pred sobom kao sto to cine licimeri ...

Neka nezna tvoja leva ruka sta cini desna ..

etc. :)

Da razjasnimo nesto ... pravim vernicima je vazno da u Bozjim ocima cine dobra dela prvenstveno ..jer od njega ocekuju platu i nagradu i na nebesima skupljaju blago svoje umesto na zemlji :manikir:

Kako je isus rekao:

Kada cinis dobro delo ne trubi pred sobom kao sto to cine licimeri ...

Neka nezna tvoja leva ruka sta cini desna ..

etc. :)
Tako je :ok:

Back