JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
A da se drzite teme?
Tema ti je 'Svrha Života', a Život nema svrhu.
Život JESTE.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A da se drzite teme?
Zivot ima svrhu i o tome se pise na ovoj temiTema ti je 'Svrha Života', a Život nema svrhu.
Život JESTE.
Zivot ima svrhu i o tome se pise na ovoj temi
Brate,Tema ti je 'Svrha Života', a Život nema svrhu.
Život JESTE.
Brate,
Pomaže Bog.
Hristos vaskrese.
Da život nema svrhu / smisao, od njega bi Bog digao ruke, a nije digao. Svaki vernik vidi/oseća/zna da nije. Svemoćnom Tvorcu, Promislitelju i Svedržitelju, svega živoga i neživoga, vidljivog i nevidljivog, ne trebaju besmisleni projekti (koji nemaju smisla).
Naši životi imaju smisla. Itekako. U pripremi za večni život, u toj pripremi je smisao ovog života. Čovek ovde ima pune ruke posla. I nema vremena da dangubi. Svaki tren, i svaku priliku treba da iskoristi kako bi svoju dušu ubelio, svoje srce očistio, i sebe što boljim Bogu prikazao, i tako zaslužio što lepši večni život. To je smisao tj. zadatak čoveku. Zašto deca umiru? Zašto kada su taj i takav smisao tek počela da ispunjavaju? Ako ne postoji ovaj smisao koji sam naveo, na ovo pitanje nema odgovora. Čovek (dete) odlazi na onaj svet, i u večni život, sa onakvom belinom svoje duše koju je u trenutku odlaska imao.
Ali, to nije sve. Pored beline duše, Bog od čoveka želi da vidi kako se odnosi prema Njegovoj tvorevini. Da li indiferentno, da li sinergično (satrudnički) kao saradnik, kao onaj koji Božju volju želi da sprovodi, iz ljubavi prema Bogu i iz ljubavi prema stvorenjima Božjim. Takav čovek, čist i vredan, takav Mu je potreban u tom budućem večnom životu, u večnim nastambama. Zato, neko odlazi ranije a neko kasnije. Ako si s ovim nesaglasan, očekivano je i da ne vidiš smisao ovog života.
Pozdrav Brate, Zbogom, što znači S Bogom.
Pozdrav Brate, Zbogom, što znači S Bogom.
ovo vaspitno popravni proces me podseća na misao koju nekad imam da je život škola ili zatvor za duše. Šta bi bio smisao tog kazneno popravnog doma za duše. Pod 1 da shvatimo koliko smo u stvari mali i beznačajni. Mi smo samo beskrajno male tačkice u beskrajnom okeanu Božije tvorevine. Drugim rečima cilj broj jedan je oslobađanje od sujete koja je izvor svakog greha. Pod 2 mi smo ovde da naučimo da volimo. Dve glavne zapovesti koje Isus daje su voli Boga svim srcem, dušom i umom i voli bližnjeg kao samog sebe. Boga volimo zato što je on naš stvoritelj i dobročinitelj. Bližnje tj. sve ljude, jer svi ljudi su nam bližnji, volimo jer su i oni Božija deca i samim tim naša braća i sestre u Bogu.(Zlo treba da postoji, ono ima svoju ulogu u vaspitno-popravnom procesu ovog života, ali teško onom kroz koga dolazi zlo.)
1. raz-um znaci jedan um http://staznaci.com/raz - raz-mnozavanje/raz-voj znaci da se krece od JEDNE celijeOdakle ti vidiš JEDAN u razuman???
U srpskom jeziku 'raz' uvijek naglašava dijeljenje, cijepanje, čak i kada je riječ o raz-voju radi se o cijepanju i umnožavanju (ćelija recimo)...itd...
Kad si se već zakačio na cijepanje ličnosti onda, sudeći samo po ovoj rečenici (ne znajući tvoju istoriju) već si se iscijepao.... većina gornje rečenice je ispisana na srpskom a onda u istoj rečenici slijedi engleski, ničim izazvan. Zar to ne ukazuje na pocijepanost ličnosti???
(Već 33 godine živim u engleskom govornom području, u Velikoj Britaniji i Australiji, ali ne možeš u mojim pisanjima na srskom forumu pronaći engleske izraze koji su ničim izazvani. Ti si se sav iscijepao i iskompromitovao (kod nas se tokaže, prodao si se) a ovdje govoriš o šizofreniji drugih. Probudi se i prestani da sudiš. Takođe, ne bavi se mojom ličnošću već se bavi mojim komentarima, ako baš hoćeš.
Ja ne sumnjam u tvoje najbolje NAMERE dolaskom na ovaj pdf, ali moram da te ispravim.(Zlo treba da postoji, ono ima svoju ulogu u vaspitno-popravnom procesu ovog života, ali teško onom kroz koga dolazi zlo.)
belief they are divine beings https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_and_schizophreniaPrestani da daješ dijagnoze.
Ostavi se ćorava posla.
Prestani da sudiš, Bog ne sudi.
...
Ja rekoh (a ti još ne možeš to smjestiti u svoju glavu), da je razum, tačnije intelekt, ono što se u hrišćanstvu smatra 'đavolom'.
Dakle, ne samo tvoj razum već razum svih ljudi kada je korišćen bez Savjesti je 'đavo'. A ti sad opet o tebi-đavolu.
Au bas si kvaran, a ja se bas potrudio da zvucim elokventno, da me vise ne prozivaju za neznanjePogubili ste se u mudroseranju
Ja ne sumnjam u tvoje najbolje NAMERE dolaskom na ovaj pdf, ali moram da te ispravim.
Parafraza je za sablazni, a ne za zlo, da one trebaju da dodju, ali tesko onome s koga dolaze, od koga dolaze, tj. ko sablaznjava.
Za tren da se vratimo na ovoga sa ehngl. gov. porducja. koji tvrdi da smisao zivota ne postoji. Elem, ti si krenuo pogresnim putem da mu dokazujes, recima da zlo treba da postoji. NE TREBA, objasnjenje sledi...
U cemu se razlikuju zlo i sablazni?
Sablazni su nesto neopipljivo, uzrokuju bolestan strah, a u stvarnosti ne postoje[vraticemo se na primere].
A zlo i te kako postoji, ljudi cine zlo jedni drugima, i svi smo svesni toga. Ne trebamo to da dokazujemo.
Zasto je onda Hristos rekao da trebaju sablazni da dodju, ali tesko onome s koga dolaze?
Zasto nije rekao da treba JOS zla da dodje, pored onog koje vec postoji?
Zar nije odgovor logican, zar nije ocigledno? Sablazni ne mogu nikakvu stetu, nikakvu patnju, nikakvu pogibao da donesu, ali pokazuju zlu nameru onih sa kojih dolaze. Zlo ne treba da postoji, ne trebamo da se ubijamo, a sablaznjivace cemo da udesimo u nasem duhovnom ratu koji nije s krvlju i telom ... treba da dodju, i vec su dosli.
Ziv bio, bogomoljce. Satiranje zlih NAMERA je nas posao, Hristos ih je definisao kao sablazni, covek ih je tek pomislio, ali nije ni stigao da ih sprovede u delo, zapravo nedelo.
EAu bas si kvaran, a ja se bas potrudio da zvucim elokventno, da me vise ne prozivaju za neznanje.
Jos samo da se ukljuci "telal" i Mita Prizrenlija, ja odmah silazim sa krova i odoh u gore da sacekam kraj Armagedona.E
Dok sam kucao nije bio tvoj post viđen.
Nego ova dva bećara, jedan sveznajući a drugi JESTE.![]()
E to je svrha, sačekati armagedon, pa će vidimo za posleJos samo da se ukljuci "telal" i Mita Prizrenlija, ja odmah silazim sa krova i odoh u gore da sacekam kraj Armagedona.
Još malo, strpi seKoliko cemo jos cekati ?

je l' vidis kako izokreces? 1.put, 2. istina, pa tek pod 3. zivot, tako je Hristos rekao.Brate, da li se sjećaš gdje u Bibliji Isus kaže: "Ja sam Život, Istina i Put!" ?
E dobar siMa eto ga iza ugla samo što nije![]()