jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
Mlatis drugariceBozje Kraljevstvo je Bozja vldavina na nebu i nad celom Zemljom, tako da svi poslusni ljudi na Zemlji imace udeo u njemu...
kao i oni na nebu njih 144 000 koji vladaju sa hristom na nebu...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mlatis drugariceBozje Kraljevstvo je Bozja vldavina na nebu i nad celom Zemljom, tako da svi poslusni ljudi na Zemlji imace udeo u njemu...

Ti ne razumes... Adam jes tvoren kao savrsen i to je cinjenica.Moze covek da bude i jedno i drugo. zavisi u kom kontekstu govorimo, ako govorimo o coveku kao bicu ili jos bolje Adamu onda je on savrsen bez mane.
Ali ako govorimo o Adamu koji treba da nasledi carstvo Bozije telom koje je imao onda nije savrsen.
Razumes sada?
e ovo moram da kazem da si dobro objasnio bokijuNe govori o savrsenom Adamovom telu pre pada u greh nego o telu posle pada u greh. Pa vidi logiku: Greh se pojavio u jednom momentu. Sta je bilo pre tog momenta? Bilo je savrsenstvo. Sta ce biti posle greha, kada greh bude unisten? Opet ce biti to isto savrsenstvo.
Tako jednostavno.
Bozje Kraljevstvo je Bozja vldavina na nebu i nad celom Zemljom, tako da svi poslusni ljudi na Zemlji imace udeo u njemu...
Bez stihova? Teskosve Biblijski![]()

hvala drugaricee ovo moram da kazem da si dobro objasnio bokiju![]()
Koliko sam samo puta naveo da je telo koje cemo naslediti i koje je i Hristos nasledio slavno, proslavljeno telo, bez mane i greha, savrseno telo. Da li to zvuci kao osakaceno? Ili hoces da kazes da ako telo ima kosti da to znaci da je osakaceno?
Adam je imao to telo o kojem govorim. Nebesko Pavle kaze jer idemo na nebo uskoro. Jel' Adam bio na nebu pa da se kaze za njega da je imao nebesko telo?Ne budi smesan
Kod:1. Korincanima 15,35 Ali će vam reći ko: kako će ustati mrtvi? i u kakom će tijelu doći? 1. Korincanima 15,36 Bezumniče! to što siješ neće oživljeti ako ne umre. 1. Korincanima 15,37 I što siješ ne siješ tijelo koje će biti, nego golo zrno, bilo pšenično ili drugo kako. 1. Korincanima 15,38 A Bog mu daje tijelo kako hoće, i svakom sjemenu svoje tijelo. 1. Korincanima 15,39 Nije svako tijelo jedno tijelo, nego je drugo tijelo čovječije, a drugo skotsko, a drugo riblje, a drugo ptičije. 1. Korincanima 15,40 I imaju tjelesa nebeska i tjelesa zemaljska: ali je druga slava nebeskima, a druga zemaljskima. 1. Korincanima 15,41 Druga je slava suncu, a druga slava mjesecu, i druga slava zvijezdama; jer se zvijezda od zvijezde razlikuje u slavi. 1. Korincanima 15,42 Tako i vaskrsenije mrtvijeh: sije se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost; 1. Korincanima 15,43 Sije se u sramoti, a ustaje u slavi; sije se u slabosti, a ustaje u sili; 1. Korincanima 15,44 Sije se tijelo tjelesno, a ustaje tijelo duhovno. Ima tijelo tjelesno, i ima tijelo duhovno. 1. Korincanima 15,45 Tako je i pisano: prvi čovjek Adam postade u tjelesnom životu, a pošljednji Adam u duhu koji oživljuje. 1. Korincanima 15,46 Ali duhovno tijelo nije prvo, nego tjelesno, pa onda duhovno. 1. Korincanima 15,47 Prvi je čovjek od zemlje, zemljan; drugi je čovjek Gospod s neba. 1. Korincanima 15,48 Kakav je zemljani taki su i zemljani; i kakav je nebeski taki su i nebeski. 1. Korincanima 15,49 I kako nosimo obličje zemljanoga tako ćemo nositi i obličje nebeskoga.
Vrt nije unisten potopom, naravno. Jer je to savrseno delo Bozije. Raj. Da je Bog dozvolio da bude unisten Potopom ne znam zasto bi onda isterao Adama i Evu napolje? Kakve veze ima ako nema razlike? Ne bi ih nigde terao ako nema razlike.
Nego je Edemski vrt uzet na nebo i tamo se cuva. I Adam i Eva ce se vratiti u taj isti Edemski vrt odakle su i isterani bili posle pada u greh. Jer ih je Isus otkupio. I opet: vracanje na pocetak.
Na neki nacin bi se moglo reci da mi ovde danas samo gubio vreme jer cemo posle opet biti na pocetku. Ali ipak nije tako. Jer ovo je udzbenik vasione. Citav beskrajan svemir posmatra sta se ovde dogadja i sagledava posledice greha.
Upravo zato se vise nikad greh nece pojaviti u svemiru.
Tako je. Bice ono sto pise:Videcemo sta ce biti, valjda treba i zemlja da se preobrazi.
Otkrivenje 21,1 I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Vidi, ajde da skratim pricu.
Zasto je Isus zabranio zenama da ga dotaknu,kada im se javio, a kasnije dozvolio da toma opipa njegove rane.
Sta je tu tajna oko tela?
evo sad ce sad ce...Bez stihova? Tesko
hvala drugarice![]()
Pa ako procitas te stihove videces zasto. Sam Isus kaze zasto. Nadji stihove i procitaj. Citiraj ih. Pa ces videti zasto.
Bog je kao sto svi znamo iz Biblije, stvorio zemlju i sve u njoj, pa i Edemski vrt koji cak ima i svoje mesto jer ga bog opisuje gde se nalazi,tako da je bio na zemlji zar ne? Adam je stvoren od iste te zemlje i naravno bio telesan od ilovace, podoban da zivi na toj istoj zemlji i vrtu gde je smesten.
Ali Carstvo bozije nije od ovoga sveta kako kaze Isus a i Apostoli, pa naravno da za takvo carstvo treba i drugacije telo, recimo duhovno.
Logicno zar ne?
Zato apostol i kaze ovo sto sam, naveo
1. Коринћанима, глава 15
45. Тако је и писано: Први човек Адам постаде у телесном животу, а последњи Адам у духу који оживљује.
46. Али духовно тело није прво, него телесно, па онда духовно.
47. Први је човек од земље, земљан; други је човек Господ с неба.
48. Какав је земљани такви су и земљани; и какав је небески такви су и небески.
49. И како носимо обличје земљаног тако ћемо носити и обличје небеског.
Dakle sustina moga izlaganja do sada je bila da je Adam po svom zemaljskom telu bio raspadljiv a samim tim nebodoban za carstvo Bozije jer krv i telo ne mogu da naslede neraspadljivost,ali da je postovao zapovest on bi tu osobinu kasnije stekao i postao savrsen.

Citao sam ja,ali zasto im nije dozvolio, jer se uzneo ocu tek posle 40 dana ako me secanje ne vara?
Bog ce je ocistiti od zla u Armagedonu...Videcemo sta ce biti, valjda treba i zemlja da se preobrazi.
Bog ce je ocistiti od zla u Armagedonu...
tako vi tumacite...Bog ce je ocistiti od zla teko posle milenijuma na nebu.
Naravno,ja to i govorim.polikarp;20827108]Bio je telesan u smislu sastava njegovog tela, isto kao i Isus dok je bio na Zemlji, isto kao i mi, ali je imao duhovne potrebe koje je mogao ostvariti da se držao Boga. On je mogao biti duhovna osoba u smislu svojih osobina, načina razmišljanja, ponašanja i ispunjenja svrhe svog života.
Tacno je i ovo, ali ne bi ziveo vecno po sastavu tela nego po blagodati Bozijom.Taj život je trebao trajati večno 1.Moj.:2:17- ...jer onog dana kada budeš jeo s njega, sigurno ćeš umreti’’.
Znači, da nije prekršio Božju zapovest i danas bi bio živ, a mi nebismo bili smrtni.
Jedini način da umre i izgubi život jeste da se odvoji od Boga, tj da zgreši.
Na žalost, to se i desilo.
To sto ne traje vecno je zato sto regeneracija celija opada.Telo može biti sastavljeno od krvi i mesa a opet trajati večno. Poznata je moć regeneracije ćelija. Sada je to nemoguće u potpunosti, zbog nesavršenstva.
Pavle je bio pomazanik. On je imao nebesku nadu. Ako ti imaš nebesku nadu, i spadaš u 144000 onda da te razumem...
..’’.Većina ljudi će živeti večno na Zemlji Ps. 37:29:,, pravednici će posedovati Zemlju, i zauvek će na njoj živeti’’ uporediti sa -Ot. 21:4:,, on će obrisati svaku suzu s njihovih očiju, i smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni bola više neće biti...
Jel ti tesko da nadjes pa citiras?
Bog ce je ocistiti od zla u Armagedonu...
Zlo na Zemlji... jel znas sta je djubre?Koga?
Zar je zemlja zla?
Zar ne rekoste da je sve dobro i savrseno?

Bio je telesan u smislu sastava njegovog tela, isto kao i Isus dok je bio na Zemlji, isto kao i mi, ali je imao duhovne potrebe koje je mogao ostvariti da se držao Boga. On je mogao biti duhovna osoba u smislu svojih osobina, načina razmišljanja, ponašanja i ispunjenja svrhe svog života.
Taj život je trebao trajati večno 1.Moj.:2:17- ...jer onog dana kada budeš jeo s njega, sigurno ćeš umreti’’.
Znači, da nije prekršio Božju zapovest i danas bi bio živ, a mi nebismo bili smrtni.
Jedini način da umre i izgubi život jeste da se odvoji od Boga, tj da zgreši.
Na žalost, to se i desilo.
Telo može biti sastavljeno od krvi i mesa a opet trajati večno. Poznata je moć regeneracije ćelija. Sada je to nemoguće u potpunosti, zbog nesavršenstva.
Pavle je bio pomazanik. On je imao nebesku nadu. Ako ti imaš nebesku nadu, i spadaš u 144000 onda da te razumem...
Većina ljudi će živeti večno na Zemlji Ps. 37:29:,, pravednici će posedovati Zemlju, i zauvek će na njoj živeti’’ uporediti sa -Ot. 21:4:,, on će obrisati svaku suzu s njihovih očiju, i smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni bola više neće biti.....’’.
![]()