Večan život?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
suncica73:
A da li neko zna tu tajnu?

8)

Svakako da zna. Tajnu vecnog zivota zna onaj ko je "...ljudima u srce misao o vecnosti stavio."

Zasto inace ljudi govore o vecnom zivotu? Zato sto u dubini svog bica razumeju da nesto nije uredu- nije normalno da covek umire! To je nesto sto je neprihvatljivo razumnoj osobi. Cinjenica je da trenutno umiremo, ali je to stravicna cinjenica, osecanja koja se ne daju objasniti. Pomisao da cemo jednoga dana nestati sa lica zemlje i da nas vise nikada nece biti-neopisivo grozno! Zar je to normalno? Naravno da nije normalno. Mora da postoji pravi zivot. Ja sam cvrsto uveren u to!

:wink:

[quote="HektorIdi tamo pa se druzi sa Hitlerom i Staljinom,ako je to tvoja ekipa...
Doduse bice vam toliko vruce da vam nece biti do druzenja...[/quote]
A Alister Crowley, Manson, Jimmi Page?
Da ne pominjem ostale "proklete od crkve"... :lol:
Bice tamo veselo...

suncica73:
Den:
zainteresovana:
Verovanje u nešto - onda sebi dokažemo da ćemo večito živeti. :D

:D

Hitler je verovao u "Hiljadugodisnji Rajh" ali je nestao sa lica zemlje pre 60 godina. Nema vecnog zivota bez onoga ko zna tajnu vecnog zivota!

A da li neko zna tu tajnu?

Mislim da cemo jedino u slucaju,da ako se neko nama jako blizak nadje izmedju zivota i smrti,pomisliti i moliti za VECNI ZIVOT i nece nam tad biti ni smesno,ni cudno,niti cemo razmisljati o posledicama svega toga..
Ta tajna zaokuplja ljudsku misao od pocetka.Kroz vekove je bilo mnogo svedoka te tajne kao i neprijatelja Prometejovih.Dakle tajna je otkrivena i mnogo je svedoka iste ali ima i mnogo neprijatelja kojima nije u interesu da je ljudi saznaju.Oni nalaze svoje saradnike u neosvescenim ljudima koji revnosno delaju protiv.

zainteresovana:
@Den, 23,24. 04.
Preveliki si skeptik. :?

'Svemogućstvo svetom tajnom šapti
samo duši plamena poete'
Njegoš, Luča mikrokozma (II 169-170).

Ja sam preveliki skeptik????????????? :? :? :?
Ja sve vreme govorim o vecnom zivotu-o pravom zivotu i to tebi lici na skepticizam? Bice da si me zamenila s nekom drugom osobom!?

Tuzni_patak:
Nek postoji , da vam bude lakše da propustite ovaj konačni koji imate....

Izvini ali nije ti neka logika….
Ako neko veruje u vecni zivot, a sto je realnost, jer ZIVOT jeste VECAN, on vec sada zivi srecno jer zna pravu svrhu zivota i ne propusta nista dobro…samo lose …..a sad to sto su mnogi zavoleli lose tj zlo i zbog toga nisu spremni da prihvate vecnost …to je drugi problem….
Pre bih rekla da oni koji sada odbijaju vecni zivot se SADA tese ko zna sve cime i zarad trenutnog “uzitka” zanju uzasne posledice……vec sada pre ili kasnije…… Jer naravno sve ima svoju cenu…..
Svako ima izbor…..da bira zlo ili dobro...tj SMRT ili ZIVOT(vecni)....

Tanja 8)

Osećaš ti bolje zašto sam ja gore navedeno rekao...

Da ne ispadne da je život na zemlji samo takoreći izgubljeno vreme i uvod za "večni život".

I za razliku od drugih ne vidim zašto pravedan život i život u skladu sa verovanjem u "večni život" isključuje hedonizam tj. zadovoljstvo i činjenje zadovoljstva. (ovde sumnjam da je definicija kriva za ovu moju izjavu)

8)

zar hedonizam ne podrazumeva zadovoljstva van okvira dobroga...ili cesto hedonizam ukljiucuje i cinjenje greha...
Naravno da zadovoljstvo samo po sebi nije neispravno ali u ispravnim okvirima...

Ocigledno da je razmisljanje o vecnom zivotu ovde na zemlji u savrsenim uslovima normalnije i u skladu s nasim (ljudskim) razmisljanjima nego sumorne i strasne misli o smrti i umiranju.
Na samu pomisao o zivotu bez smrti u savrsenom telu i sa savrsenim umom svaku razumnu osobu preplave radosna osecanja, osecanja zadovoljstva i duboka ceznja za zivotom bez smrti. To su prava, normalna osecanja.
Nasuprot prethodnim osecanjima, smrt, umiranje, bolest, svrsetak zivota izaziva u svima nama neprijatna i sumorna osecanja straha, depresije, tuge, bespomocnosti. Osecanja koja nisu i ne trebaju da budu deo ljudske prirode iz prostog razloga sto izazivaju nelagodnost i neprijatnost.

Dakle ispravno je verovati u zivot a ne u smrt!

Dakle ispravno je verovati u zivot a ne u smrt!

:wink:[/quote]

Prirodno,normalno stanje ovog sveta nije život,( bar ne onako kako ga ti zamišljaš), već smrt,entropija, mirovanje,i to će ti reći svako onaj ko se bavi naukom.Zato je nauci,(fizici,ja nisam fizičar),život naučno neobjašnjiv,zato se ono što stoji iza nauke ili uma,razuma zove METAFIZIKA.Ne radi se tu samo o čoveku i teorijama o njegovom postanku,nego i o najprimitivnijem obliku života,npr. bakteriji- ona je živa ne raspada se.
Zato je smrt,ova ovde,telesna,prirodno stanje.
Osim toga,ono što dugujemo smrti je ograničavanje života.Ako ta granica ne bi postojala,bilo bi svejedno kako žemo oblikovati ovaj život,jer ako bi ovaj,sada,tu ŽIVOT bio večan on bi se poništio,kao što se i zadovoljstvo poništava,ako je večno.Svako zadovoljstvo Žudi za večnošću,ali večnost je njegova smrt,a to isto važi za život.I zato ukoliko smrt ne bi postojala,morala bi se izmisliti,kako se ne bi vodio besmrtno dosadan život koji bi se sastojao u tome da se život bez KRAJA odugovlači.

Tu se krije naša nesreća;
Smrt (krajnja, definitivna) je užasna, nepojmljiva i zastrašujuća, a dovoljno je da čovek samo malo razmišlja o njoj i da se užasne :cry:
Večni život (u bilo kom obliku) se čini kao večna agonija kojoj čovek nije dorastao, osim toga - zaista, da nema nesreće ne bismo cenili sreću, da nema smrti - ne bismo cenili život.
Ispada da je naše neznanje naša nagrada :?:
Ili uteha :(

Lexa:
Tu se krije naša nesreća;
Smrt (krajnja, definitivna) je užasna, nepojmljiva i zastrašujuća, a dovoljno je da čovek samo malo razmišlja o njoj i da se užasne :cry:
:lol:
Ne dušo,pogrešno,i dok god tako budeš osećala,(ne mislila),bićeš nesrećna,moja i tvoja usamljenost(jer zato smo između ostalog ovde),nije slučajna,sve se dešava sa promišlju,I ZAŠTO želiš znati što nikom od nas nije dostupno?A da pri tom ne tragaš za smislom,nego za potvrđivanjem sebe,Da ponovim nešto što sam pre 2 meseca pisao,pre,nego što sam se odjavio:"SAMO RACIONALNE STVARI MOGU SE LOGIKOM OBJASNITI":

zt:
...I ZAŠTO želiš znati što nikom od nas nije dostupno?...
Prosto, jer je u prirodi ljudskog bića dominantna i RADOZNALOST, želja da se otkrije neotkriveno, sazna nepoznato, shvati neshvatljivo... Boriti se protiv toga znači boriti se sa prirodom sopstvenog bića, boriti se sa nečim što te označava kao "homo-sapiensa", ono što jesi, čak i Crkva počinje da menja mišljenje u vezi sa tim.
Uostalom, osvrni se na prošlost: Prilično nam dobro ide taj posao?
Ko bi rekao, pra 300-400 godina da će svet izgledati ovako i da ćemo razgovarati sa ljudima pomoću raznih vrsta "sokoćala"?

Lexa:
zt:
...I ZAŠTO želiš znati što nikom od nas nije dostupno?...
Prosto, jer je u prirodi ljudskog bića dominantna i RADOZNALOST, želja da se otkrije neotkriveno, sazna nepoznato, shvati neshvatljivo... Boriti se protiv toga znači boriti se sa prirodom sopstvenog bića, boriti se sa nečim što te označava kao "homo-sapiensa", ono što jesi, čak i Crkva počinje da menja mišljenje u vezi sa tim.
Uostalom, osvrni se na prošlost: Prilično nam dobro ide taj posao?
Ko bi rekao, pra 300-400 godina da će svet izgledati ovako i da ćemo razgovarati sa ljudima pomoću raznih vrsta "sokoćala"?
Postoji jedan tajanstven svet,svet velikih Mistika,gde je moguce razgovarati i bez "sokocala"...
Radoznalost nije put u taj svet.

Back