Večan život?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li ti je poznato ucenje o reinkarnaciji i njen put do "spasenja"-sve je nevidjeno lako-i svi ce jednog dana-ma sta radili-doci u blazenstvo=raj reinkarnacije=nirvanu=unistenje licnosti !=samoubistvo !

izvini ,,ne shvatas ,, samo sam protiv toga da iznosis tudje misljenje kao ispomoc da bi se izrazio u nedostatku svojih reci ,, mogla sam reci ,,protiv citata ,,
samo momenat ,,ti sebe smatras nadleznim za nivo ili jok ,,, cim sebe postavis na tu visinu ,, gubis moc rasudjivanja ,, yebi ga spusti malo ,,osim izvinte ako nisi bogom dan ko pokojni papa koji evo sada objavljuju da covek lecio rak ,, sad svetac :roll: ,,,

avesic:
izvini ,,ne shvatas ,, samo sam protiv toga da iznosis tudje misljenje kao ispomoc da bi se izrazio u nedostatku svojih reci ,, mogla sam reci ,,protiv citata ,,
samo momenat ,,ti sebe smatras nadleznim za nivo ili jok ,,, cim sebe postavis na tu visinu ,, gubis moc rasudjivanja ,, yebi ga spusti malo ,,osim izvinte ako nisi bogom dan ko pokojni papa koji evo sada objavljuju da covek lecio rak ,, sad svetac :roll: ,,,
Nauci da se izrazavas !

Hektor:
avesic:
Nauci da se izrazavas !

ma super si ,,,ovo je preslo u nivo kokošarnik ,,, aj pozdrav

Hektor:
Da li ti je poznato ucenje o reinkarnaciji i njen put do "spasenja"-sve je nevidjeno lako-i svi ce jednog dana-ma sta radili-doci u blazenstvo=raj reinkarnacije=nirvanu=unistenje licnosti !=samoubistvo !
Da ti pravo kažem nije mi poznato, pa ću da ti verujem. Ali nije to razlog mog izbora.
Pisala sam da je večnost zastrašujuća, u bilo kom obliku. Ali, o tom nekom drugom prilikom. Sad moram da idem :wink:

Lexa:
Hektor:
Da ti pravo kažem nije mi poznato, pa ću da ti verujem. Ali nije to razlog mog izbora.
Pisala sam da je večnost zastrašujuća, u bilo kom obliku. Ali, o tom nekom drugom prilikom. Sad moram da idem :wink:
Vecnost je zastrasujuca u OVOM obliku gde postoji Zlo uporedo sa Dobrim.Medjutim govorim o NOVOM nacinu zivota gde zla nece biti,bice izolovano i prepusteno sebi,pricam o Carstvu Ljubavi i Dobrote u koje ne samo da Verujem,vec sada POUZDANO ZNAM !Carstvo o kome govorim pocinje vec ovde,i kad Covek REALNO OSETI I ZIVI DOBROTU I LJUBAV U SVOME SRCU,onda vise ni u sta ne sumnja vec realno iz iskustva POZNAJE.Jedino sto se to Znanje NE MOZE preneti ,vec svako mora proci tim putem samostalno,AKO ZELI ! GOVORIM O ONOME STO ZNAM !Nekad sam VEROVAO a sada ZNAM !

Ma pricas ti svasta, idi bre... :D :D

Voleo bih da pozivim nekih 1000 godina, taman da procitam sve sto em interesuje, uradim sve sto hocu, napravim neka sranja i tako to...mada bi mi vise odgovarao "dan mrmota" koji bi trajao upola toliko, ali sa periodom ponavljanja od mesec dana (da ipak mogu da obidjem zemlju...), pa onda jos 500 godina kontinualno da mogu da isprobavam u praksi razne zezalice, npr vestacke satelite, razne generatore za svasta i tako to :) ...ebiga /me je ipak ludi genije :)

E da. Cisto da se razumemo, da tih 1000 godina budem starosti do max 40 godina. ebes zivot bez potencije...

Peruzzi:
Ma pricas ti svasta, idi bre... :D :D

Voleo bih da pozivim nekih 1000 godina, taman da procitam sve sto em interesuje, uradim sve sto hocu, napravim neka * i tako to...mada bi mi vise odgovarao "dan mrmota" koji bi trajao upola toliko, ali sa periodom ponavljanja od mesec dana (da ipak mogu da obidjem zemlju...), pa onda jos 500 godina kontinualno da mogu da isprobavam u praksi razne zezalice, npr vestacke satelite, razne generatore za svasta i tako to :) ...ebiga /me je ipak ludi genije :)

E da. Cisto da se razumemo, da tih 1000 godina budem starosti do max 40 godina. ebes zivot bez potencije...
Peruzzi ovo sto si napisao svedoci da si nemocan=impotentan duhovno.Idi i budi mrmot,ja cu biti : Covek !

Lexa:
Uopšte ne sumnjam da je samo pitanje vremena (izuzetno dugog, doduše) kada će ljudi otkriti tajnu večnog života. Neće to biti, čak, ni neka velika senzacija, desiće se postepeno.

:D

Covek ne moze da pronikne u tajnu zivota, jos manje u tajnu vecnog zivota! Tek sada je otkrio i jos uvek otkriva velicanstvenost celije i fasciniran je funkcijama i slozenoscu iste!

Sta mislis kada bi TV "rekao" svom tvorcu :"Jednog dana cu ja sam sebe da konstruisem i sklopim! Samo je pitanje vremena."?

Totalna besmislica, zar ne?

STAJIC:
Lexa:
Uopšte ne sumnjam da je samo pitanje vremena (izuzetno dugog, doduše) kada će ljudi otkriti tajnu večnog života. Neće to biti, čak, ni neka velika senzacija, desiće se postepeno.

Covek ne moze da pronikne u tajnu zivota, jos manje u tajnu vecnog zivota! Tek sada je otkrio i jos uvek otkriva velicanstvenost celije i fasciniran je funkcijama i slozenoscu iste!

Sta mislis kada bi TV "rekao" svom tvorcu :"Jednog dana cu ja sam sebe da konstruisem i sklopim! Samo je pitanje vremena."?

Totalna besmislica, zar ne?

a može biti ,,stajiću ,da se sačuva ovaj tvoj post i da se naredne generacije smeju ,,u fazonu ,,,od kakvih klipana smo mi nastali ,,,,
ne svidja mi se tvoje uporedjenje ,,,tv -nije covek ,,,covek nije bog ,, ma ipak treba imati malo smisla za preneseno znacenje

Uh, uh, katastrofa, ako smo poceli sebe da poredimo sa masinama. MAtrix. Covece, tebi je dato da mislis i spoznajes sebe.
Kakogod, da se vratimo na osnovnu temu. Lexa pomenu da ce ljudi u buducnosti pronaci nacin da zive vecno. U vecni zivot u tom smislu apsolutno ne verujem. Ono o cemu razmisljam vec dugo je sta bi ustvari bila razlika izmedju postojanja i zivota? Zivot je ovo sto zivimo svaki dan, to sasvim dobro poznajemo svi zar ne? Malo sta jos moze da nas iznenadi, zatrpani smo iskustvima.
Sto se tice postojanja, u njegovu vecnost bih mogla da poverujem. U nekom drugom svetu, drugoj dimenziji. DAkle ne osporavam beskonacnost.
Sada sam samu sebe zbunila. Opet.
Jel ima neko ideju?

Back