Ватикански антисрпски пројекат

Поздрав свима.

Нов сам на форуму. Искрено не знам да ли је ова тема већ отварана, јер не могу листати све. Ако јесте, препоручујем да не бришете ову тему, јер је веома едукативна и корисна. По самом наслову можете закључити да се ради о ватиканском антисрпском пројекту, односно о стварању лажне хрватске нације покатоличавањем (унијаћењем) српског становништва. Наравно, овом темом немам за циљ да омаловажавам данашње Хрвате, већ имам циљ приказати чињенице, чијим се прикривањем само прави гора ситуација.

Прилажем текст који сам узео са разних сајтова, мало сам га сређивао, убацивао нека своја мишљења... Све у свему, одличан текст!

Хрватска нација створена је од Срба римокатолика под утицајем Ватикана. Данашњи “хрватски народ” је вјештачка креација Римокатоличке цркве, унапред замишљена као инструмент једног злочиначког пројекта, утемељеног на тежњи да се српски народ уништи унијаћењем, покатоличавањем или потпуном физичком ликвидацијом, како више не би представљао препреку даљем ватиканском продирању на источноевропске просторе, па и даље до Црног мора. Невјероватно је, да најбројнији народ на Балкану (српски народ), доживи такве губитке и депресије у земљама гдје је био најбројнији и најдржавотворнији.

Срби су у 20. вијеку изгубили: Јужну Србију, Далмацију, Херцеговину, Скадар, најсрпскији град 19. века – Дубровник, дјелове Горског Котара, Западну Босну, Лику, Кордун, Банију, Западну и Источну Славонију, Барању, Црну Гору, Косово и Метохију. Историјска је загонетка, како су Хрвати после активног учешћа на страни поражених сила, у два свјетска крвава рата, успјели сјести за заједнички сто са побједницима и оба пута проширити своју власт на туђим територијама? То је изузетно политичко умеће, које се могло остварити само уз југословенство краља Александра и касније уз антисрпску политичко - државничку и комунистичко - диктаторску позицију Хрвата, Јосипа Броза. Али нису само то губици српског народа. Са губитком територија и природних богатстава нестајао је и српски народ. Синхронизовано, разноврсно и снажно радило се у српским етничким просторима западног Балкана на свепрожимајућем похрваћењу Срба, нарочито од половине 19. вијека и незаустављиво кроз цио 20. век. Зашто се толико скрива од јавности попис становништва у Далмацији, аустријског статистичара др Адолфа Фикера, по којем је у Далмацији 1857. године живјело 88,92% Срба (католика, православаца и мухамеданаца), 10,84% Италијана и 0,24 Арнаута. Из пописа становништва у Аустрији, односно Аустроугарској и то из: 1850., 1860., 1870., 1880., 1890., 1900., и последњег пописа из 1910. се необориво увиђа да је постојала српска етничка већинска процентуална заступљеност у становништву покрајина у саставу данашње Републике Хрватске: Славонији, Малој Влашкој (Малој Србији), Банији, Кордуну, Лици, Горском Котару, Равним Котарима, Далмацији, Дубровнику, Боки Которској и, чак, у Истри!

Без икаквих доказа, величала се “стара Хрватска” и постепено “стварали” тзв. Хрвати као римокатоличка нација, иако о њима нема оригиналних докумената ни података о њиховом постојању у историји. О Хрватима нема оригиналних података ни у једном архиву чије постојање је старије и од тзв. “старе Хрватске из периода хрватске народне династије”, односно из времена прије њеног потчињавања од стране Мађара – ни у архиву Ватикана, ни Венеције, ни Милана, ни Фиренце, ни Граца, ни Беча, ни Цариграда... нигдје, већ у тзв. “преписима са старијих несачуваних оригинала”, чиме је настала само “историјска Хрватска у препису”.

Хрватска нација формирана је од неколико српских елемената, а један од њих је и језик, који су усвојили од Вука Караџића. Језик је мјерило једног народа, а Хрвати су, да би били народ, узели српски језик и "унаказили" га. Превара је одиграна када је Људевит Гај "насанкао" Вука Караџића и под окриље нашег језика убацио кајкавски изговор. Од тада Хрвати говоре српским језиком, иако га само кваре и праве га накарадним, па се из тога може слободно закључити да причају накарадним српским језиком. Људевит Гај, Њемац поријеклом, отворено каже да су Хрвати присвојили српски језик за свој. Италија, после Другог свјетског рата је била приморана да , на име ратне штете уступи Југославији Истру, Задар и "отоке". Зашто се и сада избјегавају истине? Зашто и после непоправљивих година и вјекова не смијемо знати истину? Да су историјске чињенице темељито његоване, а не скриване, од Херцеговаца, Далматинаца, Дубровчана и осталих на Балкану, можда и не би било рата унутар исте крви! Хрвати су, нажалост, најефикасније ватиканско средство за уништење српског народа.

Ovo je totalna glupost i ovo može napisati samo netko tko je jako zadojen mržnjom...

Bizantski car Konstantin VII Porfirogenet napisao je djelo: "De Administrando Imperio" (skraćeno DAI) prevedeno na hrvatski "O upravljanju carstvom" i tamo piše ovo:

Glava trideset i prva

O HRVATIMA I ZEMLJI U KOJOJ SADA STANUJU

Hrvati, koji sada žive u predjelu Dalmacije jesu potomci nekrštenih Hrvata, također nazvanih »bijeli«, koji žive iza Turaka (Tourkias), i u susjedstvu Franačke, a za slavenske susjede imaju nekrštene Srbe. »Hrvati«, na slavenskom jeziku znači: »oni koji imaju mnogo zemljišta«. Ti su isti Hrvati došli zatražiti zaštitu kod Heraklija, imperatora Bizantinaca, prije nego su Srbi zatražili zaštitu tog istog imperatora Heraklija, i to u vrijeme kad su Avari potukli i istjerali iz tih krajeva Rimljane koje je imperator Dioklecijan doveo iz Rima u ove zemlje i tamo naselio, i koji su bili nazvani »Rimljani« (ROMANCI) zbog toga što su bili preseljeni iz Rima u te krajeve, ja mislim na one koji su sada nazvani Hrvatska i Srbija. Ovi su isti Rimljani, protjerani od Avara u doba tog istog imperatora Bizantinaca Heraklija, i njihove su zemlje ostale puste. I tako, po zapovijedi imperatora Heraklija, ovi isti Hrvati potukli su i protjerali Avare iz tih zemalja, i sa dozvolom imperatora Heraklija, oni su se naselili u toj istoj zemlji Avara, u kojoj sada stanuju...

Daj se malo informiraj prije nego provališ glupost!

Sandanski, ниси ти мене разумио уопште. Јесам ли ја рекао у овом мом тексту да Хрвати уопште не постоје? Нисам. Хрвати постоје, али то нису ови данашњи Хрвати, данашњи Хрвати су покатоличени Срби. Прави Хрвати се лингвистички називају чакавци, јер говоре чакавским језиком. То је тај прави хрватски језик, који нема никакве везе са данашњим хрватским језиком. Праве Хрвате можеш наћи у Аустрији, тамо су избјегли за вријеме доласка Турака на Балкан. Данашњи хрватски језик је "унакажени" српски језик. Ти мени сад хоћеш да кажеш да Ватикан уопште није покатоличавао Србе? Шта мислиш, да су толику причу измислили Срби? Немој молим те... Имаш доста књига на ту тему, ја ти лично могу у инбокс послати нека занимљива штива. На овим просторима постоје Срби православци, Срби римокатолици и Срби муслимани. Док се то не прихвати на овим просторима неће бити мира. Не треба нам "југословенска нација", већ српска, која се састоји из 2 вјере: хришћанске (православне и католичке) и исламске. Не знам зашто је тако чудно прихватити да постоје и Срби друге вјероисповјести? Па постоје и Британци друге вјере, постоје и Французи друге вјере, постоје и Шпанци друге вјере, постоје и Њемци друге вјере, постоје и Руси друге вјере, постоје и Грци друге вјере... Само на Балкану, то није нормално, већ се дијелимо на вјероисповјести. Дакле, долазимо до апсурдног закључка да Срби не могу да буду римокатолици и муслимани, већ само православци, што је погрешно. Нама јесу наметнути римокатоличанство и ислам, али ја лично прихватам данашње људе који носе те вјероисповјести, јер се њихов национални идентитет не мијења без обзира на вјероисповјест. Мораш то да схватиш, и ти и такви слични теби. Ипак је ово затуцани Балкан...

Направићу тему у којој ће јасно писати све о Србима три вјере, односно о Србима православцима, Србима римокатолицима и Србима муслиманима.

Погледај ово што ти је vučko написао: Jesi li ti prošao kroz temu Hrvatski kraljevi?

A koji Srbi molim te??? Jesi li ti siguran da Srbi postoje???

DAI - poglavlje 32:

O Srbima i zemlji u kojoj oni danas stanuju

...Tada se Zaharije uplaši te pobjegne u Hrvatsku, a Bugari su poslali poruku »županima« da oni trebaju doći k njima I primiti Časlava (Tzeesthlabos) za svoga kneza pa prisegom su ih prevarili i odveli čak do prvog sela, odmah svezali te ušli u Srbiju, i uzeli sa sobom sveukupan narod i stare i mlade, i odveli su ih u Bugarsku, a samo neki su pobjegli i otišli u Hrvatsku i zemlja ostade pusta. Zatim, u to vrijeme ti isti Bugari pod Algobotourom uđoše u Hrvatsku ratovati i tamo su oni svi bili pobijeni od Hrvata. Sedam godina kasnije Tzeesthlabos je pobjegao od Bugara sa još četvoricom i ušli su u Srbiju iz Preslava (Presthlabon) i našli su u zemlji ne više nego samo 50 ljudi, bez žena ili djece, koji su preživljavali lovom...

Koji Srbi pitam ja tebe sad??? Znači negdje između 930-te i 940-te godine Srba u Srbiji nema!!! Tj. ima 50 muškaraca BEZ ŽENA I DJECE!!! Shvaćaš li??? Muškarci bez žena ne mogu imati djecu (bar koliko ja znam). ali OK, ovdje su Srbi u pitanju pa je svašta moguće...

Uostalom i sam Car Dušan ima 3/4 bugarske krvi...
http://sr.wikipedia.org/wiki/Стефан_Душан

Па како можеш уопште да тврдиш нешто без података и докумената који то доказују? По тој логици свако се може представљати као познавалац и баљезгати нешто потпуно бесмислено.
pa kako nemam.isti maternji jezik - isti narod. da svi pričamo engleski ili talijanski pa da poverujem da nismo od istih baba i dedova.
niko meni ne mora verovati ako sam ne može isto zaključiti. ima se danas genetika. pa izvolte sami naći svoje rodjake na onoj drugoj strani. košta malo.alli će te barem izbiti jednu gadnu zabludu.

Poslednja izmena:
omega. džaba ti konstanitn. validan je samo ajnhard. on prisustvuje osnivanju bornine "hrvatske". države vazala njegovog cara. i napisao je dosta o tome.

ali ni jednom rečju očevidac ajnhard nije spomenuo ni hrvate ni hrvatsku. a bogami sorabe poprilično puta. rekavši da drže veliki dio riimske dalmacije. ali ni to nije tema ovde.

-tema je zašto je vatikanu nije bilo u intersu da srbi formiraju jedinstvenu naciju, nacionalnu ili pak gradjansku državu?.
-zašto je podržao formiranje hrvatske nacije sastavljene isključivo od katolika i zašto je unutar te iste nacije podržao okupljanje i znatno udaljenih rodova: kajkavaca, čakavaca i štokavaca...
-kakva je uloga katoličkog klera u hrvatskom nacionalizmu?
-koja su nedela i nepravde činjene pravoslavcima?
...itd.

mani se konstantina.

osim ako ne umeš doslovce da napišeš kako on naziva hrvate u svom izvornom spisu.:)

omega. džaba ti konstanitn. validan je samo ajnhard. on prisustvuje osnivanju bornine "hrvatske". države vazala njegovog cara. i napisao je dosta o tome.

ali ni jednom rečju očevidac ajnhard nije spomenuo ni hrvate ni hrvatsku. a bogami sorabe poprilično puta. rekavši da drže veliki dio riimske dalmacije. ali ni to nije tema ovde.

-tema je zašto je vatikanu nije bilo u intersu da srbi formiraju jedinstvenu naciju, nacionalnu ili pak gradjansku državu?.
-zašto je podržao formiranje hrvatske nacije sastavljene isključivo od katolika i zašto je unutar te iste nacije podržao okupljanje i znatno udaljenih rodova: kajkavaca, čakavaca i štokavaca...
-kakva je uloga katoličkog klera u hrvatskom nacionalizmu?
-koja su nedela i nepravde činjene pravoslavcima?
...itd.

mani se konstantina.

osim ako ne umeš doslovce da napišeš kako on naziva hrvate u svom izvornom spisu.:)

Samo Einhard? :eek: Ups, to nisam znao... mam se idem ispovjediti...

Ispovjedam se Bogu svemogućemu, što sagriješhih vrlo mnogo, mišlju, rječju, djelom i propustom. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh... Jel' OK? :mrgreen:

A čuj, dotični (Einhard) je rekao da oni (Sorabi) "drže". E sad što to točno znači mogli bi raspravljati... I Nijemci su u WW2 "držali" največi dio Europe pod svojom kontrolom... A i pitanje je tko su "Sorabi"...

Znači Konstantin je zabranjen, dobro da znam... Može li LPD? Ili je i to zabranjeno? A da, već si rekao, SAMO EINHARD... Shit, moraću opet na ispovjed... :mrgreen:

Hrvate? "Oni koji imaju puno zemlje".... Jooojjjj, opet sam spomenuo Konstantina.... Opet ispovjed... Auuu, i to TREĆI PUT...

Urota!!! :mrgreen:

Не могу да вјерујем да ти мени причаш да је ова прича само у мој глави. Дај да видимо још неког да се укључи у дискусију, па ће ти рећи да ли је или није. Вас двоје који ово оспоравате сте очигледно пропустили неке листове, односно текстове.

Имам доста, али доста, доказа, али ево ти само један (може и још ако хоћеш, али то у инбокс, да не спамујем овдје): Опат пераштански Андрија Змајевић, касније надбискуп барски и плодан писац и пјесник, који је писао и латиницом и ћирилицом и у заносу опјевао немањићке дворе на једном острву пред Перастом, и, при свој својој прозелитској горљивости, био свјестан свог поријекла из покатоличене српске породисе са Његуша, будући у блиским сродничким везама са каснијим патријархом српским, Арсенијем Чарнојевићем (Црнојевићем).
Могу ти послати нешто више о овом Андрији Змајевићу и његовом поријеклу, и не само његовом, ихааа, имам још доста о тим познатим покатоличеним Србима.

Ово горе што сам ти послао је само исјечак.

Још само да ми кажеш да није било исламизирања, па да умрем од смијеха...

Samo Einhard? :eek: Ups, to nisam znao... mam se idem ispovjediti...

Ispovjedam se Bogu svemogućemu, što sagriješhih vrlo mnogo, mišlju, rječju, djelom i propustom. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh... Jel' OK? :mrgreen:
naravno da nije Ok. nastavljaš da trolaš i oftopičariš.

tema je "vatikanski antisrpski projekat". ako nemaš pojma o tome a ti si nadji temu koja odgovara onome o čemu želiš i znaš dati mišljenje. tamo možemo pričati o tome zašto ajnhard ne zamjećuje hrvate ni cijelu hrvatsku a neki drugi da. vidiš prosto.

naravno da nije Ok. nastavljaš da trolaš i oftopičariš.

tema je "vatikanski antisrpski projekat". ako nemaš pojma o tome a ti si nadji temu koja odgovara onome o čemu želiš i znaš dati mišljenje. tamo možemo pričati o tome zašto ajnhard ne zamjećuje hrvate ni cijelu hrvatsku a neki drugi da. vidiš prosto.

Ma kakav "vatikanski antisrpski projekt"? Opet neka glupost. Srbi su baš jako bitni Vatikanu. Uostalom Heraklije je pozvao svećenike iz Rima da pokrste Srbe. Stefan Nemanja je kršten u katoličkoj crkvi i ostao joj je vjeran do kraja života. Ali vi ste odlučili da želite se odvojiti od Rima i to je to. Jako bitno...

pa ko kaže da je bilo famozno i masovno. bilo je postupno kao svaka asimilacija i gro srba koji su bežali u primorje je tako preveden. .

Dobro dakle Srbi bezali i postepeno ne nasilno su bili utapani u Hrvate...
Sam Kazes da je to kao i svaka asimilacija...nesot sasvim normalno...
Pa cemu onda nervoza?
Isto to se desavalo svuda na Balkanu..

I u cemu je onda problem?
Ko si ti da se bunis za nekog tamo pre 200 godina sto je voleo postati Hrvat? Ili jednostavno je prihvatio novu Sredinu.

Koliko puta da ponovim da u Srbiji ima veliko broj Makedonaca, bugara , Madjara i ostalih naroda , pre svega Vlaha koji su se
utopili s godinama u Srpski narod.
Za njih se nesto ne bunis previse a?
Sto se ne zalazes da se vrate svojim korenima koje su napustili pre 100,200 godina?

Sigurno jedan broj Srbi je prihvatio katolicanstvo i postali kasnije Hrvati,
ali vi tvrdite ovde da 5 miliona Hrvata su usustini Srbi u "Srcu" :hahaha:

Nije mi jasno i da sam Bog kaze da je tako, sta vi imate od toga?

Poslednja izmena:
Pa cemu onda nervoza?

prvo pohvale jer si razumeo snagu postepenog preveslavanja.

ali ne kažem da je asimilacija nešto normalno. nije u redu da čovek ne čuva svoju baštinu. bilo da se radi s majčine strane bilo s očeve. u mom kraju gotovo da nema katolika kome rod nije neka moja čukunbabateteka.

problem je u netrpeljivosti i omrazi izmedju zajednica a koje ima crkveno poreklo.
problem je u nedelima koja su činjena prema drugima na bazi te indoktrinacije.
problem je u lažiranju istorije i porekla kod svoje zajednice .
problem je u tome što su dobri ljudi žrtve i zarobljenici loših.

- - - - - - - - - -

istorijsku istinu. dobili bi psihostabilne ljude a ne zombad ustašku. malo li je.
našto ti liči crnac koji se pravi da je belac?
našto bi ličila kokoška koja umisli da je lisica pa se lisicama dragovoljno pridruži?
takav je čovek koji se stidi onoga što jest. sebe i svoga roda. konfliktan i glup jer se stidi svoga najvećeg blaga.

Pa cemu onda nervoza?

Ko si ti da se bunis za nekog tamo pre 200 godina sto je voleo postati Hrvat? Ili jednostavno je prihvatio novu Sredinu.

Koliko puta da ponovim da u Srbiji ima veliko broj Makedonaca, bugara , Madjara i ostalih naroda , pre svega Vlaha koji su se
utopili s godinama u Srpski narod.
Za njih se nesto ne bunis previse a?
Sto se ne zalazes da se vrate svojim korenima koje su napustili pre 100,200 godina?

Bravo

Svaka nacija je komplot svega i svacega Makedonska,Srpska,Hrvatska itd itd.Bitan je identitet,osjecaj,vjerovanje u zajednicku tradiciju.Ne postoji hrvatska,makedonska ili srpska krv ili gen,postoji samo svijest.

Sto se tice gena,one genetske mutacije,haplogrupe itd se naravno ne podudaraju sa drzavnim granicama,zapravo,ismijavaju im se.

Neke stvari su tako jednostavne i samorazumljive,a nekima je to toliko tesko prihvatiti te se inzistira na prastarim,odbacenim tezama iz 19.stoljeca.

Poslednja izmena:
prvo pohvale jer si razumeo snagu postepenog preveslavanja.

ali ne kažem da je asimilacija nešto normalno. nije u redu da čovek ne čuva svoju baštinu. bilo da se radi s majčine strane bilo s očeve. u mom kraju gotovo da nema katolika kome rod nije neka moja čukunbabateteka.

problem je u netrpeljivosti i omrazi izmedju zajednica a koje ima crkveno poreklo.
problem je u nedelima koja su činjena prema drugima na bazi te indoktrinacije.
problem je u lažiranju istorije i porekla kod svoje zajednice .
problem je u tome što su dobri ljudi žrtve i zarobljenici loših.

- - - - - - - - - -

istorijsku istinu. dobili bi psihostabilne ljude a ne zombad ustašku. malo li je.
našto bi ličila kokoška koja umisli da je lisica pa se lisicama dragovoljno pridruži?
takav je čovek koji se stidi onoga što jest. sebe i svoga roda. konfliktan i glup jer se stidi svoga najvećeg blaga.

Ajde,dakle ja sam ustaski zombi a ti divna,uravnotezena individua:lol:Srbi i Hrvati se razlikuju kao kokos i lisica:ok:
Izrazito intelektualno glediste,svaka cast

Meni samo nije jasno zasto vi od Hrvata,vasih neprijatelja,zelite napraviti Srbe.De tu logika?Kako se to racionalizira?

Poslednja izmena:
Ajde,dakle ja sam ustaski zombi a ti divna,uravnotezena individua:lol:Srbi i Hrvati se razlikuju kao kokos i lisica:ok:
Izrazito intelektualno glediste,svaka cast

Meni samo nije jasno zasto vi od Hrvata,vasih neprijatelja,zelite napraviti Srbe.De tu logika?Kako se to racionalizira?
pogrešno. bio bi od tebe mali "dobar" fratar.

čovek je ono što jest. nije moguće od njega napraviti ono što nije a da se osakati.

stoga je duhovni zločin da se lažira istorijska istina čoveka o poreklu i rodu. to je jedno od najvrednijih blaga svakog čoveka. u tom smislu dato je poredjenje ustaše i kokoške koja umisli da je lisica.

ne želimo da napravimo jer po nama to nije moguče no da im ukažemo na to što jesu.

ali ne kažem da je asimilacija nešto normalno. nije u redu da čovek ne čuva svoju baštinu.

Dakle mozda za tebe, eto za mnoge Makedonce, bugare, Vlahe i Madjare u Srbiji to ne vazi..
Oces li se zalagati da ne budu Srbi vise? Oces li im reci da cuvaju svoju bastinu?

:eek: Svasta....Za ovo treba jedan dobar Psiholog da ti objasni neke stvari..

Na Majkla Dzeksona...

Nisam znao da su Hrvati crnci a Srbi belci...

pogrešno. bio bi od tebe mali "dobar" fratar.

čovek je ono što jest. nije moguće od njega napraviti ono što nije a da se osakati.

stoga je duhovni zločin da se lažira istorijska istina čoveka o poreklu i rodu. to je jedno od najvrednijih blaga svakog čoveka. u tom smislu dato je poredjenje ustaše i kokoške koja umisli da je lisica.

ne želimo da napravimo jer po nama to nije moguče no da im ukažemo na to što jesu.

Ajde,a ko si ti da mi ukazujes?:think:Tj koje su tvoje reference osim sto si Srbin(a to,budimo realni i nije neka referenca,kao ni biti Hrvat,Talijan,Nigerijac),i sto ocigledno ne podnosis Hrvate(vjerojatno ni neke druge narode u okruzenju).

Tj,zasto da ti vjerujem?I po cemu je Hrvat osakacen u odnosu na Srbina?

Ko ovdje mrzi zapravo,ti ili ja?

Poslednja izmena:
Svaka nacija je komplot svega i svacega Makedonska,Srpska,Hrvatska itd itd.Bitan je identitet,osjecaj,vjerovanje u zajednicku tradiciju.
Ne postoji hrvatska,makedonska ili srpska krv ili gen,postoji samo svijest.

Upravo tako, neki ljudi ne mogu da se pomire sa istinom...

Cudno je to, bune se sto mozda neki tamo Srbi su se odrekli Srpstva, postali hrvati,bugari,rumuni...
A u isto vreme im ne smeta sto neki rumuni,hrvati,makedonci i ostali narodi postadose Srbi koji generacijama zive tamo...

Upravo tako, neki ljudi ne mogu da se pomire sa istinom...

Cudno je to, bune se sto mozda neki tamo Srbi su se odrekli Srpstva, postali hrvati,bugari,rumuni...
A u isto vreme im ne smeta sto neki rumuni,hrvati,makedonci i ostali narodi postadose Srbi koji generacijama zive tamo...

Ali Sandanski,mi to ne razumijemo,Srbi su najstariji narod na Balkanu i prakticki zasluzni za sve nas,ostalu sitnez.Zapravo,najpostenije bi bilo da od plate odvajamo 20%otadzbinskog pdv-a i uplacujemo zasluznim pripadnicima nebeskog naroda kako se koji rodi vec ima zagarantirano 500 evrica plus mjesec dana ljetovanja all inclusive na destinaciji po izboru.Oni su viteska kasta i zasluzni samim time sto su zivi,sve su nas zaduzili do groba nasih poniznih cukun unuka i dalje..

Ima odlicnih Srba,ovo se odnosi samo na odabrane pripadnike doticnog korpusa

Ali Sandanski,mi to ne razumijemo,Srbi su najstariji narod na Balkanu i prakticki zasluzni za sve nas,ostalu sitnez.Zapravo,najpostenije bi bilo da od plate odvajamo 20%otadzbinskog pdv-a i uplacujemo zasluznim pripadnicima nebeskog naroda kako se koji rodi vec ima zagarantirano 500 evrica plus mjesec dana ljetovanja all inclusive na destinaciji po izboru.Oni su viteska kasta i zasluzni samim time sto su zivi,sve su nas zaduzili do groba nasih poniznih cukun unuka i dalje..

Ima odlicnih Srba,ovo se odnosi samo na odabrane pripadnike doticnog korpusa

Ma imas 80% dobrih Srba ili svi su nekako uvereni u to da su svi nastali od njih.
Nema to nigde u skolskom sistemu, ne znam gde ih uce to, verovatno kucama...

Srbi se osecaju kao da su iznad svih ostalih naroda na Balkanu, misle da su samo oni propatili, misle da samo se njima desava lose..

Ti mu pokazes jednu sliku on prica drugo, ti mu pokazes to drugo, on krene neku trecu temu..I tako u krug.
Uvek je tu neka zavera, raspleti, izdajnici "da nije bilo onog mi bi pobedili..." itd...

Smesno, ni mi nismo daleko ali se ne deremo iz sveg grla kao oni.

Rekao sam ali da ponovim.
Sa naucne tacke gledista svi smo nastali od Majnuna, i dakle koreni su nam Majmunski,
dakle poticemo od Majmuna...(sto ja u to ne verujem)
Sa verskog gledanja svo smo potekli od jednog coveka - od Adama i Eve, Bog nas je stvorio.

Dakle nikakvi Srbi u nauci ili ti Srbi u Bibliji ne mogu biti nosioci nekog naroda.

Ama baš sve što je u uvodnoj poruci je čista laž. Prvo, vjeroispovijest nema veze s narodnošću. Prvi Hrvati i Srbi štivali su Peruna, Velesa, Svetovida, Svaroga i društvo. Katolička crkva je univerzalna i nema nikakvu nacionalnu odrednicu. Stoga je potpuno svejedno koje je vjernik narodnosti. Iste svece časti i katolik u Hrvatskoj i katolik u Sloveniji i katolik na Filipinima i katolik na Ekvadoru. Stoga Vatikan nema nikakav utjecaj na formiranje naroda, a države priznaje kao činjenice. S druge strane pravoslavne crkve snažno su nacionalno određene i nazvane po narodima (srpska, ruska, gruzijska, bugarska), te svaka ima svoje svece i posebnosti. Stoga je moguće popravoslavljenjem posrbiti, a nemoguće pokatoličenjem pohrvatiti.

Hrvatsko Kraljevstvo s granicom na Drini cvjetalo je od 925. do 1102. kada ulazi u personalnu uniju s Ugarskom. Vladari se krune dvjema krunama (hrvatskom i ugarskom), a najbolji dokaz državnosti unutar te zajednice je činjenica da je Hrvatski sabor 1527. potpuno neovisno o ugarskom donio odluku o pridruženju Habsburškoj Monarhiji. Sabor i ban dokaz su hrvatske državnosti. Uz Hrvatsku u državnim zajednicama postoje i potpuno neovisne hrvatske države Kraljevina Bosna, Dubrovačka Republika i Poljička Republika. Hrvati su od 9. stoljeća kršćani (katolici), a u Bosni neko vrijeme u znatnom broju postoje bogumili. Prije prodora Turaka nema ni pravoslavlja ni islama zapadno od Drine. Bosanski muslimani potomci su katolika i bogumila koji su radi boljeg položaja u društvu ili radi sličnosti bogumilstva s islamom ili silom (Turci su po osvojenju Bosne porušili 464 crkve i 48 franjevačkih samostana) prešli na islam. Oni su zadržali hrvatsku nacionalnu svijest sve dok ih 1971. nisu rashrvatili komunisti. Niti jednog jedinog pravoslavnog samostana ili crkve nema zapadno od Drine prije prodora Turaka. Pravoslavni kršćani pretežno sebe zovu Vlasima ili Hrvatima, ne znaju za srpsko ime niti poznaju kult svetog Save. Oni katolici koji nisu htjeli odreći se kršćanstva prelazili bi na pravoslavlje. Došlo je do masovnih popravoslavljivanja, istočna Hercegovina popravoslavljena je u 17. stoljeću. Kroz 19. stoljeće Srbijanci vrše intenzivnu promidžbu kako bi posrbili hrvatske pravoslavne kršćane koji nemaju nikakvu crkvenu poveznicu sa Srbijancima (jedinim istinskim Srbima) i Crnogorcima. Pod nadleštvom su karlovačke, dalmatinsko-bukovinske i sarajevske mitropolije, Srbijanci srbijanske, Crnogorci crnogorske. Tek će 1920. biti stvorena SPC i svi pravoslavni kršćani na ozemlju nove države (KSHS) biti proglašeni Srbima. Proces će potvrditi komunisti udbaši zatirući nakon Drugog svjetskog rata svaki trag HPC (1942.-1945.). 95% bosanskih muslimana u Drugom svjetskom ratu bili su ustaše, a skoro svi njihovi intelektualci u zadnjim desetljećima Habsburške Monarhije i u razdoblju KSHS/KJ ponosni su Hrvati islamske vjeroispovijesti. Rashrvatit će ih silom komunisti stvaranjem muslimanske narodnosti 1971. što je apsurdan primjer poistovjećivanja vjeroispovijesti s narodnošću. Povijesno hrvatske regije su Boka kotorska, Dubrovnik, Dalmacija, Hrvatsko primorje, Istra, Gorski kotar, Lika, Kordun, Banovina, Hrvatsko zagorje, Međimurje, Slavonija, Baranja, Srijem, Bačka, Bosna i Hercegovina.

Što se tiče jezika Srbi i Hrvati govore potpuno istim jezikom, točnije Srbi govore hrvatskim koji su prihvatili kao svoj službeni jezik odbacivši u 19. stoljeću slavenosrpski. Standardni hrvatski jezik utemeljen je na dubrovačkom govoru i potpuno je suludo reći da je iskrivljen. Srbi iskrivljavaju jezik rabeći masovno tuđice, usvojenice i međunarodnice umjesto domaćih slavenskih riječi koje njeguju Hrvati. Zašto bih rabio latinske nazive za mjesece (januar po bogu Janusu, mart po bogu Marsu, august po caru Augustu) kad imam naše slavenske? April, april, nešto k'o za suđe prat'?

Ја вам говорим да је овај догађај уништио Србе. Управо су ти људи који су покатоличени од стране Ватикана чинили разне злочине док су били у служби Аустроугарске, а касније и кад смо их ослободили у Првом свјетском рату - примјер: Јасеновац.

Свако има право за свој национални идентитет, ја вам говорим како је овај дио једне нације направљен насилним мјењањем вјере, а не личним избором. Нико од данашњих Хрвата, односно римокатолика није узео ову вјеру својом вољом, баш као што то нису радили ни данашњи муслимани, додуше касније јесу јер су им Турци нудили да ће избјећи "данак у крви", да ће избјећи одузимање земље, да ће им плаћање харача бити смањено за 10%, да ће постати аге, паше, бегови и сл.

Опет вам понављам да свако има право на своју националну припадност. Сутра неко може да каже: "Ја сам Хрват", и шта? Па ништа. Његова ствар. Ја вам овдје само говорим како је српски народ одвојен и насилно му је пребачена још једна вјера поред ислама. Не схватам шта ви овдје не разумијете.

Ја вам говорим да је овај догађај уништио Србе. Управо су ти људи који су покатоличени од стране Ватикана чинили разне злочине док су били у служби Аустроугарске, а касније и кад смо их ослободили у Првом свјетском рату - примјер: Јасеновац.

Свако има право за свој национални идентитет, ја вам говорим како је овај дио једне нације направљен насилним мјењањем вјере, а не личним избором. Нико од данашњих Хрвата, односно римокатолика није узео ову вјеру својом вољом, баш као што то нису радили ни данашњи муслимани, додуше касније јесу јер су им Турци нудили да ће избјећи "данак у крви", да ће избјећи одузимање земље, да ће им плаћање харача бити смањено за 10%, да ће постати аге, паше, бегови и сл.

Опет вам понављам да свако има право на своју националну припадност. Сутра неко може да каже: "Ја сам Хрват", и шта? Па ништа. Његова ствар. Ја вам овдје само говорим како је српски народ одвојен и насилно му је пребачена још једна вјера поред ислама. Не схватам шта ви овдје не разумијете.

А ја теби опет говорим да је то глупост.Немаш доказе,док са друге стране разни пописи становништва,списи,летописи... се уопште не слажу са твојим тврдњама,осим ако наравно не желиш да кажеш да су они лажови и да ти знаш боље од људи тог доба...

Нико од данашњих Хрвата, односно римокатолика није узео ову вјеру својом вољом

Ето,а малопре говориш како нису сви Хрвати пореклом Срби,сам себе поткопаваш.Тврдиш да сви балкански народи имају српско порекло,па човече то ни они са стормфронта не говоре.Ако упоредиш број Срба који је избегао пред турцима,плус ратови и епидемије просто је немогуће да су 5 милиона Хрвата њихови потомци осим ако наравно сваки тадашњи Србин није имао по петнаесторо деце.

А ја теби опет говорим да је то глупост.Немаш доказе,док са друге стране разни пописи становништва,списи,летописи... се уопште не слажу са твојим тврдњама,осим ако наравно не желиш да кажеш да су они лажови и да ти знаш боље од људи тог доба...

Ето,а малопре говориш како нису сви Хрвати пореклом Срби,сам себе поткопаваш.Тврдиш да сви балкански народи имају српско порекло,па човече то ни они са стормфронта не говоре.Ако упоредиш број Срба који је избегао пред турцима,плус ратови и епидемије просто је немогуће да су 5 милиона Хрвата њихови потомци осим ако наравно сваки тадашњи Србин није имао по петнаесторо деце.

Немам доказе? Јеси ли ти нормалан?

Цитирај гдје сам рекао да су сви Хрвати Срби!

Back