Vaspitacica pretukla 3-godisnje dete

Anonymous:
Luna ns:
Mozda bi se neko trebao pitati kako je vaspitacici gledati,opominjati,pricati, sa zapusteno-nevaspitanim detetom!!!Moje dete da tuce drugu decu,grize,na bilo koji nacin zlostavlja okolinu,licno bih trazila od vaspitacice da primeni ostriju meru,jer bi i ja LICNO reagovala kuci tako!Sta bi bilo da je to dete nedaj Boze osakatilo neko dete!Opet bi ta ista vaspitacica bila kriva.Zar ne?

opet da nesto da napisem.oni koji se slazu da vaspitacica treba da prebije dete,TREBAJU HITNO KOD PSIHIJATRA.ZNAS LI TI STA JE NJEZIN ZADATAK.???? JA RADIM U BOLNICI NA DECIJEM ODELJENJU,ALI U INOSTRANSTVU.DECA MOGU DA RADE STA HOCE,ALI ONAJ TKO I POMISLI DA IM PODVIKNE A DA NE SPOMINJEMO UDARI MOZE SE OPROSTITI OD POSLA TU I U CELOJ ZEMLJI. JER OVDE IDU KAD MENJAS POSAO I PITANJA I PREPORUKE SA PROSLOG POSLA.ZATO, HITNO POJEDINI PSIHIJATRU. NIJEDNO DETE SE NIJE RODILO SAMO.TO SU RODITELJI KOJI KUCI MORAJU RESAVATI PROBLEM I UZ KOMUNIKACIJU SA VASPITACICOM.A NE BATINE!!!!!!!!!!!!SACUVAJ BOZE!!!!!!!!!!!!!
Mozes li da zamislis grupu od 25-oro trogodisnjaka ili petogodisnjaka koji rade sta hoce ? :?
Predpostavljan da sam te pogresno razumela. Deca bi trebala da se nauce postovnju drugih priblizno ili
isto kao sto postuju sebe.Postovanje sebe i drugih je osnov civilizovane ljudske zajednice.
Ne, ne batine,... vaspitaci su profesionalci i znaju kako treba da odreaguju u svakoj situaciji , a roditelji ... ne bi trebali da batinama razgovaraju, ali oni su roditelji svojoj deci, pa ce sami instiktivno da odluce. :) Komunikacija sa vaspitacem uvek postoji ono sto ponekad nedostaje je SARADNJA roditelja sa vaspitacem njegovog deteta.

dete gost:
Anonymous:
Luna ns:
Mozda bi se neko trebao pitati kako je vaspitacici gledati,opominjati,pricati, sa zapusteno-nevaspitanim detetom!!!Moje dete da tuce drugu decu,grize,na bilo koji nacin zlostavlja okolinu,licno bih trazila od vaspitacice da primeni ostriju meru,jer bi i ja LICNO reagovala kuci tako!Sta bi bilo da je to dete nedaj Boze osakatilo neko dete!Opet bi ta ista vaspitacica bila kriva.Zar ne?

opet da nesto da napisem.oni koji se slazu da vaspitacica treba da prebije dete,TREBAJU HITNO KOD PSIHIJATRA.ZNAS LI TI STA JE NJEZIN ZADATAK.???? JA RADIM U BOLNICI NA DECIJEM ODELJENJU,ALI U INOSTRANSTVU.DECA MOGU DA RADE STA HOCE,ALI ONAJ TKO I POMISLI DA IM PODVIKNE A DA NE SPOMINJEMO UDARI MOZE SE OPROSTITI OD POSLA TU I U CELOJ ZEMLJI. JER OVDE IDU KAD MENJAS POSAO I PITANJA I PREPORUKE SA PROSLOG POSLA.ZATO, HITNO POJEDINI PSIHIJATRU. NIJEDNO DETE SE NIJE RODILO SAMO.TO SU RODITELJI KOJI KUCI MORAJU RESAVATI PROBLEM I UZ KOMUNIKACIJU SA VASPITACICOM.A NE BATINE!!!!!!!!!!!!SACUVAJ BOZE!!!!!!!!!!!!!
Mozes li da zamislis grupu od 25-oro trogodisnjaka ili petogodisnjaka koji rade sta hoce ? :?
Predpostavljan da sam te pogresno razumela. Deca bi trebala da se nauce postovnju drugih priblizno ili
isto kao sto postuju sebe.Postovanje sebe i drugih je osnov civilizovane ljudske zajednice.
Ne, ne batine,... vaspitaci su profesionalci i znaju kako treba da odreaguju u svakoj situaciji , a roditelji ... ne bi trebali da batinama razgovaraju, ali oni su roditelji svojoj deci, pa ce sami instiktivno da odluce. :) Komunikacija sa vaspitacem uvek postoji ono sto ponekad nedostaje je SARADNJA roditelja sa vaspitacem njegovog deteta.

Izgleda da pojedini ljudi nesto ne razumeju.bilo kakvo ponasanje deteta i to 3.-god. nikad u njegovom zivotu ne bi trebalo dovesti do tuce i prebijanja. dete nije krivo ako ne zna da je pogresilo u necemu.moze se kazniti nekom drugom metodom a ne batinama.oni ljudi koji se slazu da se dete treba PREBITI imaju nekih problema sa glavom ili nikad nisu znali niti ce znati sta je to dete i kako se dete sa velikom mukom podize.mogu samo da dodam- blago njoj da to nije moje dete i tu mogu konstatovati da bi prosla jadno. secam se jednom kad sam bila dete,dobila sam batine iz cista mira od decaka koji je duplo stariji od mene. uz saradnju moga oca i njegovog dete je bilo mesec dana pod pritiskom i uveravanjima da je to nevaljalo.ja se jos toga secam iako sam bila 4.5 g.,a to iste dete je sada ucitelj i uvjerio me kad smo isli u srednju skolu da se jos dan danas seca ocevim reci.sto znaci da se dete moze nauciti.A GOSPODJA APOTEKARKA je tako pametna da se brine o nacinu pisanja a ne o sadrzaju pisanja da vidim da je nije briga sta ostali misle,nego ako se ne slaze da nema sto da kaze nego da se obrecne oko gluposti kako netko pise velikim slovima i samim tim podvikuje.ako bi htela da pogleda malo svoje izjave ovde i okolo na forumu.,vidjela bi da i ona sama ponekad pise velikom slovima ne da bi podviknula nego da bi nesto naglasila.tako da ne znam sta sad govori o podvikivanju.TAKO DA SAMO KAZEM DA JE PROMASILA TEMU.

Anonymous:
[Izgleda da pojedini ljudi nesto ne razumeju.bilo kakvo ponasanje deteta i to 3.-god. nikad u njegovom zivotu ne bi trebalo dovesti do tuce i prebijanja. dete nije krivo ako ne zna da je pogresilo u necemu.moze se kazniti nekom drugom metodom a ne batinama.oni ljudi koji se slazu da se dete treba PREBITI imaju nekih problema sa glavom ili nikad nisu znali niti ce znati sta je to dete i kako se dete sa velikom mukom podize.mogu samo da dodam- blago njoj da to nije moje dete i tu mogu konstatovati da bi prosla jadno. secam se jednom kad sam bila dete,dobila sam batine iz cista mira od decaka koji je duplo stariji od mene. uz saradnju moga oca i njegovog dete je bilo mesec dana pod pritiskom i uveravanjima da je to nevaljalo.ja se jos toga secam iako sam bila 4.5 g.,a to iste dete je sada ucitelj i uvjerio me kad smo isli u srednju skolu da se jos dan danas seca ocevim reci.sto znaci da se dete moze nauciti.

Hm, samo da dodam da sam za samo jedan dan, odnosno samo posle jednog finog ne prejakog shamara dobijenog od majke nakon sto sam joj uzvracala reci i rekla joj mnogo toga ruznog kao dete, odmah promenila stav:)Nije mi bilo potrebno mesec dana i mogu ti reci jos nesto, zahvalna sam joj i dan danas na tome, jer sam postala neko i nesto, i imam potrebno postovanje jos od tada prema starijim osobama. Definitivno nisam protiv batina, ali sigurno ne za prebijanje, tu i tamo koja shushka preko dupenceta je potrebna za decu kojima reci nisu dovoljne, a verujte mi, ne da ih ima nego ih ima. Primer je dete od moje rodjene sestre koje joj zadaje takve glavobolje da sama nezna sta ce. Od kada je krenula tu i tamo sa po kojom omanjom shushkom dete je krenulo da se popravlja, a dok je samo vikala na njega ili probala na fini nacin, nista od toga.

Cini mi se da me nisi razumela ! Kada kazem da su vaspitaci profesionalci i da znaju u svakom trenutku da se postave prema detetu , onda mislim na ljude koji rade svoj posao ispravno :!:
Biti profesionalni vaspitac i biti roditelj je ipak razlicito, jer roditelj zadrzava prava i na metode ostrijeg kaznjavanja. To je realnost, ma kolko se ko slozio ili ne .
U CIVILIZOVANOJ LJUDSKOJ ZAJEDNICI NIKO NE RADI STA HOCE , pa ni dete ne bi trebalo vaspitavati u tom pravcu da se ponasa onako kako hoce , jer ce ziveti sa i pored drugih ljudi koje treba postovati i uvazavati :)
Dakle, ono sto se ne slazem, sa tvojim misljenjem na osnovu tvog iskustva, je to da deca treba da rade ono sta hoce .Trebamo ih usmeravati civilizovanom nacinu zivota,jer zive u ljudskoj zajednici prvo kao deca , a onda i kao odrasli ljudi ! ! !

Luna ns:
Nisam rodila dete da ga neko drugi tuce. Nije mi pravo ni kada ga ja udarim, a mislim da bih slomila onoga ko moje dete udari. Pa ni moji roditelji, brat i sestra jos nikada nisu udarili moju decu, a zamisli da to uradi vaspitacica. Oni verovatno uce psihologiju ili pedagogiju, a tamo sumnjam da pise da se deca fizicki kaznjavaju. Mojoj Mini je najveca kazna kada je vaspitacica posalje u cosak i tamo mora da stoji neko vreme. Eto, postoje i druge mere osim fizickog kaznjavanja u vrticu. A deca moraju da nauce da se brane. Nemam nista protiv da Mini neko dete vrati batine ili ujed, ali ne vaspitacica.

Anonymous:
Ne, nismo se razumele, ja nisam za to da vaspitacica tuce decu, pa mislim da bih je ubila da samo dotakne moje dete na pogresan nacin. Moze da se pozali meni a ja cu vec videti kakve mere da preduzmem.
Svoje ne slaganje sam obrazlozila na misljenje Gost koja radi u inostanstvu na decijem odeljenju u bolnici, koja nam prenosi informaciju da "deca mogu da rade sta hoce".Zato, izvini :)
Uzgred , vaspitacica deteta ni u kom slucaju ne treba da se zali , VEC da INFORMISE roditelje o ponasanju njihovog deteta , a roditelj je taj koji ce kako kazes da odluci o merama koje ce preduzeti ili ce se odluciti za saradnju sa vaspitacem svoga deteta. :)

Brat mog nekadasnjeg ortaka (koji je kasnije dogurao do Laze Lazarevica - ortak, ne njegov brat) je sa 2 godine razbio rodjenoj majci glavu peglom! Zena lezala mesec dana u bolnici...

I sad, pusti takvo dete u vrtic gde 2 vaspitacice paze na grupu od 30-ak dece... Fizicki je nemoguce da iste mogu da ih nadgledaju non-stop, i sta bi se desilo da je gore-pomenuti decak to uradio nekom svom vrsnjaku (a deciji skelet je itekako krhk, pa bi takvim udarcem definitivno usmrtio drugo dete)? Opet bi bile krive vaspitacice...

Da se razumemo, ne slazem se sa bilo kakvim fizickim razracunavanjem, i svakako da doticna treba da snosi posledice... E sad, ono sto su roditelji nesrecnog deteta nakon toga uradili (vansudsko poravnanje) se zove iskoriscavanje, a zbog toga bih im licno oduzeo pravo na roditeljstvo...

Nisam bas za Birth Control, ali neki ljudi jednostavno NISU sposobni da budu roditelji, i takvima bi se trebalo uskratiti pravo da uopste imaju decu... Ako su oba roditelja 'udareni', tesko da ce njihovo dete izrasti u normalno pa sve da je u najboljem vrticu, jer vrtic ne moze da popravi ono sto dete nauci kod kuce. Dete je ipak vise kuci nego u vrticu, i ipak je vise vezanije za roditelje nego za vaspitace i ostalu decu u grupi.

Medjutim, posto je 'birth control' nerealan (stavise, kontra-produktivan) itekako se slazem sa selekcijom. Jednostavno, roditelji koji zele da im dete izraste u zdravu i normalnu jedinku, ucinice sve da tako i bude. Ako lepo kazes (i pokazes) roditeljima: U zavisnosti od toga kako vaspitavate vase dete, vase dete ce moci da bude u 'boljoj' grupi, imace vece 'privilegije' itd..., roditelji, koji (bar vecina) svakako zele najbolje za svoje dete, ce se potruditi da njihovo dete bude lepo vaspitano (jer ce videti ocigledni primer selekcije). Ne mozes dete poput gore navedenog da pustis sa decom koja su mirna, stalozena, ne-agresivna itd. jer ce isto biti pretnja za ove - ili ce uciniti ostatak dece agresivnom, ili ce im stvoriti traume svojim agresivnim ponasanjem.

Zato lepo uradis selekciju, pa rasporedis decu po svojim psiho-fizickim karakteristikama - smirena deca mogu biti i u vecim grupama, i mogu se baviti kreativnim radom... ona druga moraju biti u mnogo manjim grupama jer se moraju non-stop nadgledati od zivcano jacih pedagoga, i moraju se uciti etici, postovanju, toleranciji...

Apsolutno se ne slazem da tu decu treba 'ispraviti' tako sto ce neko drugo dete dobiti batine od istog...

Naravno, i roditelji se moraju ukljuciti u taj proces, jer mozes ti detetu pricati celi dan kako nesto ne valja, ono ode kuci uvece, a tamo se sakupili otac i njegovi ortaci, malo popili pa zadirkuju dete da psuje, i jos ga hvale sto zesce opsuje...

Nazalost, takva selekcija ne postoji kod nas u drzavnim vrticima, a u privatnim ne postoje odeljenja za nemirniju decu... Posto privatni vrtici sebi ne smeju dopustiti ispade agresivne dece, oni automatski primaju samo mirnu i lepo vaspitanu decu (naravno, ima nekih kojima je samo do para pa ne razmisljaju kakvu ce decu primiti, no takvi brzo propadnu), dok ostatak odlazi u drzavne vrtice... Nazalost, i u drzavnim vrticima ima mnogo ne-agresivne, vaspitane dece, ali njihovi roditelji nisu u stanju da finansijski potkrepe dadzbine u privatnim vrticima, i takva deca ispastaju od gore-pomenutih. Sto je najgore, cak su i role zamenjene, pa tako gde je vecina ne-agresivne dece (privatni vrtici koji vrse selekciju) grupe su najmanje, a tu bez problema bi mogao da ide i jedan vaspitac na 10 pa i vise dece, dok u drzavnim (i privatnim bez selekcije, gde ima dosta agresivne dece) grupe su najvece, pa se desava da dodje i jedan vaspitac na 20-oro dece...

Sta da kazem... ovo je Srbija? ... Mada ovo opravdanje postaje malo ofucano... Trebali bi smo se dobro zapitati zasto je sve tako. Nije kriva drzava, vlast, politika, meteoroloski uslovi, spoljni uticaji, NATO itd... Krivi smo MI! (sto bi Balasevic rekao)... I dok ne ispravimo nas same, i prestanemo se kriti iza izgovora, ovakvi slucajevi ce se dogadjati i dogadjati... Sad but true!

Sto se mene tice, kad budem imao decu, debelo cu paziti gde ce ici u vrtic... Novac ce tu biti poslednja stvar o kojoj cu misliti... Radicu i dan-noc ako treba, kako bi moja deca sto kvalitetnije odrasla... Sa trenutnim stanjem u zemlji, koje se reflektuje i na sve drzavne institucije, svakako ne bih poslao dete u drzavni vrtic (ne kazem da nema dobrih, ali ja imam pravo da biram, shodno mojim mogucnostima, koliko ce kvalitetno moje dete odrastati)...

Incognito:
Brat mog nekadasnjeg ortaka (koji je kasnije dogurao do Laze Lazarevica - ortak, ne njegov brat) je sa 2 godine razbio rodjenoj majci glavu peglom! Zena lezala mesec dana u bolnici...

I sad, pusti takvo dete u vrtic gde 2 vaspitacice paze na grupu od 30-ak dece... Fizicki je nemoguce da iste mogu da ih nadgledaju non-stop, i sta bi se desilo da je gore-pomenuti decak to uradio nekom svom vrsnjaku (a deciji skelet je itekako krhk, pa bi takvim udarcem definitivno usmrtio drugo dete)? Opet bi bile krive vaspitacice...

Da se razumemo, ne slazem se sa bilo kakvim fizickim razracunavanjem, i svakako da doticna treba da snosi posledice... E sad, ono sto su roditelji nesrecnog deteta nakon toga uradili (vansudsko poravnanje) se zove iskoriscavanje, a zbog toga bih im licno oduzeo pravo na roditeljstvo...

Nisam bas za Birth Control, ali neki ljudi jednostavno NISU sposobni da budu roditelji, i takvima bi se trebalo uskratiti pravo da uopste imaju decu... Ako su oba roditelja 'udareni', tesko da ce njihovo dete izrasti u normalno pa sve da je u najboljem vrticu, jer vrtic ne moze da popravi ono sto dete nauci kod kuce. Dete je ipak vise kuci nego u vrticu, i ipak je vise vezanije za roditelje nego za vaspitace i ostalu decu u grupi.

Medjutim, posto je 'birth control' nerealan (stavise, kontra-produktivan) itekako se slazem sa selekcijom. Jednostavno, roditelji koji zele da im dete izraste u zdravu i normalnu jedinku, ucinice sve da tako i bude. Ako lepo kazes (i pokazes) roditeljima: U zavisnosti od toga kako vaspitavate vase dete, vase dete ce moci da bude u 'boljoj' grupi, imace vece 'privilegije' itd..., roditelji, koji (bar vecina) svakako zele najbolje za svoje dete, ce se potruditi da njihovo dete bude lepo vaspitano (jer ce videti ocigledni primer selekcije). Ne mozes dete poput gore navedenog da pustis sa decom koja su mirna, stalozena, ne-agresivna itd. jer ce isto biti pretnja za ove - ili ce uciniti ostatak dece agresivnom, ili ce im stvoriti traume svojim agresivnim ponasanjem.

Zato lepo uradis selekciju, pa rasporedis decu po svojim psiho-fizickim karakteristikama - smirena deca mogu biti i u vecim grupama, i mogu se baviti kreativnim radom... ona druga moraju biti u mnogo manjim grupama jer se moraju non-stop nadgledati od zivcano jacih pedagoga, i moraju se uciti etici, postovanju, toleranciji...

Apsolutno se ne slazem da tu decu treba 'ispraviti' tako sto ce neko drugo dete dobiti batine od istog...

Naravno, i roditelji se moraju ukljuciti u taj proces, jer mozes ti detetu pricati celi dan kako nesto ne valja, ono ode kuci uvece, a tamo se sakupili otac i njegovi ortaci, malo popili pa zadirkuju dete da psuje, i jos ga hvale sto zesce opsuje...

Nazalost, takva selekcija ne postoji kod nas u drzavnim vrticima, a u privatnim ne postoje odeljenja za nemirniju decu... Posto privatni vrtici sebi ne smeju dopustiti ispade agresivne dece, oni automatski primaju samo mirnu i lepo vaspitanu decu (naravno, ima nekih kojima je samo do para pa ne razmisljaju kakvu ce decu primiti, no takvi brzo propadnu), dok ostatak odlazi u drzavne vrtice... Nazalost, i u drzavnim vrticima ima mnogo ne-agresivne, vaspitane dece, ali njihovi roditelji nisu u stanju da finansijski potkrepe dadzbine u privatnim vrticima, i takva deca ispastaju od gore-pomenutih. Sto je najgore, cak su i role zamenjene, pa tako gde je vecina ne-agresivne dece (privatni vrtici koji vrse selekciju) grupe su najmanje, a tu bez problema bi mogao da ide i jedan vaspitac na 10 pa i vise dece, dok u drzavnim (i privatnim bez selekcije, gde ima dosta agresivne dece) grupe su najvece, pa se desava da dodje i jedan vaspitac na 20-oro dece...

Sta da kazem... ovo je Srbija? ... Mada ovo opravdanje postaje malo ofucano... Trebali bi smo se dobro zapitati zasto je sve tako. Nije kriva drzava, vlast, politika, meteoroloski uslovi, spoljni uticaji, NATO itd... Krivi smo MI! (sto bi Balasevic rekao)... I dok ne ispravimo nas same, i prestanemo se kriti iza izgovora, ovakvi slucajevi ce se dogadjati i dogadjati... Sad but true!

Sto se mene tice, kad budem imao decu, debelo cu paziti gde ce ici u vrtic... Novac ce tu biti poslednja stvar o kojoj cu misliti... Radicu i dan-noc ako treba, kako bi moja deca sto kvalitetnije odrasla... Sa trenutnim stanjem u zemlji, koje se reflektuje i na sve drzavne institucije, svakako ne bih poslao dete u drzavni vrtic (ne kazem da nema dobrih, ali ja imam pravo da biram, shodno mojim mogucnostima, koliko ce kvalitetno moje dete odrastati)...

Osobi kao ti ne bih nikad preporucila da bude roditelj.selekcija ljudi koji nisu "udareni" i tvrdnja da samo oni mogu imati decu je tako glupa da ne mogu zamisliti kakva si osoba.tko ti daje garanciju da ce deca biti pametna i zdrava ako su roditelji to.bolest ne bira bogatstvo i siromastvo.ona udara gde stigne.zar nisi vidio nikad dete bolesno kod zdravih roditelja????kakva je to zemlja koja gleda na bolesnu decu kao na gubavce????
kako te nije sramota tako sta reci???oni nisu birali da budu takvi!sta ti mislis da oni ne bi voleli da su "Zdravi" kao ti??? ti definitivno moras posetiti psihijatra.

Anonymous:
Osobi kao ti ne bih nikad preporucila da bude roditelj.selekcija ljudi koji nisu "udareni" i tvrdnja da samo oni mogu imati decu je tako glupa da ne mogu zamisliti kakva si osoba.tko ti daje garanciju da ce deca biti pametna i zdrava ako su roditelji to.bolest ne bira bogatstvo i siromastvo.ona udara gde stigne.zar nisi vidio nikad dete bolesno kod zdravih roditelja????kakva je to zemlja koja gleda na bolesnu decu kao na gubavce????
kako te nije sramota tako sta reci???oni nisu birali da budu takvi!sta ti mislis da oni ne bi voleli da su "Zdravi" kao ti??? ti definitivno moras posetiti psihijatra.

'udareni' sam stavio pod navodnike bas zato sto nisam mislio na bolest ili sta vec, vec nedostatak elementarne kulture i znanja o roditeljstvu... 'Ajd da parafraziram da bolje razumes: Ako su roditelji zatucani na polju vaspitanja, ni jedna vaspitna ustanova nece uciniti njihovo dete boljim... Jednostavno, deca upijaju kao sundjeri sve iz svoje okoline, pa ako imaju nasilne roditelje i sama ce ih imitirati misleci da je to sasvim normalno... I stoga, selekcija je neminovna, jer ima dece ciji nedostatak u vaspitanju iziskuje mnogo vise truda i paznje od drugih... Stavise, nevaspitana deca trebaju po sistemu biti povlascenija (vec sam rekao, manje grupice itd.), jer da bi se iole malo ublazile greske njihovih roditelja, treba jako puno paznje i truda...

A o kojoj ti bolesnoj deci pricas... Deca o kojoj sam ja pricao su lose-vaspitana deca, ne bolesna... Uostalom, sva deca su manje-vise ista kad se rode... Okolina je ta koja ih ucini onakvima kakvi ce biti za 20-ak godina....

Je l' jasnije, ili da ja ipak skoknem do psihijatra da ga pitam kako da ti objasnim ono sto sam mislio?

opet se udaljavamo od teme.koliko vidim iz vase svadje ti bi stvarno trebao da odes kod psihijatra,a ovaj gost sto uporno utvrdjuje ono sto nasem narodu nikad nije doslo do pameti,a to je da batine ne resavaju nista preporucio bih da se ne prepire jer je to samo gubljenje vremena.NAS NAROD NE ZIVI DOK NE VIDI DA SE NETKO TUCE I DA NETKO PATI.a najsladje im je kad se tuce nevino dete koje nikad ne moze da odvrati.zato bolje trosi vreme na nesto drugo nego ubedjivanja tvrdoglavih kojima ne ide u glavu da BATINE samo dovode do toga da je dete gore.

Incognito:
Anonymous:

'udareni' sam stavio pod navodnike bas zato sto nisam mislio na bolest ili sta vec, vec nedostatak elementarne kulture i znanja o roditeljstvu... 'Ajd da parafraziram da bolje razumes: Ako su roditelji zatucani na polju vaspitanja, ni jedna vaspitna ustanova nece uciniti njihovo dete boljim... Jednostavno, deca upijaju kao sundjeri sve iz svoje okoline, pa ako imaju nasilne roditelje i sama ce ih imitirati misleci da je to sasvim normalno... I stoga, selekcija je neminovna, jer ima dece ciji nedostatak u vaspitanju iziskuje mnogo vise truda i paznje od drugih... Stavise, nevaspitana deca trebaju po sistemu biti povlascenija (vec sam rekao, manje grupice itd.), jer da bi se iole malo ublazile greske njihovih roditelja, treba jako puno paznje i truda...

A o kojoj ti bolesnoj deci pricas... Deca o kojoj sam ja pricao su lose-vaspitana deca, ne bolesna... Uostalom, sva deca su manje-vise ista kad se rode... Okolina je ta koja ih ucini onakvima kakvi ce biti za 20-ak godina....

Je l' jasnije, ili da ja ipak skoknem do psihijatra da ga pitam kako da ti objasnim ono sto sam mislio?

Inco, svaka ti se pozlatila :D

Incognito:
Ala si se raspisao... Nego, deca imaju vrlo otporne kosti. Kada bi mi padali kao deca, lomili bi kosti svaki put, a deci u vecini slucaja nije nista.

Anonymous:
A sta je ovo?Prvo anonimus, onda nema ni veliko slovo na pocetku recenice, nema razmaka posle tacke i zareza.... Dajte bre makar malo pismenosti. Nisam ni ja savrsena, ali ovakve greske su strasne.

Anonymous:
.A GOSPODJA APOTEKARKA je tako pametna da se brine o nacinu pisanja a ne o sadrzaju pisanja da vidim da je nije briga sta ostali misle,nego ako se ne slaze da nema sto da kaze nego da se obrecne oko gluposti kako netko pise velikim slovima i samim tim podvikuje.ako bi htela da pogleda malo svoje izjave ovde i okolo na forumu.,vidjela bi da i ona sama ponekad pise velikom slovima ne da bi podviknula nego da bi nesto naglasila.tako da ne znam sta sad govori o podvikivanju.TAKO DA SAMO KAZEM DA JE PROMASILA TEMU.

E ,onda je u redu, naročito za te izjave okolo po forumu :wink:
Ne uzrujavajte se gospođo, kako možete da shvatite ozbiljno nakog ko ima onakvu sliku u profilu? :)

Anonymous:
opet se udaljavamo od teme.koliko vidim iz vase svadje ti bi stvarno trebao da odes kod psihijatra,a ovaj gost sto uporno utvrdjuje ono sto nasem narodu nikad nije doslo do pameti,a to je da batine ne resavaju nista preporucio bih da se ne prepire jer je to samo gubljenje vremena.NAS NAROD NE ZIVI DOK NE VIDI DA SE NETKO TUCE I DA NETKO PATI.a najsladje im je kad se tuce nevino dete koje nikad ne moze da odvrati.zato bolje trosi vreme na nesto drugo nego ubedjivanja tvrdoglavih kojima ne ide u glavu da BATINE samo dovode do toga da je dete gore.
UZASNO JE GROZNO DA TAKO MISLIS O SVOM NARODU :!: :!: :!: Sklona sam verovanju da takvog naroda nema , ali ako ti pripadas takvom narodu zaista mi je zao.SRPSKI NAROD ,KOJEM JA PRIPADAM NIJE TAKAV .
A da u zitu, kojim se hranimo, ima kukolja to znas i ti, i ja i svi, pa analogno tome , u svakoj porodici postoji "crna ovca",u svakoj profesiji postoje ljudi koji ne rade profesionalno, u svakom narodu postoje ljudi koji se neponasaju ljudski, tako da nije IZUZETAK u tome ni tvoj narod , ni moj narod, ni tvoja profesija , ni moja profesija (vaspitac) :!:
Deca u svojim igrama imaju zlo i dobro .AJMO MALO DA UCIMO OD NJIH .Ajmo , da vise ne pricamo SAMO o onome sto nije lepo , nije dobro, nije vaspitano, VEC i onom sto je lepo , dobro, vaspitano . :) Takav je ovozemaljski zivot ispunjen dobrim i zlim,na nama je da se odlucimo kakvi cemo biti i u kom cemo smeru vaspitavati decu.
Nisam protiv podele na vaspitane i nevaspitane dece, ali sam protiv selekcije i pravljenja grupa dece na osnovu takve selekcije , jer to nije prirodno ovozemaljski zivot .
Roditelji imaju pravo i slobodu da biraju za svoju decu ono zasta misle da je najbolje za njihovu decu .Kako bi inace birali, da nema te mogucnosti i da nema suprotnosti ? Nadam se da me nisi pogresno razumeo . Svi mi mozemo sve da biramo bas zato sto postoje suprotnosti . :)

apotekarka:
Anonymous:
.A GOSPODJA APOTEKARKA je tako pametna da se brine o nacinu pisanja a ne o sadrzaju pisanja da vidim da je nije briga sta ostali misle,nego ako se ne slaze da nema sto da kaze nego da se obrecne oko gluposti kako netko pise velikim slovima i samim tim podvikuje.ako bi htela da pogleda malo svoje izjave ovde i okolo na forumu.,vidjela bi da i ona sama ponekad pise velikom slovima ne da bi podviknula nego da bi nesto naglasila.tako da ne znam sta sad govori o podvikivanju.TAKO DA SAMO KAZEM DA JE PROMASILA TEMU.

Ne uzrujavajte se gospođo, kako možete da shvatite ozbiljno nakog ko ima onakvu sliku u profilu? :)
A ti mislis da ovde neki znaju kako da dodju do tih slika :D Vidis da ne zaju ni da pisu :roll:

makimaki:
apotekarka:
Anonymous:

A ti mislis da ovde neki znaju kako da dodju do tih slika :D Vidis da ne zaju ni da pisu :roll:

pisem onako kako mi se svidja. osobe koje se interesuju oko toga kako pisem i da sam nepismena mogu samo da se interesuju time a ne temom.a to je BATINANJE DETETA OD STRANE ODGOVORNE OSOBE ZA NJEGOVO ZDRAVLJE i sigurnost. a to sto anonimno pisem je moj izbor,a ako vas vec interesuje nesto oko mene, radim kao babica na decjem odeljenju i tu imam sta da vidim. radim u Skandinaviji i mogu samo da kazem da velike probleme oko dece imaju ljudi iz nase sredine tj. svi Balkanci jer odgajaju decu suprotno od okoline pa cesto vidim decu sa masnicama na odeljenju sa starije dete.muz mi je doktor (deciji specijalista) i iz njegove price mogu samo da se zamislim oko toga kako deca zive u pojedinim domovima.a kad bi pisala sta sam videla u Srbiji za vreme od one 2.g. sta sam tamo radila mislim da bi trebala da pisem nekoliko dana. tako da pojedini koji zatvaraju oci i ne vide sta se dogadja u zemlji mogu samo jos uvek da sanjaju i cekaju bolje sutra koje je uvek na domaku,ali nikako da dodje.nitko jos nije shvatio da se bolje sutra i za ljude i za decu ne dobiva besplatno vec da covek mora da se menja i da menja sistem,a ja vidim da u Srbiji ostaje kako je bilo i kad sam otisla.sad ce mnogi dati decje izjave."a sto si otisla?;ne trebas nam vise!!!!izdajica...itd...itd...mozete ljuto da odgovarate,ali ja ne znam niti jednu osobu u Srbiji koja ne bi bila na mojem mestu...posao sam dobila jer sam odlicna u svom poslu a ne sto sam se muvala sa sefom sto mnoge "postene" domacice i domacini rade u Srbiji.tako da umesto da se ljutito obracate na moj nacin pisanja ,a ne na sadrzaj,bolje bi bilo da proverite gde su vam bracni drugovi.ponekad mi je bilo smesno kad bi videla kako pojedine zene prave magarce od muzeva,a ponekad mi je bilo i smesno da vidim kako su pojedini muskarci uvidjali sta se desava ali su toliko bili mlakonje da nisu nista rekli sve dok novac dolazi kuci. toliko o meni!!!! usput da dodam da govorim engleski,nemacki i 1.skandinavski jezik tako da se pitam da li sam ja nepismena (plata za 1.mesec mi je kao sto je vama najbolja za 1.g.) ili vi!!!?????
DET ER ALT FOR NÅ!!!JEG HÅPER Å IKKE HØRE MER DUMHET FRA DERE. HA DET BRA!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:

makimaki:
Ala si se raspisao... Nego, deca imaju vrlo otporne kosti. Kada bi mi padali kao deca, lomili bi kosti svaki put, a deci u vecini slucaja nije nista.

Malom detetu pesnicom mozes razbiti lobanju, jer je jos uvek tanka (ne govorim o deci od 7-8 godina)... Pegla bi kroz glavu trogodisnjeg deteta prosla kao vreo noz kroz buter...

No nije to poenta... Kako bi se ti osecala kad bi neki klinac lepio tvoje dete peglom u glavu (bez obzira kakve bi bile posledice)?

Za Gosta poliglotu:
Evo ja ne bih volela da sam na tvom mestu. I ne vidim zasto bi sada neko proveravao bracnog druga, kakve to ima veze sa tvojim prepucavanjem s ostalim forumasima. Da li mislis da ti zbog svojih primanja imas bolji brak od nas ovde ili da si bolja osoba? Daj oladi malo.
Za ove sto pisu o peglama, nozevima, buteru i mekanim kostima: grozno je i pricati o tome sta moze izdrzati dete.
Hade da vodimo malo konstruktivnije i smirenije ove razgovore, pogotovu sto je tema jako vazna, govorimo o deci i odnosu prema njima.

Back