Vaši predlozi

Један предлог за нову игру

Питај особу испод

Ја поставим питање и особа која је следећа одговори затим се постави ново питање и тако у круг

то је само предлог

Šta kažete na temu u kojoj bi se pisalo bez korišćenja određenog slova? Nekog koje se često koristi, najbolje A ili E. Znači igrate tako što sastavite rečenicu, od barem tri-četiri reči, u kojoj ne smete da koristite to slovo. Onda sledeći igrač nastavlja sa novom rečenicom bez tog slova, s tim da prvo slovo te rečenice bude isto kao poslednje slovo u prethodnoj.

Na primer, ako bi igra bila bez slova A:

- Evo, upisujem se prvi.
- I mene eto, što bi rekli, we're off!
- Fuj, što je ružno ovo vreme.
- E ne može ni non-stop biti toplo.

Ima na Igrama bez granica jedna loša praksa koju bi trebalo promeniti.

Kada igrica nakupi 20.000 odgovora započinje se nastavak ali se ne poštuje autor igrice, već igrica dobija novog postavljača.
Mislim da to nije lepo i da bi trebalo poštovati osobu koja je igricu postavila, bez obzira da li je ona više na Krstarici ili nije.
Prvi post postavljača igrice treba preneti na nastavak i započeti igricu ispočetka. Pošteno, fer, drugarski.

Zato molim da mi se vrati Kaladont naopačke. :lol:

Istri tekst.
Ista molba.
Druga tema.

Uzmi samo drugo slovo, al' da bude početno

:cool:

Imam i ja neke predloge za nove igre...
Prvi predlog je Reči koje završavaju na
-nje azbučnim redom
Npr. :
ateriranje
bežanje
vraćanje
gađanje itd.

Drugi predlog je Reči koje sadrže slova đ, ž, lj, nj, ć, č, dž i š. U reči može biti samo jedno, a može biti i više slova od navedenih.
Npr. :
ariŠ, aŽdaja, aČakatura
beDŽ, buLJuk, buĐ
voĆe, vaLJak, VraNJe
groŽĐe, gleČer, graŠak
drŽava, disaNJe, daLJina
ĐurĐevak, Đeram, ĐorĐe itd.

Poslednja izmena:
Imam i ja neke predloge za nove igre...
Prvi predlog je Reči koje završavaju na
-nje azbučnim redom
Npr. :
ateriranje
bežanje
vraćanje
gađanje itd.

Drugi predlog je Reči koje sadrže slova koja postoje samo u azbuci ili abecedi đ, ž, lj, nj, ć, č, dž i š. U reči može biti samo jedno, a može biti i više slova od navedenih.
Npr. :
ariŠ, aŽdaja, aČakatura
beDŽ, buLJuk, buĐ
voĆe, vaLJak, VraNJe
groŽĐe, gleČer, graŠak
drŽava, disaNJe, daLJina
Занимљиви предлози.
И ја имам један предлог:речи које се завршавају са -он.Нпр:
авион
балон
вагон....
Додуше,мислим да нема за сва слова,али делује ми ок.

nervira me to "n" na završetke sa"nica", mislim da smo već odavno sve ispucali i vrtimo se u krug... kad bi bilo samo "ica", mislim da bi bio moguć veći fond reči, al ok, kakogod...

Ja se s ovim slažem. Bilo bi dobro kad bi se naziv postojeće igre Reči koje završavaju sa "-nica" promenio u Reči koje završavaju sa "-ica". I dalje bi se mogle pisati reči sa završetkom "nica" , ali bi se pisale i reči koje završavaju na "-tica", "-rica", "-lica", "-sica" itd.
Podržavam ovaj predlog. 👍

Ja se s ovim slažem. Bilo bi dobro kad bi se naziv postojeće igre Reči koje završavaju sa "-nica" promenio u Reči koje završavaju sa "-ica". I dalje bi se mogle pisati reči sa završetkom "nica" , ali bi se pisale i reči koje završavaju na "-tica", "-rica", "-lica", "-sica" itd.
Podržavam ovaj predlog. 👍

Слажем се са овим.

Čak bi se moglo promeniti i to da se ubuduće reči pišu po azbuci, a ne ovako, kao do sada, bez ikakvog reda.

И са овим се слажем.

Imam i ja neke predloge za nove igre..

Drugi predlog je Reči koje sadrže slova koja postoje samo u azbuci ili abecedi đ, ž, lj, nj, ć, č, dž i š. U reči može biti samo jedno, a može biti i više slova od navedenih.
Npr. :
ariŠ, aŽdaja, aČakatura
beDŽ, buLJuk, buĐ
voĆe, vaLJak, VraNJe
groŽĐe, gleČer, graŠak
drŽava, disaNJe, daLJina

Kao neko ko je mod na pdf-u Igrice, trebalo bi barem osnovno da znaš.
Šta još to postoji osim azbuke i abecede pa da se upotrebljavaju slova koja postoje SAMO u azbuci i abecedi???
Ja stvarno ne verujem svojim očima...

Kao neko ko je mod na pdf-u Igrice, trebalo bi barem osnovno da znaš.
Šta još to postoji osim azbuke i abecede pa da se upotrebljavaju slova koja postoje SAMO u azbuci i abecedi???
Ja stvarno ne verujem svojim očima...

U stranoj abecedi ne postoje slova koja sam izdvojila. Na to sam mislila kad sam napisala SAMO u azbuci i abecedi. Izvini ako sam se nerazumljivo izrazila. :huh:

Back