Vase ponasanje na netu i u realu?

ili recimo mesto gde smes da pises sve malim slovima a da ti se niko ne zabezekne+zaceni od zgrazanja; da sam ikakva "vlast", izbacila bih velika slova iz upotrebe, sva sreca te nisam:)))
i da, niko ni od koga na ovom netu ne zavisi, svako naskraba sta ga volja i ode,
nema ozbiljnosti koja ponekad ubija svakodnevnicu a koju nema trika da bas uvek mozes da preskocis.
zivot je inace postao prozivka, beleznica do u nedogled.

a covek kad nije u situaciji da ode negde u divljinu, da malo podivlja, ode u ovaj napravljeni konstrukt da malo ima iluziju(!) slobode.
sve je ovo kao igra sa lego kockicama,

da je iole ozbiljnije
sumnjam da bi ikoga bilo.

Isto. Neko vreme sam cak imao i puno ime i prezime kao nadimak lol. Uostalom, dovoljno je covek da se malo raspita o forumu o meni i odmah dobije puno ime i prezime. Cim dobije ime i prezime ode na gugl i gugl mu izbaci sve ono o meni sto je njemu po zelji.

Tako da, ne, ne bih nista menjao/cenzurisao. Fala bogu pa nemam potrebu za tim.

hajd posalji obavest da to izgugletam, kad je vec transparentno. bi frendli.

sto se mua tice, stepen zapanjenosti publike u tumacenju mene realnosti bi sigurno bio varijabilan, u zavisnosti od hipotenuze ne-ocekivanosti. ne znam kako je sa drugima ali ja svake 7-e godine svog postojanja dobijem na stanovanje po jednu svoju novu licnost u svom komfornom bicu. zasada se ne cupamo ali ume situacija da se zategne.

Zamislimo scenario da na internetu (forumu, mail-u, svugde znaci) mora da se koristi pravo ime, datum rodjenja, slika najnovijeg datuma i da svako kada ukuca vase ime u Google moze da nadje sta ste pisali svugde na netu, kako bi ste se onda ponasali?
Da li bi potpuno isto pisali, razmisljali, ili bi ste malo pazili sta pricate i menjali svoje ponasanje kada znate da svako u svakom trenutku moze procitati sve sto se pisali?

Da li se vase ponasanje, nacin, pisanja i sta vec, razlikuje na netu i u realu ili ne?
Ako se razlikuje, na koji nacin i zasto se razlikuje?

Razlikuje se.
Ovde sam daleko otvoreniji i iskreniji.
Razlog za to je sto sam stidljive prirode zbog toga cesto cutim ili slabo govorim dok se dobro ne upoznam sa nekim. Ovde nemam tu barijeru i sve ide lakse.

Zamislimo scenario da na internetu (forumu, mail-u, svugde znaci) mora da se koristi pravo ime, datum rodjenja, slika najnovijeg datuma i da svako kada ukuca vase ime u Google moze da nadje sta ste pisali svugde na netu, kako bi ste se onda ponasali?
Da li bi potpuno isto pisali, razmisljali, ili bi ste malo pazili sta pricate i menjali svoje ponasanje kada znate da svako u svakom trenutku moze procitati sve sto se pisali?

Da li se vase ponasanje, nacin, pisanja i sta vec, razlikuje na netu i u realu ili ne?

Naravno da se razlikuje.

Mnogo manje imam strpljenja i ne razmislim 2x da nesto kazem. I jako, jako puno pricam o sebi ovde. It's all about me. Mislim da je to zapravo hook za mene. U 3d sam navikla da jako puno vodim racuna o drugima.

Sa druge strane kao osoba nisam vulgarna i prostakusa tako da ne idem okolo i ne pljujem ljude, a takodje ne zelim da povredim ljudima osecanja bez obzira sto ljudi ne lice da su stvarni. Ni u 3d ni ovde necu namerno reci nesto da bih povredila drugu stranu. Trudim se da pomognem, takva sam i ovde i u 3d.

Ono sto je cini mi se najveca razlika je sto ovde pustam svom ostrom jeziku na volju. Kad me neko nacepi... jao si ga njemu...

Poslednja izmena:

Nema razlike! To sam ja :)
Ne može neko ovde izigravati virtuelnog dobricu,a u realu je zlo da ga nema većeg...:lol:

Back