Vase ponasanje na netu i u realu?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zamislimo scenario da na internetu (forumu, mail-u, svugde znaci) mora da se koristi pravo ime, datum rodjenja, slika najnovijeg datuma i da svako kada ukuca vase ime u Google moze da nadje sta ste pisali svugde na netu, kako bi ste se onda ponasali?
Da li bi potpuno isto pisali, razmisljali, ili bi ste malo pazili sta pricate i menjali svoje ponasanje kada znate da svako u svakom trenutku moze procitati sve sto se pisali?

Da li se vase ponasanje, nacin, pisanja i sta vec, razlikuje na netu i u realu ili ne?
Ako se razlikuje, na koji nacin i zasto se razlikuje?

..pa verovatno negde bi morao malo više da odgovaraš svakom ko te poznaje, šta si ti tu piskarao i zašto.Bilo bi naravno svega od prihvatanja do osude...
...najveći problem je što bi to bilo jako zamorno i suvišno ...kao i onaj fazon...kad znaš da neko preko naloga svog deteta (na FB), gleda tvoje slike i šta radiš... :lol:.. ovako ne bi morao toliko da se maltretira ;)

..a stil pisanja mi se ne razlikuje...ko me zna...ne bi se iznenadio

Ovde sam onakav kakav bih mogao i hteo da budem.

A zašto ne mogu u RL da budem ovakav ?
Iz dva razloga :

- Ovde svaku istinu ( svoje razmišljanje ) iznesem
i imam utisak da sam realizovan,
da sam saslušan,
a ne pocenjen, odbačen, ili neshvaćen !

Naročito je važno ovo poslednje,
jer mogu svoje stavove da obrazlažem dokle god mislim da treba !

To naravno nije tako u stvarnosti,
puno puta ne objasnim sebe okolini do kraja ..

- Ovde sam anoniman ( u fizičkom smislu )
ali vrlo poznat i realan u psihičkom - duhovnom pogledu.
Ovde sam ličnost !
I tu ličnost mogu da nadograđujem
bez straha od fizičkog kažnjavanja !

Mislim da forumi, gde mi postojimo samo kao ličnosti
mnogo znače svakom čoveku,
a naročito nedovoljno realizovanima u RL.

Čak uspešne u RL prepoznajem vrlo dobro po načinu na koji se bore za svoje stavove ( svoje istine )
po tome što pokušavaju da primenjuju adute iz fizičkog sveta,
ali naravno, to ovde ne važi !
Pa ispadaju glupi,
i onda se povezuju,
nameštaju igre autentičnima ( kao što sam ja ),
gube svoju individualnost,
što se na kraju pokaže kao greška
( za razliku od fizičkog sveta, gde ako si sam - naebo si !)

Ima tu mnogo toga dragi moji,
samo znajte :
nismo mi bez veze satima, danima i godinama vezani za internet forume.

To bestelesno opštenje nama jako prija !

Postavlja se pitanje onda, ko smo mi u sustini, onakvi kakvim se predstavljamo na netu ili ono sto smo van njega? Gde je maska, i ko je maska ili zasto se ponasamo kako se ponasamo i koliko drugacije?
Obicno se ljudi na netu oslobode i pokazu ono najgore, pa se pitam gde je tu granica i koje je tu pravo "ja"? Sta se to potiskuje a sta oslobadja na netu i zasto?

Postavlja se pitanje onda, ko smo mi u sustini,
onakvi kakvim se predstavljamo na netu ili ono sto smo van njega? ...

Nema maske,
mi na Netu i u fizičkom svetu nismo isto !

Logično, u fizičkom svetu smo opterećeni tom svojom telesnošću.

Kao kad na more ideš sam,
ili sa devojkom,
ili sa ženom, decom i taštom !

Svaki put si opterećeniji i drugačiji !

...
Obicno se ljudi na netu oslobode i pokazu ono najgore ...

Ma kakvi !
Ko je to na Netu najgori ?
Ja se trudim da budem naj u svim pozitivnim disciplinama,
pameti, duhovitosti, kritičnosti ..

Trudim se da mi i avatar bude bar simpatičan,
a nik pozitivan.

Ima i drugih, ali nisi ti taj, jel' da !?
Ili ..?

Isto. Neko vreme sam cak imao i puno ime i prezime kao nadimak lol. Uostalom, dovoljno je covek da se malo raspita o forumu o meni i odmah dobije puno ime i prezime. Cim dobije ime i prezime ode na gugl i gugl mu izbaci sve ono o meni sto je njemu po zelji.

Tako da, ne, ne bih nista menjao/cenzurisao. Fala bogu pa nemam potrebu za tim.

Ko je to na Netu najgori ?

Kako ko, pa svi. Evo pocev od tebe. Pogledaj samo kako ruzno pises covece boziji. Koja je poenta tih isprekidanih recenica? Si cuo nekad za paragrafe?

Ali dobro, mozda ti stvarno ne znas te osnove. U tom slucaju dolazimo do zakljucka da na netu pisu samo najgori koji i pored toga sto se trude da izgledaju bolje svejedno izgledaju kao najgori.

Postavlja se pitanje onda, ko smo mi u sustini, onakvi kakvim se predstavljamo na netu ili ono sto smo van njega? Gde je maska, i ko je maska ili zasto se ponasamo kako se ponasamo i koliko drugacije?
Obicno se ljudi na netu oslobode i pokazu ono najgore, pa se pitam gde je tu granica i koje je tu pravo "ja"? Sta se to potiskuje a sta oslobadja na netu i zasto?

Nema tu pravo ja i lazno ja, man se te glupe podele koju si valjda trebao da prevazidjes jos kao maturant. Ono sto se desava je to da se ljudi razlicito ponasaju u razlicitim okolnostima. Recimo, kad bi otisao negde u sred neke njive da ser es da li bi se ponasao isto kao kada bi otisao da se res u sopstveni WC kod kuce?

Zamislimo scenario da na internetu (forumu, mail-u, svugde znaci) mora da se koristi pravo ime, datum rodjenja, slika najnovijeg datuma i da svako kada ukuca vase ime u Google moze da nadje sta ste pisali svugde na netu, kako bi ste se onda ponasali?
Da li bi potpuno isto pisali, razmisljali, ili bi ste malo pazili sta pricate i menjali svoje ponasanje kada znate da svako u svakom trenutku moze procitati sve sto se pisali?

Da li se vase ponasanje, nacin, pisanja i sta vec, razlikuje na netu i u realu ili ne?
isto bih se na netu ponasao sto ne znaci da se uzivo tako ponasam,95% ljudi se drugacije ponasa u 4 oka nego na natu,onaj ostatak nisam zagrebo ispod povrsine inace bi i taj % bio drugaciji u situacijama poredjenja teorija-praksa

ne razlikuje se

nekada sam sijala podatke o sebi svuda a onda su se pojavili neki ljudi da mi pokazu kako sam ja glupa jer oni znaju ko sam ja a ja ne znam ko su oni :zroll: to im neki fazon kao mozda al ja mislim da je bio cilj mene da povrede i ponize i onda sam ja kao pocela da se krijem :fdlan: i to je jedini razlog zasto vise necu puno da otkrivam o sebi da se slicni glupanderi nebi sladili na moj racun inace sto bi rekli vuk dlaku mjenja al cud nikada tako da sam ja uvjek ista ja bez obzira gdje se nalazila z:)

Skoro isto kao i na netu... Osim što u reali nepsujem ljude, nesvađam se, nego ako mi je neko nizbezbežno kriv - bijem! Ali to se može nabrojati na prste za mojih 57 godina. :)
Topla Srbska duša, puna ljubavi :)
Inače isto kao i na netu, druželjubiv, kritičan, sa ženama u veoma pozitivnim bliskim kontaktima, bez ijednog problema. :)

Uglavnom sam ista u realnosti i ovde,razmisljam isto,ponasam se isto,jedina razlika je u tome sto ovde mogu opustenije da izrazim svoja osecanja,mogu lakse da iznesem neku svoju situaciju,jer ljudima je,nekim,nekad,lakse da pricaju sa potpuno nepoznatom osobom nego sa osobom koju znaju.Nekad je lakse nesto napisati nego reci.
Da li bi mi smetalo da moze svako da vidi sta je napisano,mozda bi mi bilo pomalo neprijatno,ali ne opterecujem se previse zbog toga.
Ne bih promenila ponasanje,jer ovo sam ja

rl ili vl bez razlike, isto ko i uvek - rečnik nepogrešivo prilagođavam sagovorniku ne samo zato što smatram da je to način za unapređivanje komunikacije već i zato što je nepravedno prema finim dobrim pametnim itd ljudima da debile tretiram jednako njima

Back