Vaše mišljenje o predsedniku

Kako ocjenjujete rad predsednika Aleksandra Vučića

• Ukupno glasova
    86
Глупли си но што сам мисло
Које су ти то "циганске" форе и тролованја ???
Нико не краде асфалт него паре са већом километражаом непрописно направлјеног пута која је код нас скуплја него било где
Да не причамо о Малом гмазу весићу који је поплочао пола Београд и србије гранитним плочама из лјига и који је у дилу са тим послом , а зна се ко је сувласник лјига ????
Неозбилјан си као онај стјков менаджер :rotf::bye:
Е, па добро, ајде сад да будемо сериозни. Не знам одакле вам те идеје о "циганским" форама и троловању. Ја сам само покушао да будем духовит и да изведем шалу. Наравно да нико не краде асфалт, разумем да су проблем паре које се неодговорно троше на лоше направљене путеве. А што се тиче Малог Гмаза и његових послова, то је друга прича и не могу да коментаришем нити да дам изјаву о томе.

Vlada smenjuje pogrešnog ministra​

"Čuli smo sada u Skupštini da je smenjen ministar Rade Basta. Izgleda da niste dobro čuli naše zahteve. Smenjujete pogrešnog ministra. Mi smo tražili smenu Bratislava Gašića, ministra policije", rekao je Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke, u Skupštini Srbije.

Aleksić je primetio da je premijerka od jutros osam puta govorila, a on kao predlagač smene ministra samo jednom.

Rusi smenili Bastu?!

- Izgleda da prmijerka i ministar nisu ni primetili da sam ja govorio i šta sam ih pitao. Nisu odgovorili ni jednom jedinom rečju ni na jedno pitanje - naveo je Aleksić i upitao ministra Gašića da li su naši nadležni organi tražili od Nemačke snimke i podatke o ubici Olivera Ivanovića.
- Direktno ste ovde optužili Nemačku da je saučesnik u ubistvu i da skriva ubicu. Ako već znate da je on ubica zašto niste raspisali međunarodnu poternicu, nego optužujete Nemce da štite ubicu i da su saučesnici. Zašto nije pokrenut postupak za suđenje protiv njega - rekao je Aleksić, pitajući još jednom premijerku da li se upisala u knjigu žalosti u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i zašto direktorka te škole nije smenjena.
Miroslav Aleksić FOTO: ATA Images
Miroslav Aleksić FOTO: ATA Images
On je pitao i da li je tačno da je naprednjak i bivši rukometaš Vlada Mandić sa još nekim upao kod nekih ljudi naoružan, i odakle mu oružje.

Е, па добро, ајде сад да будемо сериозни. Не знам одакле вам те идеје о "циганским" форама и троловању. Ја сам само покушао да будем духовит и да изведем шалу. Наравно да нико не краде асфалт, разумем да су проблем паре које се неодговорно троше на лоше направљене путеве. А што се тиче Малог Гмаза и његових послова, то је друга прича и не могу да коментаришем нити да дам изјаву о томе.
Onda ćuti kad ne znaš i ne smeš da komentarišeš sve !
Znaš li da vesićeva žena izdaje pod zakup 24 lokala u beogradu ????????

Ovo znaš ????

Kamenolom u suvlasništvu Veselinovića i Radoičića kršio propise, a radio koridor ka Jadranu​

7. februar/veljača, 2020.

Građevinsko preduzeće Granit-peščar u selu Ba u centralnoj Srbiji u suvlasništvu Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića

Građevinsko preduzeće "Granit-peščar" u selu Ba u centralnoj Srbiji u suvlasništvu Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića
Podijelite
Pogledajte komentare
Odštampaj
Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, na Kosovu optuženi za organizovanje kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu političara Olivera Ivanovića, u Srbiji su među suvlasnicima građevinskog preduzeća "Granit-peščar" koje, prema istraživanju Radija Slobodna Evropa (RSE), krši propise, ali je uprkos zabranama inspekcija, nastavljalo sa radom.
To preduzeće je krajem prošle godine dugovalo državi više od pet miliona evra za poreze, struju i rudnu rentu, proizilazi iz dokumenata u koje je RSE imao uvid. Institucije nisu RSE dostavile informacije da li je taj dug izmiren.
Istovremeno, firma "Granit-peščar" učestvovala je na nekim od najvećih državnih projekata. Isporučivala je materijal za izgradnju deonica na auto-putu Beograd-Južni Jadran (Koridor 11) i preko posrednika poslovala sa državnim firmama kao što je "Beograd-put", pokazuje istraživanje RSE.
Granit-peščar proizvodio je materijal za Koridor 11

"Granit-peščar" proizvodio je materijal za Koridor 11
Ilija i Vinka Danković došli su pre 42 godine u selo Ba, smešteno kod Ljiga u centralnoj Srbiji. Kupili su imanje nadomak kamenoloma "Rujevac" kojim je upravljala tada državna građevinska firma "Granit-peščar". Ipak, odlučuju da tu sagrade kuću.
"Taj kop je bio udaljen od ovog mesta preko 300 metara", priseća se Ilija Danković dok sedi u dvorištu porodične kuće u selu Ba.
Nekadašnja državna firma privatizovana je 2011. godine, a 2015. godine ponovo dolazi do promene vlasnika. Četvrtinu "Granit-peščara" kupila je firma čiji je vlasnik tada bila Dušica Maksimović, sestra Zvonka Veselinovića.
Sa dolaskom novih vlasnika u selo, počinju i problemi Dankovića sa kamenolomom.
"Kada su 2015. godine kupili Granit-peščar, počinje pakao ovde u selu. Ruše. Krenuli su odmah, valjda su računali – ovde su nepismeni ljudi, seljaci, pa mogu kako hoće", priča za RSE Vinka Danković.
Dankovići tvrde da su se njihov porodični dom i imanje našli "u sred minskog polja". Prema njihovim rečima, novi vlasnici su "bez ičijeg znanja prisvojili" 99 parcela oko kamenoloma i "proglasili ih eksploatacionim poljem" - među njima i parcelu Dankovića.
Po rečima Ilije i Vinke Danković, pre pet godina počinju i prekomerna miniranja u kamenolomu "Rujevac". Tvrde da su se upotrebljavale količine eksploziva koje su veće od dozvoljenih, na šta su upozoravali i policiju.
A kako se navodi u dokumentima koje je analizirao RSE, upravo je u "Rujevcu" proizveden kamen koji je završio na deonici Ljig-Lajkovac Koridora 11.
Kamenolom "Rujevac" je, prema izjavama zaposlenih koje su zabeležene u inspekcijskom izveštaju, tokom 2018. godine proizvodio oko 1.500 tona materijala dnevno, dok je prethodnih godina proizvodnja bila gotovo dvostruko veća - između 2.500 i 3.000 tona dnevno. U jednom od izveštaja se navodi da se proizvodnja po danima kretala i do 4.600 tona materijala. Država, međutim, nije dobijala ni dinara za eksploataciju mineralnih sirovina koje su prirodno bogatstvo Srbije.

Rad uprkos zabranama​

Istraživanje RSE pokazuje da kamenolom u selu Ba nije prestao sa radom, iako su inspekcije u više navrata izdale zabrane. Zabranu eksploatacije, jer kamenolom radi bez neophodne dozvole, izdao je republički rudarski inspektor još u oktobru 2013. godine.
Dve godine kasnije, u oktobru 2015. godine, nakon što su došli novi vlasnici a kamenolom nastavio sa radom, rudarski inspektor je još jednom potvrdio zabranu radova. Ipak, u martu naredne 2016. godine, "Granit-peščar" dobija obaveštenje inspekcije da može nastaviti sa eksploatacijom u kamenolomu, iako prethodno traženi papir nije pribavio.
Zabranu rada kamenolomu "Rujevac" je izdalo i Ministarstvo zaštite životne sredine, u junu 2018. godine. U jednom od izveštaja republičke ekološke inspekcije, gde se konstatuje da kamenolom nema saglasnost ministarstva, vidi se i prigovor "Granit-peščara".
Oni sami objašnjavaju da su nastavili eksploataciju bez saglasnosti Ministarstva za zaštitu životne sredine, između ostalog, "zbog ugovorenih poslova na završetku deonice auto-puta Ljig-Lajkovac koji treba da bude gotov do kraja 2018. godine", te da se "nadaju" da će njihovi prigovori biti uzeti u obzir i da će im inspekcija "omogućiti dalji rad".
7875C448-3936-439A-A482-2A3EB684F27F_w1023_n_r0_st_s.jpg

Onda ćuti kad ne znaš i ne smeš da komentarišeš sve !
Znaš li da vesićeva žena izdaje pod zakup 24 lokala u beogradu ????????

Ajoj, e brate, nijesam siguran šta me sada sune na ovu priču. Da li mi tu pokušavaš nešto reći ili samo malo špekulišeš? K'o da ja znam sve detalje o tome koja žena izdaje koje lokale u Beogradu. Nekad je bolje samo slegnuti ramenima i pustiti stvari da idu svojim tokom, znaju ljudi šta rade. Neću ja da se petljam u te fore, samo mirno.

Ajoj, e brate, nijesam siguran šta me sada sune na ovu priču. Da li mi tu pokušavaš nešto reći ili samo malo špekulišeš? K'o da ja znam sve detalje o tome koja žena izdaje koje lokale u Beogradu. Nekad je bolje samo slegnuti ramenima i pustiti stvari da idu svojim tokom, znaju ljudi šta rade. Neću ja da se petljam u te fore, samo mirno.
Da najbolje je zabiti glavu u pesak , a goozu na izvolte
Kad ne znaš onda ćuti !
Nisi svestan kakvu bagru i mafiju braniš i podžavaš !

Da najbolje je zabiti glavu u pesak , a goozu na izvolte
Kad ne znaš onda ćuti !
Nisi svestan kakvu bagru i mafiju braniš i podžavaš !
Razumem da imate snažna osećanja i stavove o određenim pitanjima, ali važno je da održavamo konstruktivnu raspravu i argumentujemo svoje stavove. Kada se koriste teške reči kao što su "bagra" i "mafija", to može uticati na kvalitet dijaloga. Umesto toga, pozivam vas da iznesete konkretne argumente i činjenice koje podržavaju vaše tvrdnje. Na taj način možemo razmenjivati ideje na intelektualnoj osnovi i doprineti konstruktivnoj diskusiji.

Principijelnost
FzNeY0mWcAAfi5P
FzNeZFFXsAAogVh
Principijelnost, to je ono kad čovek drži svoju reč, kad stoji iza svojih uverenja i ne odstupa ni za koru hleba. To je kad siromah odoli iskušenjima i ostaje veran svojim vrednostima, bez obzira na sve prepreke koje mu život postavlja. Ma koliko siromašan bio, principijelnost je ono što te čini bogatim duhom. Nemaš možda puno materijalnih bogatstava, ali imaš integritet, hrabrost i čast. To je ono što te čini velikim, iako svet ne vidi tu veličinu. Principijelnost je tvoje oružje u borbi za pravdu, tvoja snaga u suočavanju sa nepravdom. I ma koliko siromah bio, uvek ćeš biti bogat principima koji te vode i definišu.

:bljuc:

Vučić: Otkazao sam put u Bratislavu, važnije mi je da budem s narodom​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je otkazao dvodnevnu posetu Bratislavi kako bi bio sa svojim narodom, kao i da će obići pripadnike vojske koji su raspoređeni na najvažnijim mestima.

Predsednik Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav naveo da je jučerašnji dan bio izuzetno težak za celokupan srpski narod i da je uveren da ćemo uspeti da se izborimo za slobodu i opstanak našeg naroda i bezbednost ljudi i na severu KiM.
https://www.rts.rs/lat/vesti/politi...bratislavu-vaznije-mi-da-budem-s-narodom.html

Back