Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

ja imam totalno suprotno iskustvo, ljudi u bg su asocijalni za razliku od ovih iz manjih gradova

a kako i ne bi kad su ko deca rasli u betonu i pred tv-om i eventualno ako se roditelj smiluje da ih izvede u parkic jednom nedeljno...dok se deca u manjim gradovima jurcaju po ulicama od malena i normalno je da imaju razvijeniji osecaj za komunikaciju i socijalizaciju

recimo deca sa periferije bg se ponasaju slicno kao i ovi iz manjih gradova...opet logicno jer imaju de da se igraju

ovi iz centra
bg su sacuvej boze​
:roll:

Deca iz Bg su najbolja i najkomunikativnija ......a ne kad dodje neki ..... iz provincije pa ne zna ni da sklopi recenicu a, ne moze ni da ti parira u razgovoru jer kao da je pao sa marsa u civilizaciju....z:lol:

Deca iz Bg su najbolja i najkomunikativnija ......a ne kad dodje neki ..... iz provincije pa ne zna ni da sklopi recenicu a, ne moze ni da ti parira u razgovoru jer kao da je pao sa marsa u civilizaciju....z:lol:

Е, ово је пост за насловницу! z:dm3:

И ја сам, знчи, приметила, еботе, да ови провинцијалци, мисл'м, не знају да склопе ебену реченицу, брте!

al zato ne možeš od njih da uđeš u autobus ujutru i tokom dana...da mi je znati gde to moraju da iduz:D?
На пијацу!
Нећеш веровати, жена је на мојој станици ушла у аутобус.
Пардон, пре су је унели. Једва се догегала.
Наравно, одмах су јој устали и помогли да седне.
Возила се до Земуна.
Из аутобуса је најнормалније сишла и брзим кораком се упутила на пијацу.
Једва сам стигла да је пратим, а пратила сам је, баш да видим.

На пијацу!
Нећеш веровати, жена је на мојој станици ушла у аутобус.
Пардон, пре су је унели. Једва се догегала.
Наравно, одмах су јој устали и помогли да седне.
Возила се до Земуна.
Из аутобуса је најнормалније сишла и брзим кораком се упутила на пијацу.
Једва сам стигла да је пратим, а пратила сам је, баш да видим.

hahaha...zar nema u svom kraju pijacu, nego mora baš u Zemunz:D?

ja rerkoh da imam totalno drugacije iskustvo...

prvi dan na faksu sam se sprijateljila sa njih nekoliko odmah smo zavrsili u kaficu, od nas nekoliko samo je dvoje (ja i jos jedan decko) bilo iz bg...ostali "domacini" su samo dosli i otisli ne progovorivsi ni rec nisakim...mislim ovo je samo jedan od primera...cisto da ilustrujem... situacije na ovu foru sam vidjala cesto...precesto...

da ti ilustrujem jos nesto...skolsko dvoriste gimnazije u centu bg...uglavnom dvoje po dvoje stoje retko gde vidis grupicu od troje cetvor...srednja skola na periferiji, vecina ucenika je sa periferije...to su grupe i grupe od po nekoliko dece, svako svakog zna zezaju se....
osnovna u centru bg situacija kao i kod one gimnazije...osnovna u manjem gradu u srbiji, ne znas ko se skim druzi, po celo odeljenje bude zajedno na odmoru u kooperaciji sa drugom decom....

beogradjani prolaze jedni pored drugih ko pored turskog groblja to je opste poznata cinjenica..mozes biti svestan toga ili ne

ps: ovo sto si napisao govori mnogo o tebi, upotpunjuje moje izlaganje z:mrgreen:

:sneskoz:

al zato ne možeš od njih da uđeš u autobus ujutru i tokom dana...da mi je znati gde to moraju da iduz:D?

e ovo se i ja pitam kad me iznerviraju...mislim ne zvuci fer i oni su ljudi ima prava da ide gde hoce..al brate de ce bakica od 70 leta u 7 ujutru... ne nije kod lekara jer taj bus ne ide blizu ni jedne zdravstvene utanove...sto je najjace vecina ide da seta :lol:...sveje to lepo da se ne ponasaju ko najgore strvine u gsp-u...

Е, ово је пост за насловницу! z:dm3:

И ја сам, знчи, приметила, еботе, да ови провинцијалци, мисл'м, не знају да склопе ебену реченицу, брте!

znaci sestro strasno, mislim ovo ono tamo ovamo...ebi ga...razumes me...(il druga varijanta: razumes sta hocu da kazem)

i tako se svi razumemo...telepatija :lol:

ja rerkoh da imam totalno drugacije iskustvo...

prvi dan na faksu sam se sprijateljila sa njih nekoliko odmah smo zavrsili u kaficu, od nas nekoliko samo je dvoje (ja i jos jedan decko) bilo iz bg...ostali "domacini" su samo dosli i otisli ne progovorivsi ni rec nisakim...mislim ovo je samo jedan od primera...cisto da ilustrujem... situacije na ovu foru sam vidjala cesto...precesto...

da ti ilustrujem jos nesto...skolsko dvoriste gimnazije u centu bg...uglavnom dvoje po dvoje stoje retko gde vidis grupicu od troje cetvor...srednja skola na periferiji, vecina ucenika je sa periferije...to su grupe i grupe od po nekoliko dece, svako svakog zna zezaju se....
osnovna u centru bg situacija kao i kod one gimnazije...osnovna u manjem gradu u srbiji, ne znas ko se skim druzi, po celo odeljenje bude zajedno na odmoru u kooperaciji sa drugom decom....

beogradjani prolaze jedni pored drugih ko pored turskog groblja to je opste poznata cinjenica..mozes biti svestan toga ili ne

ps: ovo sto si napisao govori mnogo o tebi, upotpunjuje moje izlaganje z:mrgreen:

:sneskoz:

El si ti iz neke provincije...mislim...gde je tu komunikacija...kakav ti je to sklop rečenice...i šta se petljaš u ove razgovore, em nisi iz Beograda, em nisi dete. mislim...strašno. :zelenko:

ja sam i dalje za to da se svako drzi svoje nadmorske visine:sanke:
a sto se tice jezika ne razumem cemu polemika o tome sta je pravilno, vazno da se razumemo,to je valjda cilj komunikacije. a u Beogradu se bas nesto ne neguje gramaticki ispravan srpski jezik:zimag:
nazalost ovde ima previse dece koja ne umeju da sklope recenicu

Ma penzioneri u busu su posebna priča, duša im u nosu, ali ako su iz Zemuna, krenu na buvljak ili kod Kineza, ako su sa Novog Beograda idu na Zeleni venac, ovi iz centra nemam pojma gde idu, ali idu... Ako ima mesta u busu, premeštaju se sa sedišta na sedište, valjda traže najudobnije z:mrgreen: Ali šta ćeš, moraju i oni nečim da ispune penzionerske dane:)

Poslednja izmena:
Ma penzioneri u busu su posebna priča, duša im u nosu, ali ako su iz Zemuna, krenu na buvljak ili kod Kineza, ako su sa Novog Beograda idu na Zeleni venac, ovi iz centra nemam pojma gde idu, ali idu... Ako ima mesta u busu, premeštaju se sa sedišta na sedište, valjda traže najudobnije:zmrgreen: Ali šta ćeš, moraju i oni nečim da ispune dane:)

i treba al ne preko tudjih nogu...bukvalno...moze u bus da se ulazi ko covek ne mora ko :ovca:

Back