Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koja bi to bila..?
Pada mi na pamet sada...

'The past is a gaping hole. You try to run from it, but the more you run, the deeper, more terrible it grows behind you, its edges yawning at your heels. Your only chance is to turn around and face it. But it's like looking down into the grave of your love, or kissing the mouth of a gun, a bullet trembling in its dark nest, ready to blow your head off.'

Bonus!
'Like all the bad things in my life, it started with the death of a woman.' - Sam Lake, 'Max Payne 2'

Pregledajte oba linka, Sam Lake pise opako.
http://en.wikiquote.org/wiki/Max_Payne
http://en.wikiquote.org/wiki/Max_Payne_2:_The_Fall_of_Max_Payne

Hi sestro Piperko:)
Ti to malo Leibniz,-a.. izgovorio posle zavrsetka studija prava u Leipzigu 1672.
Original glasi: "Am Anfang bedenke das Ende"... ofrlje prevedeno: "Na pocetku spoznaj kraj;)

poz.:D

Ja znam da bi mi TI poverovao da sam znala da je tako, ali, ja sam to jednostavno prekrojila, prosto, zaista sam mislila da ima neki moj licni "pecat", a i odredjene situacije zahtevaju da kad negde udjes, moras znati da treba i izaci. Sad sto treba- tu da se sporimo, mozda ja smatram da ne treba, ali nekad ne zavisi od mene, u tom slucaju MORAM da izadjem..

Sad, ako bi se iko zivi u ovome snasao, to bi bio mogao biti samo neki (ja bih prisvoju zamnicu radije) Vasojevic:cmok2:

Ja znam da bi mi TI poverovao da sam znala da je tako, ali, ja sam to jednostavno prekrojila, prosto, zaista sam mislila da ima neki moj licni "pecat", a i odredjene situacije zahtevaju da kad negde udjes, moras znati da treba i izaci. Sad sto treba- tu da se sporimo, mozda ja smatram da ne treba, ali nekad ne zavisi od mene, u tom slucaju MORAM da izadjem..

Sad, ako bi se iko zivi u ovome snasao, to bi bio mogao biti samo neki (ja bih prisvoju zamnicu radije) Vasojevic:cmok2:

Naravno da ti vjerujem sestrice :D i cijenim tvoju osobenost. Posebno je lijepo saznati da deviza potice od mojeg miljenika, poslednjeg univerzalca planete, Gottfried Wilhelma.

Tvoj Vasojevic:cmok:

Poslednja izmena:
Naravno da ti vjerujem sestrice :D i cijenim tvoju osobenost. Posebno je lijepo saznati da deviza potice od mojeg miljenika, poslednjeg univerzalca planete, Gottfried Wilhelma.

Tvoj Vasojevic:cmok:
Hehe:rumenko::)
Ja bas ne bih rekla da postoji neka moja striktna zivotna filozofija u jednoj recenici, ali uvek kad pomislim da bi mogla postojati, pomislim: Sve u zivotu,desava se s razlogom!
I ne odstupam od toga, ali je najcudnije sto mi skoro istog trena na um padne H.Hese ("Sidatra"): Suprotnost svake istine je takodje istina"
Zasto je to tako, meni izmice...:dash:
Ili se samo meni ovo dvoje moze i primaci, ne znam:think:
.

Poslednja izmena:
Covek ne moze biti srecan ako to duboko u sebi ne zeli. Evo jednog citata iz Zapisa iz podzemlja (Dostojevski)

"Bolestan sam čovjek... Pakostan sam čovjek. Neprivlačan sam čovjek. Mislim da me boli jetra. Uostalom, nemam pojma o svojoj bolesti i ne znam pouzdano što me boli. Ne liječim se i nikada se nisam liječio, iako medicinu i liječnike cijenim. A osim toga, izuzetno sam praznovjeran; no, recimo, dovoljno da cijenim medicinu. (Dovoljno sam obrazovan da ne budem praznovjeran, ali sam praznovjeran.) Ne, gospodo, ne želim se liječiti od pakosti. .... Ali, ipak, ako se ne liječim, to je od pakosti. Boli me jetra, pa evo, neka me još jače boli!"

Back