Vaša svadba..

Ništa iz uvodnog pitanja sem da sam se divno provela i da su svi igrali i mlado i staro. Bilo je lepo. Najsrećniji dan mi je kada sam rodila ćerku. Što se tiče svadbe, bilo je bez nekih sumanutih običaja, i po protokolu i lepo i veselo i jako kulturno. Jedan od lepših dana u mom životu.
Ali to nije dan mog venčanja.
Ja sam imala tri venčanja sa istim čovekom.
Sad smo već 22 godine u braku.
Venčali smo se na jedan datum, svadbu pravili na drugi, a u crkvi se venčali na treći.
Lepe uspomene.
Nisam patila da budem najlepša mlada na svetu, a venčanicu imam u kući i mogu da uđem u nju.
To su lepe stvari, treba obeležiti, pamti se ceo život.

Svaba danas ima smisao samo kao obicaj upoznavanja porodica mladenaca.

Sve drugo je izgubljeno odavno, jos kad su poceli da ih prave van kuce.

Smisao svadbe je unosenje mlade sa njezinim mikroorganizmima u kucu mladozenje sa njegovim mikroorganizmima i tradicionalni rituali koji obezbedjuju da taj susret prodje blagosloveno.
Danas je svaba vise sinonim za bahanalije.

ja bih se najradije vjenčao na plaži u Bečiće.. ali treba para za to
Ko tebe šta pita?
Biće kako ona kaže, malo prilagođeno željama roditelja obe strane.
Ti ćeš moći da izabereš kuma i možda kaiš i cipele, a možda i nećeš.
Moj savet - ne batrgaj se, pusti je, to je ionako dan koji je njoj i roditeljima mnogo bitniji. Probaj da utičeš na izbor tvoje garderobe, e da bi to odelo mogao još koji put da obučeš, probaj da sto sa tvojim ortacima staviš blizu muzike (dobro mesto za oslobađanje od stresa). Sve ostalo je manje bitno.
Prebroj pare posle i kuliraj.

Ne volim da idem na svadbe, ni svoju nisamo želeli, ali kao što reče Golub, skoro se i ne pitamo.
Jedva sam čekala da se sve privede kraju, ali se odužilo.
I, otišli smo sa svadbe dosta rano, sumnjam da smo nedostajali pripitim gostima.

I nismo imali šta da brojimo, ali smo imali kojekakvih glupih poklona.Takvo vreme bilo.
Dobro reče Đole, parada pijanstva i kiča.

3234EAA8-D928-4932-92E6-A2A99BBA30CD.jpeg
Ako bih ponovo onda ovako, poveli bi samo kumove i toliko. Cak bi i vencanica bila visak.

Знаш шта. То су изговори. Ко нешто неће, бог отац га неће натерати.
Знаш ли колики сам ја имала притисак око венчања и свадбе. Срамота! Син јединац! То би се правило нашироко. Још је и он био за то. Ја сама против свих. Не могу брате да изигравам маскоту. Није то за мене. И није ни било.
Тако да си у праву за ово горе.

Знаш шта. То су изговори. Ко нешто неће, бог отац га неће натерати.
Tako je, ali sada u ovim godinama.

Kada ti imaš 19 - 20. godina, vreme kada se još uvažavalo ponešto, paziš da ne povrediš njegovu porodicu, a na kraju, tu svadbu smatraš nebitnom.

E, ako bih se udavala sa ovim životnim iskustvom, moji postupci bi bili kao hirurški zahvati :mrgreen:

Back