VASA OMILJENA RASA PSA

:worth:

shop_magnet_rescued-is-my-favourite-breed-paw.gif

Mozda ovo bas i nije ta tema,ali bih zamolila za pomoc,imam stene NKD pticara starog 3 mecesa,nikada pre nije bio usamljen ali od pre 2 dana uzasno cvili i laje,i ne zeli da spava dok ga ja 'ne uspavam' kada bih mogla rado bi ga unela u kucu ali mi roditelji ne dozvoljavaju.Cim izadjem napolje i dozovem ga prestane ali onda ponovo pocne,ne znam sta da radim i zato molim za pomoc. :worth: :dontunderstand:

Sve male rase pasa i irskog setera ( njega sam imala pre ove sada šmizle) , a velike pse ne volim, naročito ne u gradu i kada ih drže u stanovima jer takvi ljudi pre svega ne vole životinje budući da veliki psi užasno pate u malim prostorima, a mali prostor je i stan od 200 kvadrata za njih...džaba izvođenje , šetanje i istrčavanje kada je tim životinjama potreban prostor, veliko dvorište , a uz njega tek ovo pomenuto.

Ускоро узимам америчког стафордског теријера, па би ме занимали ваши предлози што се тиче женки и мушкараца, ког бих требао да узмем и зашто.. :D

Neće biti. Pas je pre svega društveno biće i najbitnije mu je da bude uz svoj čopor tj. porodicu. Ako je srećan i voljen, živeće bilo gde, a redovne šetnje se podrazumevaju kao obaveza "vlasnika".
Tako je. Ja sada sa ovim mladuncem ( doduse napunio je i dve godine) svakog jutra trcim jedan sat, ne znas da li je njemu ili meni lepse:D
Moj muz to radi po podne ( nisam sigurna da trche, ali su napolju skoro sat i po), a i u medjuvremenu izalzim s njim na dvadesetak minuta.
Ti avlijski psi su meni uzasna tuga jer zele napolje, zele da srecu pse, decu, ljude pa i da jure macke, veverice:D, ali vlasnici tvrde da imje zivot savrsen
jer 15 godina gledaju u jedan zid, zicanu ogradu.
Ja se s njim igram i u stanu, ono donesi, odnesi, malo discipline, skolice.

Da li je trac ili istina da je bigl proglasen za najgluplju rasu pasa?
Ja ne znam ali u Nemackoj zaista vazi pravilo da je bigl mLogo glupav.:D
Ja samo mogu da se sozim da je bigl pas ( zlatan i dobrocudan), ali bre od njega pametno i poslusno Pseto ne moze da se napravi.

Lovacki su psi inace meni jako dragi jer su nezni, pametni, razigrani, lako uce, ali bigl nikako nije tu.

- - - - - - - - - -

Neki ljudi znaju da "proglasae glupim " i neke koji nisu zainteresovani i od Prirode nadareni za neke radnje kao sto su neki drugi psi i eto ga cest nesporazum ...

Tako je, bigl ima svoju " funkciju", ali pa opet ako vec postoji 330 rasa svakako da je moguce da se buduci vlasnik odluci za neku koja
ipak nije savrsena ako ne zivi u coporu ( a bigl jesta takva rasa), bigl je za moje pojmove prilicno " dosadan" pa nema tu iznenadjenja. a ja
volim "uzbudljive" rase, doduse i neke buldoge:D
Zlatnu palmu u Kanu dobio je za najbolju pCecu ulogu engleski buldog:heart:

Tema je "omiljena rasa" pa ste malo odlutali.
Možete voleti ili ne voleti neku pasminu, ali zaista mislim da teško da ovde postoji neko kompetentan da izmeri - glupost.
I šta znači "glup pas" mereno ljudskim aršinima?
Vlasnici i ljbitelji pasa znaju da dosta toga zavisi od same naravi i prirode psa, ali i od vaspitanja i načina na koji se njime bavimo i vremena koje sa njim provodimo.
U svakom slučaju, molim vas da se vratimo na temu.

Bigl nije pudlica , a nije ni sarac , vec je "samo" bigl i kao sto Ti je neko vec napisao da postoji oko 300 priznatih rasa pasa i da je svaka od njih razlicitih osobina i karakteristika , a opet i u istoj rasi postoje razliciti profili i licnosti i karaktera , a o sposobnostima da se i ne prica , tako da je najkorektnije i najkorisnije i za "vlasnika" i za ljubimca da se "vlasnik" dobro raspita pre kupovine o konkretnoj i rasi i njihovim osobinama , ali i o uzgajivacnici / "vlasniku" iz koje je Leglo , eventualnim zdravstevnim problemima i predispozicijama na neke zdravstvene probleme same rase .
Najkorisnije bi bilo kod nekog ko vec ima neposredno i licno iskustvo sa ciljanom rasom , ali i Net uvek dobro dodje ...

Ovo za bigla nisam ja izmislio niti se slazem sa tom konstatacijom, vec su Englezi navodno dosli do tog zakljucka u nekakvoj anketi o psima.

Bigl je valjda nadobrocudniji i najumiljatiji pas na svetu. Inace ja nikome ne bih preprocila "mnogo" inteligentnog psa jer sa takvim psom covek treba da radi.
Tu je i zlatni retriver i labrador ( tu sada ima i radnih linija), ali je kao najinteligentniji border collie, mdjutim taj trazi akciju odd jutra do sutra. Ima mnogo slucajeva
gde bas taj najinteligentniji pas poludi.

Farma industrija koristi ove dobrocudne biglove za raznorazna ispitivanja i testove jer su jadni dobrice, dopustaju svakava maltretiranja.:eek:

Brem smatra da je pudlica najpametnija (Život životinja), a važi za kolija da su vrlo inteligentni..

Posotoje osobine rase i individualne, koje odstupaju..što ne znači da mešanac ne može da bude inteligentniji od rasnog psa..

Što se bigla tiče i većine popularnih rasa, one se kod nas uništavaju štancovanjima. Bigla krasi i to što je vrlo zdrav pas, što je odlika rase.

Brem smatra da je pudlica najpametnija (Život životinja), a važi za kolija da su vrlo inteligentni..

Posotoje osobine rase i individualne, koje odstupaju..što ne znači da mešanac ne može da bude inteligentniji od rasnog psa..

Što se bigla tiče i većine popularnih rasa, one se kod nas uništavaju štancovanjima. Bigla krasi i to što je vrlo zdrav pas, što je odlika rase.
Zadnjih desetak godina je ovaj border koli prvi, pudlica uvek druga, nemacki ovcar treci, ali je i tvoj medju prvih 5;)
Jedan mali test za vas kuckare:

uzmes neke tri soljice, sakrijes ispod jedne neki slatkish, ali pas naravno o mora da registruje, onda ih pomesasi on bi treblo iz prve
da pogodi ispod koje je slatkis.

- - - - - - - - - -

http://www.mojaoaza.com/kategorije/zabavnik/deset-naj-naj/deset-najpametnijih-rasa-pasa

Back