VAŠ ŽIVOTNI PROBLEM BROJ 1

E da, zaboravih da kažem. Tamo na onom papiru, treba da date ocenu i samom problemu. Dakle, koliki je zapravo taj problem, koliko utiče na vaš život, kako biste ga ocenili da to slučajno nije vaš nego tuđ problem? Dakle, potrebna je objektivnost u što većoj meri.
Pa pa, odoh da pravim svoju listu...vreme je.

@Shaddow
I ja sam :-D

trejsi:
E ja sam bas iz ove druge price. Suvise ulazem sebe u mnoge stvari. Uzgred simpatican izraz sekirantan.
Izgleda da je najbitnije napraviti granice, ovo je bitno ovo nije.
Ima logike ono sto Ines kaze. Izdvojiti probleme i vise energije utrositi na resavanje nego na nerviranje.
Ma i ja sam takva. Samo ne mislim da tu postoji "suviše". Koliko sebe uložiš, toliko povećavaš šanse za uspeh (u poslu, vezi...životu). Odnosno, za toliko je tvoj (ne)uspeh više rezultat tvog rada, zalaganja, kvaliteta, nego puke (ne)sreće. Kako očekivati nešto veliko ako se držiš po strani da se bi nervirao?
Drugo je pitanje šta ti treba i šta te zadovoljava. Ako bi te zadovoljilo i manje od onoga što imaš, nema razloga da se satireš za više.
Inesin princip je odličan, baš ću da probam. Konstruktivno nerviranje :wink:

shaddow:
Može njih 10 da ti priča zbog čega ne treba da se nerviraš, ali dok ti sama ne dođeš do toga, dok sama ne shvatiš šta nije vredno tvojih živaca, i dalje ćeš se nervirati.
Čovek vremenom sazreva i sagledava stvari iz različitih uglova. Za neke stvari je ipak potrebno vreme. :) Pozdrav! :)
Onda da se iskreno zabrinem za sebe :roll: :lol: Mislim, prodjose godine a ja se i dalje nerviram ccccc. Koliko to moze da bude deo temperamenta i nepromenljiva kategorija a koliki deo tog nerviranja moze da bude predmet rada na sebi i svesne odluke da se sa time boris?

phenomenon:
Onda da se iskreno zabrinem za sebe :roll: :lol: Mislim, prodjose godine a ja se i dalje nerviram ccccc. Koliko to moze da bude deo temperamenta i nepromenljiva kategorija a koliki deo tog nerviranja moze da bude predmet rada na sebi i svesne odluke da se sa time boris?
Pa bitan je i temperament i rad na sebi.
Ali ne samo to. Zamisli da si otišla na odmor na neko jako lepo mesto. Tamo gde si uvek želela da odeš. Sediš, kuliraš, šetaš se, uživaš u suncu, itd............ Misliš li da bi se u toj situaciji nervirala zbog kojekakvih sitnica? Ja mislim da ne bi. :)
Dakle, bitna je i količina akumuliranog stresa. Kada smo pod pritiskom, kada se dosta frustracija nakupi u nama, kada smo nezadovoljni i neraspoloženi, svaka sitnica nam smeta i definitivno mnogo brže planemo.

U pravu si. A i to oslobadjanje od napetosti i stresa je individualna prica na koju ti retko ko skrece paznju. Ima i onih koji imaju sklonost da preuzimaju na sebe obaveze koje bas i ne moraju a onda kad to prepozna okolina pocne samo da tovari......I eto lako dodjes u situaciju da brzo pucas.

....i meni je najveci problem vreme...Uvek mi je nekako kratak dan da zavrsim sve sto sam zamislila.Treba jednostavno napraviti listu prioriteta,efikasnije koristiti vreme i pomiriti se da niste svemoguci...radim na tome!Problem su mi i velika ocekivanja od nekih ljudi,ali radim na tome da to redukujem.Eto,kao sto vidite imam pune ruke posla,malo vremena....oooops......opet sam se onaj prvi problem :-)

shaddow:
Gde si Ines. Uvek se obradujem kad te vidim ovde. :)
Jao, pocrveneću
e021.gif

Tako je, al' ako nastavimo da chatujemo ima da ti zabrave ovu lepu temicu, a ona mi je potrebna da bih se hvalila kako lepo napredujem....4.dan bez crvenenja :-D....A kad bi čuo koje autosugestije koristim u momentima kada osećam da će mi doći ''napad'' crko bi od smeha...Još malo pa ću postati uobražena ako nastavim ovako :lol:

najveci problem mi je sto trenutno nemamo dovoljna para ( skoro nikako), sto nemogu naci posao i sto me profa na faksu zajebava maksimalno, neda nam nikome da polozimo njegov ispit, u cetvrtak izlazim po cetvrti put ali mi je vise postalo svejedno jer znam da nije do mene i da znam taj predmet ali on jednostavno se nesto uzdigao i nikome neda da polozi. ( mislim da li je normalno da na 4 roka ni jedan student nepolozi taj ispit, pa nemoguce je da ga bas niko nezna)

Ines1864:
Imam ja jedan dobar način, pa ko hoće nek isproba. Meni uglavnom deluje.
Uzmeš jedan papir i na njemu iscrtaš tri kolone. U prvoj napišeš konkretan problem, u drugoj ocenu od 1 do 10 koliko taj problem zavisi od tebe, a u trećoj šta ti možeš da uradiš povodom toga (više različitih mogućih rešenja problema), da izabereš rešenje koje po tebi izgleda najbolje i da ga se držiš.....
Veoma interesantan predlog.

baby84:
najveci problem mi je sto trenutno nemamo dovoljna para ( skoro nikako), sto nemogu naci posao i sto me profa na faksu zajebava maksimalno, neda nam nikome da polozimo njegov ispit, u cetvrtak izlazim po cetvrti put ali mi je vise postalo svejedno jer znam da nije do mene i da znam taj predmet ali on jednostavno se nesto uzdigao i nikome neda da polozi. ( mislim da li je normalno da na 4 roka ni jedan student nepolozi taj ispit, pa nemoguce je da ga bas niko nezna)
Ima takvih profesora.... Zar ne možete, kao studenti, da porazgovarate sa nekim na katedri o tome?

nema sanse, svi imaju problema sa tim profesorom, i dekan. na pocetku ove godine nije htio ni dolaziti ni na predavanja niti je htio odrzati oktobarske rokove zato sto mu nisu dali povisicu koju je trazio. pa su se nesto dogovorili i tek je krajem decembra dosao i reko nam za 58 dana imate ispit sto je trebo biti u oktobru.a inace on dolazi kao vanredni prof. iz osijeka posto nema drugogo profesora za njegov predmet tako da mu sad na faksu svi lizu dupe samo da ne bi otisao.

Back