Vas stav prema neinteligentnim ljudima

Hahah
Arogancija, nedostatak smisla za empatiju i sebičnost ne diskriminišu, podjednako nailazim na njih u svim stanjima svesti, a meni smetaju u svakom svom obliku, domišljato ili primitivno izraženom. Visok IQ nažalost nije garancija ljudskosti, pa najveći diktatori sveta bili su hiperinteligentne osobe, sa natprosečnim retoričkim sposobnostima, kao i razni osnivači gigantskih kompanija koje psihopatski rade na krv, suze i znoj "običnih" ljudi. Niži IQ nije prepreka ljudskosti, ljudskost je pitanje srca a ne uma.
Tako da, nemam stav o neinteligentnim ljudima kao pojedincima, kao što nemam o inteligentnim, osim ako ne ispoljavaju navedene omražene i štetne osobine, u kom slučaju su na istom brodu. Još je daleko bolje imati uz sebe "pokvarenu" neinteligentnu osobu jer ona nije sposobna da podmuklo planira unapred i predvidljiva je, za razliku od lukavih osoba koje nose po jednu masku za svaku priliku.

Preporuka svima da kontaktiraju MENSA-u, 3-5 puta godišnje se organizuje testiranje na Mašinskom fakultetu (BG).Nije skupo.
Nakon 20-30 dana stignu rezultati,....i....
Nakon toga znaš kojij grupi pripadaš.
Ponekad se desi da spadaš u 2% populacije, pa ti neke stvari koje su do tada bile nejasne (čudne) budu jasnije.

Kad je neko pokvaren i neinteligentan nema gore kombinacije, jos ako je i zao...kuku! To je ljudska katastrofa, takvi ljudi su najbrutalnije zveri u ratovima ili generalno u zivotu kad imaju prilike, jer zbog nedostatka inteligencije ne mogu da shvate kako zivot funkcionise i zasto je nekom bolje nego njima, nego su vecno uskraceni i iskompleksirani.

Kad je neko dobar i neinteligentan moze da pravi malo problema ali su benigni.
Ima kad je pokvaren a inteligentan.

Kako se postavljate prema neinteligentnim ljudima?Imate li razumevanja?

Na kraju krajeva, i vi ste za nekoga neinteligentni.

Svako je u nekoj fazi razvoja.

Kazete li sebi: -Covek je stigao do te tacke razvoja ; Hvala Bogu da sam ja to prerastao;ili reagujete drugacije?

Sta mislite kako treba reagovati?
Zavisi, naravno. Ako je neko "urođeno neinteligentan", mentalno deficitran itd, naravno da spram takvih ljudi imam drugačiji odnos nego ga imam u odnosu na ljude koji "mogu, al neće". (Karikiram.) Ali kako si i sam ukazao, pitanje neinteligentnosti, ili kako ja to politički nekorektno volim klot zvati: glupavosti; može biti (i često jeste) skroz subjektivan stav.
Naprimer, ja znam mnogo o Tolkienu, dok masa ljudi ne zna ama baš ništa o njemu. Da li te ljude smatram glupavim? Naravno da ne. Isto tako ne mislim da neki astrofizičar ili specijalista ma koje vrste ima opravdan argument da me nazove glupavom, prosto zato što se ne razumem u njegovo polje ekspertize.

S druge strane, ZAISTA nekad sretnemo ljude koje ne možemo opisati nikako drugačije nego glupave. Ma koliko se trudili, ma koliko izgovora za njih pronalazili - stvari koje govore, način na koji se izražavaju, totalna ignorancija spram najosnovnijih stvari - postoje ljudi kojima ništa mentalno ne fali, nisu mentalno deficitarni, prosto su glupavi. Moja reakcija zavisi od korelacija koju imam s tim i takvim ljudima. Ako ne figuriraju u mom životu, onda ih uglavnom tolerišem. Ako su iz bilo kog razloga neizostavni deo mog života (mislim, ne mogu od njih pobeći, izbrisati ih itd), zavisi od situacije. Može se desiti da ih ignorišem, ali može se desiti i da počnem s gadnim podsmehom pa čak i vređanjem. Postoje situacije kad stvarno ne mogu trpeti krajnju ignoranciju, infantilizam u odraslim godinama i onako prosto, klot, nečiju glupavost.

Back