Vaš Šef ili The BOSS

Firma ima dosta radnika i sediste je u Bg-u, a ja radim u NS-u sa dvojicom starijih inzinjera, jer tu je nase odelenje, odsek, kako da nazovem, jedan je sef (naseg ogranka, firma je podeljena na vise), mada niko ga ne zove tako, jer i on na to ne gleda na taj nacin.
Obojica su mi mentori, i obojica me prvo pitaju da li bi mi bilo tesko da uradim, bla, bla... Naravno da nije, jer to i jeste moj posao, kad pijem kafu, skuvam i njima, ali zato oni idu po dorucak i ne dozvoljavaju da ja dam novac, isto tako me svako jutro ceka 100 g badema na stolu.

Kada mi je umrla majka pre par meseci, prvo sam pozvala mentora/sefa da me vozi za Smederevo (odakle sam), covek je dosao za 5 minuta, zagrlio me, zagovarao ceo put, pomogao kuci kad smo stigli, sutradan odmah uplatio na ime troskova sahrane od firme 1000 evra i poslao firminim vozilom moje kolege s fakulteta koji rade u ogranku Bg-a na sahranu...
Hvala mu za sve.

Sta jos zelis da ti kazem, Samanta? :)

Firma ima dosta radnika i sediste je u Bg-u, a ja radim u NS-u sa dvojicom starijih inzinjera, jer tu je nase odelenje, odsek, kako da nazovem, jedan je sef (naseg ogranka, firma je podeljena na vise), mada niko ga ne zove tako, jer i on na to ne gleda na taj nacin.
Obojica su mi mentori, i obojica me prvo pitaju da li bi mi bilo tesko da uradim, bla, bla... Naravno da nije, jer to i jeste moj posao, kad pijem kafu, skuvam i njima, ali zato oni idu po dorucak i ne dozvoljavaju da ja dam novac, isto tako me svako jutro ceka 100 g badema na stolu.

Kada mi je umrla majka pre par meseci, prvo sam pozvala mentora/sefa da me vozi za Smederevo (odakle sam), covek je dosao za 5 minuta, zagrlio me, zagovarao ceo put, pomogao kuci kad smo stigli, sutradan odmah uplatio na ime troskova sahrane od firme 1000 evra i poslao firminim vozilom moje kolege s fakulteta koji rade u ogranku Bg-a na sahranu...
Hvala mu za sve.

Sta jos zelis da ti kazem, Samanta? :)

Mnogo si mi sad pomogla,.... :?:?:?:?

From a strictly mathematical viewpoint it goes like this:

What Makes 100%? What does it mean to give MORE than 100%? Ever wonder about those people who say they are giving more than 100%? We have all been to those meetings where someone wants you to give over 100%. How about achieving 103%? What makes up 100% in life?

Here's a little mathematical formula that might help you answer these questions:

If:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Then:

H-A-R-D-W-O-R-K
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

and

K-N-O-W-L-E-D-G-E
11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96%

But,

A-T-T-I-T-U-D-E
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

And,

B-U-L-L-S-H-I-T
2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%

AND, look how far ass kissing will take you.

A-S-S-K-I-S-S-I-N-G
1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%

So, one can conclude with mathematical certainty that While Hard work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, it's the BullshiT and Ass kissing that will put you over the top

shef je bio cool, bio mi je i simpa, lepo je i mirisao :)), a onda je jednog dana povisio ton i potpuno pizderski prebacio odgovornost na nas, poput ping pong loptice...tad sam prvi put podigla obrvu i zapitala se da li je on zaista cool kao shto sam mislila, pre neki dan sam posle 16 meseci shljake za njega prvi put rekla na glas "kakva *****!"
u principu nije uradio nishta jako strashno, samo se ogradio u situaciji gde bar malo ochekujesh da ce se neko poneti kao chovek, a ne kao santa leda
btw vishe mi nije ni shef
moj novi shef je mladji od mene 5 godina, nije chak ni pripravnichki odradio i zhensko je (koleginica koja je doshla skoro poslednja u biro)
a prednost imanja shefa koji ti je do juche bio kolega je u tome da bez problema, lepo i fino mozhesh da ga oterash u tri lepe bez imalo grizhe savesti i da te bash boli **** hoce on to preneti vrhovnom faraonu ili ne

Načelnica- matora,paranoična,sitna duša, neapdejtovana, uplašena, neelokventna, priprosta...
Direktor? Š'a reći? U "najboljim četrdesetim" (sad će pasti podpitanja, znam!:lol: al spemno vas čekam! :lol:), veliki čovek ( u svakom pogledu, elokventan i obrazovan, dobra duša (!!!)...
Ajd, pitajte!:razz:

Načelnica- matora,paranoična,sitna duša, neapdejtovana, uplašena, neelokventna, priprosta...
Direktor? Š'a reći? U "najboljim četrdesetim" (sad će pasti podpitanja, znam!:lol: al spemno vas čekam! :lol:), veliki čovek ( u svakom pogledu, elokventan i obrazovan, dobra duša (!!!)...
Ajd, pitajte!:razz:

Ako je jos i zgodan.:wink: Gde radis Marina..:lol: hi hi hiii

pa to je vrlo pametno samanta,njemu ostaje crno na belo u slucaju konfikta(a znam da ti sad zelis da te podrzimo i kazemo kako nije normalan)
dok sam bila sef uvek sam imala sve crno na belo sa svojom ekipom kao i sa direktoricom i to je bilo vrlo zgodno kad dodje ti si rekao ovo ne ja sam rekla ono ;)
i da ti odgovorim na pitanje:da sa direktoricom sam komunicirala preko maila(sa svojom ekipom ne jer nisu imale pristup kompu ali planove su dobijale otkucano(tri primerka).bilo mi je lakse da imam svoj objektiv na papiru da ne bih nesto zaboravila i posle samo preletimo usmeno tacku po tacku

Dear Sam,
radim u veeeelikoj firmi, pa je problem boss-a multipliciran (sefova, direktora, direktorcica, koordinatora i slicnih ima koliko ti dusa iste). Nekako smo se vec navikli na to da neki od njih imaju solo tacke (citaj: iznenadne upade u kancelarije uz viku, zaurlavanje i pretnje otkazima). Medjutim, slatko je kad ih sve poznajes jos iz vremena dok nisu bili boss-ovi i boss-e, kao sto je vec napisala i raindog, pa im odlajes (naravno, bez svedoka i iskljucivo usmeno).
Moja boss-a je imala fazu "mogu ja tebe da zamenim", ali joj je uzvraceno sa "da, svi mogu biti zamenjeni, pa i ti".
Bivsi pomocnik direktora, a sadasnji koordinator-za-bem-li-ga-koji-Q, imao je gadan obicaj da trazi da se uradi nesto sto nosi materijalnu i krivicnu odgovornost. OK, daj mi PISANI nalog, pa cu i dubiti na glavi ako hoces, no problem.
'osh josh? :)

Recite mi da li i vi komunicirate preko mail-a ako ste u istoj kancelariji jer to vas sef tako nalaze?? Ne mislim medjusobno nego njemu pisete mailove, sta ste uradili danas, sta niste, pitate ga ako imate pitanje i itd????

Kakvi crni meilovi! Moja načelnica ima kompjuter u kancelariji( sponzorstvo, a kako bi drugačije u zdravstvu), nije ga uključila jer NE UME a i "matora je da sad uči pod stare dane al' vi možete kad 'oćete da ga koristite"!!!)...Al, uredno stavila miljence da mu ne pada prašina!!!!
Ne, mi u zdravstvu smo zadržali onu staru dobru naviku direktne komunikacije- pi*karamo se direktno, jedino imamo mogućnost biranja:na hodniku ili iza zatvorenih vrata...:-?

Back