Vas plan za odjavu

Said Al-Shaikh

Primećen član
Banovan
Poruka
735
Mislim rano penzionisanje. Od nas radnih muskaraca, tomici tadici i njihov drzavni aparat sastavljen od ljutih shalterusa i mica ubica uzimaju 50 posto vrednosti naseg teskog rada. i ostale samostalne takozvane majke, to jest polovnjace.
ja planiram da a 4-5 godina se lepo povucem iz te zayebancije.
kakav je vas plan?

Mislim rano penzionisanje. Od nas radnih muskaraca, tomici tadici i njihov drzavni aparat sastavljen od ljutih shalterusa i mica ubica uzimaju 50 posto vrednosti naseg teskog rada. i ostale samostalne takozvane majke, to jest polovnjace.
ja planiram da a 4-5 godina se lepo povucem iz te zayebancije.
kakav je vas plan?
dao sam dupe pod kiriju i sad nema nazad

prilika za arape: ))

uzdam se u zemlju na neki dugoročni period. u nekretnine se ne razumem ali i laik vidi da je ovde tržište ne u curcu nego u totalnom rasulu.
međutim džaba sve to govoriti prosečnom srbinu, kojeg nema ćuko za šta da ujede.
pričati o "planu za odjavu" ovde je u velikoj većini slučajeva krajnje deplasirano, jer će mnogi raditi dok ne crknu, uz loše uslove života, očajnu zdravstvenu zaštitu, još gore životne navike i sveopšti letargični pesimistični ambijent, ovde je život sveden na od danas-do sutra, bez izgleda, plana, očekivanja i nade.
zastupam isključivo glas nižeg sloja, bede i sirotinje. a oni koji imaju, mogu, umeju...neka ih, hvala bogu da nije baš svakom dogorjelo do nokata.

uzdam se u zemlju na neki dugoročni period. u nekretnine se ne razumem ali i laik vidi da je ovde tržište ne u curcu nego u totalnom rasulu.
međutim džaba sve to govoriti prosečnom srbinu, kojeg nema ćuko za šta da ujede.
pričati o "planu za odjavu" ovde je u velikoj većini slučajeva krajnje deplasirano, jer će mnogi raditi dok ne crknu, uz loše uslove života, očajnu zdravstvenu zaštitu, još gore životne navike i sveopšti letargični pesimistični ambijent, ovde je život sveden na od danas-do sutra, bez izgleda, plana, očekivanja i nade.
zastupam isključivo glas nižeg sloja, bede i sirotinje. a oni koji imaju, mogu, umeju...neka ih, hvala bogu da nije baš svakom dogorjelo do nokata.

cuti bre

http://goldprice.org/charts/history/gold_60_day_o_b_cad.png?0.041040720883756876

hahaha, ma da nisu to neki berzanski saveti za ovu gologuziju, srbijanac moj poduzetni, a? i šta kažu, treba kupovati zlato?
..ček da vidim, unca je toliko ...kilo mesa toliko..račun za struju toliko..plus, minus.
ok, kupujem: ))

darling, akcije, zlato se ne kupuje svojim novcem. imas investicione banke pa se zali tamo. neke daqju i 10:1 leverage.
be smart, dont be a horse

prvo treba isprodati sve stvari iz kuće, do 5 predmeta u sobi imati, minimalizam.
zatim, uništiti stvari lične prirode, odeću baciti, što može prodati
dakle, svesti svoj okoliš na minimalizam, početi od toga.

prvo treba isprodati sve stvari iz kuće, do 5 predmeta u sobi imati, minimalizam.
zatim, uništiti stvari lične prirode, odeću baciti, što može prodati
dakle, svesti svoj okoliš na minimalizam, početi od toga.

ovo mi se dopada kao začetak jedne dobre ideje.
da li si mislio na svojevrsni odmak od civilizacije?
razmišljala sam o tome kako bi izgledalo zaista se odvojiti od života kakav poznajem, što u duhovnom što u fizičkom smislu.
usuditi se na taj eskapizam.
okolina bi odmah dočekala takvu ideju na nož: luda si, to je psihička diverzija, samoubistvo, bla bla, ali zar nije ostanak u ovom i ovakvom svetu tj. načinu života, jednako mentalnom i fizičkom samouništenju? a nigde ni nagoveštaja da će biti bolje, da će svest većine evoulirati dovoljno brzo da za života doživim neku korenitu promenu, revoluciju ili pobunu robova. ništa, nula.
zato pobeći, otići, odjaviti se , sam ili sa nekim ko slično oseća da su odnosi sve površniji, da je sve postalo konzumacija, kupovina i prodaja, da je sve instant, od emocija do hrane....ko gde može, na planinčugu, napušteno seoce negde na potezu stare planine, nebitno, salaš u sred ničega, ostrvce na jadranu ili šta već ko izabere za svoj "beg" .

dao sam dupe pod kiriju i sad nema nazad
Ne zezaj da si digao kredu?

- - - - - - - - - -

Uh, stvari jesu takve, ali uvek ima nacina da se covek iskobelja.

eh kibi i sta kad ti nakon nedelj dve godinu taj neko ti se smuci jer nemas tv pa moras po ceo dan u njega da gledas?
pakao :(

e moj derko, pa tv i virtualni svet nam i jeste oteo od autentičnosti življenja. i negledaš nju/njega po ceo dan, već gledaš otvorenim očima i ušima i uopšte punim kapacitetom svojih čula, svet oko sebe, prirodu..ko indijanac:D
možeš se ti meni rugati, ali meni je takav koncept prosto savršen, sa svim svojim teškoćama koje su iz ove naše perspektive nepodnošljive, a u stvari samo predstavljaju vraćanje na davno otupljene i atrofirane sposobnosti koje kao vrsta oduvek imamo.

e moj derko, pa tv i virtualni svet nam i jeste oteo od autentičnosti življenja. i negledaš nju/njega po ceo dan, već gledaš otvorenim očima i ušima i uopšte punim kapacitetom svojih čula, svet oko sebe, prirodu..ko indijanac:D
možeš se ti meni rugati, ali meni je takav koncept prosto savršen, sa svim svojim teškoćama koje su iz ove naše perspektive nepodnošljive, a u stvari samo predstavljaju vraćanje na davno otupljene i atrofirane sposobnosti koje kao vrsta oduvek imamo.

cak ni pre televizor muskarac i zena se nisu gledali 24 h jer bi se smucili jedno drugom
on je okopavao lukac ili iso u rat i shvaleraciju a ona gorke suze lila i mesila pitu i zavijala sarmu + podizala decicu
tako da...to je utopija mozda za klince da se loze
ne prilici tvojoj zreloj dobi

cak ni pre televizor muskarac i zena se nisu gledali 24 h jer bi se smucili jedno drugom
on je okopavao lukac ili iso u rat i shvaleraciju a ona gorke suze lila i mesila pitu i zavijala sarmu + podizala decicu
Meni nikako ne ide u glavu zasto ljudi u vezi/bracni parovi moraju da zive zajedno pod istim krovom.
U nekoj prici o 21.veku i napretku tehnologije i velikog rasta standarda to bas ne mora biti slucaj.
Ja volim da imam osecaj potpune slobode, a ta prica da moras svoj zivot da "protracis" pored nekog je bas bezze.

to uopšte nije utopija za klince ili neko robinzon. njuejdž sranye, to je baš dobra ideja za odjavu, naročito kad je sarma pojedena, za švaleraciju prošla ambicija, a dečica odrasla i otišla svojim putem.
ne znam zašto se plašiš da će ti se knjiga svesti na "jedno" slovo?
uostalom, ako nisi tip za duete, onda pevaj solo. nisam mislila da se treba otisnuti u neku nedođiju koja je sasvim fizički nedostupna, već u sebi i u svom načinu života načiniti korenite promene, a ovo je moja neka zamisao.
ne nužno svakome dopadljiva: ))

Back